ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL(videos)

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL(videos)

24/6/2014

Ολλανδία - Χιλή 2-0

Η Ολλανδία νίκησε με 2-0 την Χιλή και κάνοντας το "3 στα 3" κατέκτησε την κορυφή του 2ου ομίλου, έτσι θα αντιμετωπίσει το Μεξικό στους "16" (videos)
Την κορυφή του 2ου ομίλου στο Μουντιάλ 2014 κατέκτησε η Ολλανδία, καθώς πήρε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς, επικρατώντας με 2-0 της Χιλής.
Θα αντιμετωπίσει στους "16" το Μεξικό, όπως έμαθε αργά το βράδυ, καθώς η ομάδα από την κεντρική Αμερική τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Β' ομίλου, πίσω από την Βραζιλία, η οποία θα είναι η αντίπαλος της Χιλής.
Ακόμη και με ισοπαλία οι Ολλανδοί θα έπαιρναν την πρώτη θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, ενώ γενικά το ματς δεν ήταν τόσο καλό, καθώς δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν ήξεραν άλλωστε Ολλανδοί και Χιλιανοί αν οι Βραζιλιάνοι θα είναι στην σίγουρα κορυφή του άλλου ομίλου, έτσι δεν... καιγόντουσαν για να τους αποφύγουν.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Κορίνθιανς"

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Κάιτ (89' Κονγκόλο), Σνάιντερ (75' Φερ), Ρόμπεν, Λενς.
ΧΙΛΗ (5-3-2): Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις, Μαρσέλο Ντίας (70' Βαλδίβια), Φελίπε Γκουτιέρες (46' Μποσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (81' Πινίγια).

Γκολ: 77' Φερ, 92' Ντεπάι
Κάρτες: 25' Φρανσίσκο Σίλβα, 64' Μπλιντ

Η ολλανδική φρεσκάδα

Για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2014 ο Λουί φαν Χάαλ δεν ξεκίνησε με 5-3-2, αλλά με 4-4-2. Από την άμυνα έλειπε μόνο ο Μπρούνο Μάρτινς Ίντι, στο κέντρο νέα πρόσωπα ήταν οι Βαϊνάλντουμ και Κάιτ (δεξιά και αριστερά του Νάιτζελ ντε Γιόνγκ), έμεινε 10άρη ο Σνάιντερ και στην επίθεση μαζί με τον Ρόμπεν ήταν ο Λενς.
Στην αντίπερα όχθη, ο Χόρχε Λουίς Σαμπαόλι διατήρησε το 5-3-2 και ξεκούρασε τον Αρτούρο Βιντάλ, ο οποίος είχε παίξει στα δύο πρώτα ματς αν και ανέτοιμος.
Ήταν προφανές πως ούτε η Ολλανδία ούτε η Χιλή ήξεραν τι ήθελαν! Κανείς δεν προσπαθούσε ιδιαίτερα, καθώς έχοντας αμφότερες εξασφαλίσει την πρόκριση... δεν ήξεραν αν θέλουν την πρώτη θέση, αφού η Βραζιλία παίζει στις 23:00.
Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες είχαν από δύο καλές ευκαιρίες, η Ολλανδία με την κεφαλιά του Ντε Φράι στο 35' και με το σουτ του Ρόμπεν στο 40' σε μία από τις κλασικές του κούρσες (διαγώνιο σουτ άουτ) και η Χιλή σε αμφότερες τις περιπτώσεις με τον Φελίπε Γκουτιέρες (πλασέ 23' και κεφαλιά 44').

Χωρίς ρυθμό και το δεύτερο ημίχρονο με λίγες καλές φάσεις, χωρίς πολύ όρεξη. Όλα αυτά μέχρι να μπει... νέο αίμα στην 11άδα της Ολλανδίας, δηλαδή οι Μέμφις Ντεπάι και Λίροϊ Φερ και να γίνουν 3 φάσεις μέσα 3 λεπτά.
Στο 75' η κεφαλιά του Κάιτ πέρασε άουτ, στο 76' το εξαιρετικό σουτ του Ντεπάι απέκρουσε ο Μπράβο και στο 77' ο Λίροϊ Φερ έκανε το 1-0 για την Ολλανδία με κοντινή κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Ντάριλ Γιάνμαατ.
Ακούραστος ο Άριεν Ρόμπεν, ο μόνος ακούραστος στο ματς, ίσως και σε όλο το τουρνουά, έκανε εντυπωσιακή κούρσα στο 92', μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεπάι που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Ματς που δεν ήταν καλό γενικά, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, όμως για μία ακόμη φορά αυτό που έκρινε είναι το ολλανδικό ταλέντο. Τα τελευταία 15 λεπτά είχαν μόνο ρυθμό, με τους Λίροϊ Φερ και Μέμφις Ντεπάι να φέρνουν την φρεσκάδα.

 

Η φάση του αγώνα

Η τελευταία φάση του ματς ξεχωρίζει λόγω Άριεν Ρόμπεν. Βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και στο 92ο λεπτό έκανε εντυπωσιακή κούρσα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μέμφις Ντεπάι.


 

Ο διαιτητής

Δυναμικός διαιτητής ο Μπακαρί Γκασαμά από την Γκάμπια. Δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο οι Χιλιανοί ζήτησαν πέναλτι αλλά... δεν τσίμπησε, το ματς ήταν κάποιες φορές σκληρό, αλλά το χειρίστηκε σωστά, δεν το άφησε να χαλάσει και γενικότερα δεν έκανε λάθη.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Άριεν Ρόμπεν έπαιξε και στο τρίτο ματς, αν και ουσιαστικά θα μπορούσε να ξεκουραστεί. Ήταν και πάλι αυτός που έτρεξε περισσότερο και αυτός που δημιούργησε τις καλές φάσεις των Ολλανδών, από κόρνερ του προήλθε το 1-0, ενώ το 2-0 το έδωσε έτοιμο στον Ντεπάι μετά από κούρσα του στο 92'!

 

Μας άρεσε

Ο κεντρικός αμυντικός της Άστον Βίλα, Ρον Φλάαρ, είναι η εμπειρία της ολλανδικής άμυνας. Το σύστημα άλλαξε από 5-3-2- σε 4-4-2, ο Μπρούνο Μάρτινς Ίντι έλειπε, όμως ο Φλάαρ ήταν ηγέτης, έκανε καλή εμφάνιση και οι "Oranje" κράτησαν το μηδέν.

 

Δεν μας άρεσε

Οι συχνές διαμαρτυρίες και η γκρίνια των Χιλιανών, οι οποίοι προκαλούσαν διαρκώς τους Ολλανδούς, από τους οποίους μόνο ο Νάιτζελ ντε Γιόνγκ αντιδρούσε.

 

Κροατία - Μεξικό 1-3

Το Μεξικό νίκησε με 3-1 την Κροατία και προκρίθηκε στους "16" όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Απογοητευτικοί οι Κροάτες (videos)
Το Μεξικό ήταν ανώτερο της Κροατίας, νίκησε με 3-1 και προκρίθηκε δίκαια στους "16" του Μουντιάλ 2014, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, καθώς τερμάτισε 2η υστερώντας στην ισοβαθμία με την Βραζιλία.
Η εμφάνιση των Κροατών ήταν απογοητευτική, καθώς ήθελαν μόνο νίκη και όμως δεν είχαν κάνει ούτε μία ευκαιρία όταν οι Μεξικανοί άνοιξαν το σκορ στο 72'.
Με όπλο την άμυνα το Μεξικό έλεγξε το ματς, μετά το 1-0 ήρθαν άλλα δύο γρήγορα γκολ και απλά δεν κατάφερε να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνα και στο τρίτο ματς με τον Πέρισιτς να μειώνει στο 87'.
Κορυφαίο στήσιμο από τον Μιγκέλ Ερέρα, με τον 46άχρονο προπονητή να κλέβει την παράσταση με τους εκδηλωτικούς πανηγυρισμούς του.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Περναμπούκο"

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο (58' Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Πράνιτς (74' Γέλαβιτς), Λόβρεν, Πέρισιτς, Όλιτς (69' Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς.
ΜΕΞΙΚΟ (5-3-2): Οτσόα, Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Βάσκες, Έκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο (84' Φαμπιάν), Ζιοβάνι ντος Σάντος (62' Χαβιέρ Ερνάντες), Περάλτα (79' Πένια).

Γκολ: 87' Πέρισιτς /  72' Ράφα Μάρκες, 75' Γκουαρδάδο, 82' Χ. Ερνάντες
Κάρτες: 9' Ράκιτιτς, 39' Ράφα Μάρκες, 66' Βάσκες / 89' Ρέμπιτς (κόκκινη)

Τον απόλυτο έλεγχο το Μεξικό

Ο Ντάνιελ Πράνιτς ήταν στην 11άδα της Κροατίας, αλλά όχι ως αριστερό μπακ, καθώς εκεί έπαιξε ο Βρσαλκο και ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν στην τριάδα του κέντρου μαζί με Ράκιτιτς και Μόντριτς.
Αυτή η τριάδα δεν κατάφερε και πολλά στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε δηλαδή να τροφοδοτήσει την επιθετική τριάδα, με τους Ευρωπαίους να μην καταφέρουν να κάνουν ούτε μία καλή φάση στα πρώτα 45 λεπτά.
Το Μεξικό έπαιξε 5-3-2, όπως δηλαδή και στα πρώτα δύο ματς με Καμερούν και Βραζιλία, ήταν συγκεντρωμένο στην άμυνα και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει, ενώ αυτό είχε δύο καλές ευκαιρίες, το δοκάρι στο σουτ του Έκτορ Ερέρα στο 16' και την προβολή του Περάλτα στο 19'.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λούκα Μόντριτς ξεκίνησε... ορεξάτος και η Κροατία έδειξε να "ξυπνάει", όμως το Μεξικό πήρε πάλι τον έλεγχο και ο Νίκο Κόβατς έβαλε στο ματς τον Κόβατσιτς αντί του Βρσαλκο, έτσι ο Πράνιτς γύρισε αριστερό μπακ.
Το ματς πήρε φωτιά στο 64', όταν από σουτ του Αντρές Γκουαρδάδο ο Ντάριο Σρνα σταμάτησε την πορεία της μπάλα προς το τέρμα με το χέρι, όμως δεν το είδε ο διαιτητής, ενώ στο κόρνερ ο Έκτορ Ερέρα προσπάθησε να σκοράρει απευθείας και ο Βέντραν Τσόρλουκα έδιωξε πάνω στην γραμμή.
Την επιθετική της ανυπαρξία πλήρωσε τελικά η Κροατία, καθώς μετά το κόρνερ του Έκτορ Ερέρα ο Ράφα Μάρκες με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Μεξικανούς και μόλις 3 λεπτά αργότερα τελείωσαν όλα, καθώς διπλασίασαν τα τέρματά τους με το κοντινό πλασέ του Αντρές Γκουαδράδο, σε αντεπίθεση που έβγαλαν οι δύο επιθετικοί, Χαβιέρ Ερνάντες και Περάλτα.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 78' και το σκορ να είναι 0-2 για να κάνει την πρώτη ευκαιρία η Κροατία, με τον Ρέμπιτς να πλασάρει και τον Έκτορ Μορένο να διώχνει την μπάλα λίγο πριν την γραμμή, ενώ στο 82' ο Χαβιέρ Ερνάντες έκανε το 0-3 με κεφαλιά, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Μεξικού.
Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε απλά ο Πέρισιτς στο 87', μειώνοντας για την Κροατία που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Άντε Ρέμπιτς.

 

Η φάση του αγώνα

Τα κόρνερ του Έκτορ Ερέρα (Πόρτο) είναι φαρμακερά και σε αυτό του 72ου λεπτού ο αρχηγός, Ράφα Μάρκες, με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά έπιασε στον ύπνο τον Λοβρεν και άνοιξε το σκορ για το Μεξικό, το οποίο πια δεν θα έχανε με τίποτα την πρόκριση.


 

Ο διαιτητής

Όλα καλά στην διαιτησία του Ραβσάν Ιρμάτοβ από το Ουζμπεκιστάν μέχρι το 64ο λεπτό, όταν δεν είδε πως ο Ντάριο Σρνα σταμάτησε μέσα στην περιοχή με το χέρι την πορεία της μπάλας προς το τέρμα μετά  από σουτ του Αντρές Γκουαρδάδο. Άλλο λάθος δεν έκανε.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Η Πόρτο γενικά ξέρει να αγοράζει παίκτες, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ο Έκτορ Ερέρα είναι σπουδαίος μέσος, έκανε ένα ακόμη σπουδαίο ματς, τα στημένα είναι από τα καλύτερα στον πλανήτη, παραλίγο να σκοράρει απευθείας από κόρνερ, λίγο αργότερα από κόρνερ του άνοιξε το σκορ ο Ράφα Μάρκες, ενώ είχε δοκάρι σε τρομερό σουτ του στο πρώτο ημίχρονο.

 

Μας άρεσε

Η άμυνα του Μεξικού ξεχωρίζει μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Στο 88' και ενώ όλα είχαν κριθεί κατάφερε ο Ίβαν Πέρισιτς να πετύχει το πρώτο γκολ στην διοργάνωση στην εστία του Γκιγιέρμο Οτσόα.

 

Δεν μας άρεσε

Η Κροατία ήθελε μόνο νίκη και δεν μπορούσε να κάνει επίθεση, με τον Νίκο Κόβατς από τον πάγκο να μην έχει λύσεις. Πολύ κακή εμφάνιση από τους Κροάτες, απογοητευτικός ο προπονητής της.
 

Κροατία - Μεξικό 1-3 (highlights)



Καμερούν - Βραζιλία 1-4

Η Βραζιλία έκανε το καθήκον της και κέρδισε με 4-1 το Καμερούν, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου της και περιμένοντας τη Χιλή στην επόμενη φάση (video)
Η Βραζιλία στο τρίτο παιχνίδι της στο Μουντιάλ που διοργανώνει η ίδια δεν εντυπωσίασε, πάρα το ευρύ σκορ, με την εμφάνισή της για ακόμη μία φορά αλλά πήρε το ζητούμενο, δηλαδή τη νίκη.
Η "σελεσάο" τα βρήκε σκούρα, αρχικά, απέναντι στο αξιόμαχο Καμερούν και έπρεπε να έρθουν ο Νεϊμάρ (εις διπλούν), ο Φρεντ, και ο Φερναντίνιο για να απομακρύνουν τα φαντάσματα που πύκνωσαν την ατμόσφαιρα πάνω από το "Εστάντιο Νασιονάλ" της Μπραζίλια, ειδικά με την προσωρινή ισοφάριση που προήλθε από το γκολ του Ζοέλ Ματίπ.
Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι είδε τους ποδοσφαιριστές του, αγχωμένους και καταβεβλημένους στο πρώτο ημίχρονο από την πίεση, με το αμέριμνο (λόγω αποκλεισμού του) Καμερούν να δημιουργεί ουκ ολίγα προβλήματα.
Η Βραζιλία κατέλαβε τη πρώτη θέση του ομίλου της και πλέον θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16", μια γνώριμή της ομάδα από την περιφέρεια της Νοτίου Αμερικής, τη Χιλή το Σάββατο 28 Ιουνίου στο "Εστάντιο Μινεϊράο" του Μπέλο Οριζόντε.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Νιόμ, Ν'Κουλού, Ματίπ, Μπεντιμό, Μ'Μπιά, Ν'Γκουεμό, Ενό, Τσουπό - Μοτίνγκ (81' Μακούν), Μουκαντζό (58' Σαλί), Αμπουμπακάρ (72' Ουεμπό)
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Παουλίνιο (46' Φερναντίνιο), Χουλκ (63' Ραμίρες), Φρεντ, Νεϊμάρ (71' Ουίλιαν)

Γκολ: 26' Ματίπ / 17', 35' Νεϊμάρ, 49' Φρεντ, 84' Φερναντίνιο
Κάρτες: 11' Ενό, 76' Σαλί, 80' Μ'Μπιά

Υπόθεση... Νεϊμάρ

Η Βραζιλία έψαχνε τη νίκη απέναντι στο Καμερούν για να διασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου, με το άγχος να κάνει την παρουσία του αισθητή, από τα πρώτα λεπτά στο "Εστάντιο Νασιονάλ" της Μπραζίλια.
Τα "λιοντάρια" του Καμερούν, απείλησαν αρχικά με τον Μουκαντζό να δημιουργεί την πρώτη επικίνδυνη φάση στο παιχνίδι εννιά λεπτά μετά την έναρξή του .
Με το Καμερούν να παίζει στο μισό γήπεδο τη Βραζιλία, έπρεπε να έρθει το 17ο λεπτό και ο Νεϊμάρ για να ανοίξει το σκορ για την "σελεσάο" μετά από ασίστ του Λουίζ Γκουστάβο και να αποσυμπιέσει για λίγο την υπερβολικά αγχωτική ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της χώρας που διοργανώνει το Μουντιάλ.
Για λίγο, γιατί ο Ματίπ στο 26', ήρθε να "παγώσει" το "Εστάντιο Νασιονάλ" ισοφαρίζοντας για το Καμερούν και επαναφέροντας τα φαντάσματα πάνω από τον ουρανό της Μπραζίλια.
Δέκα λεπτά περίπου αργότερα ο Νεϊμάρ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (έγινε ο έκτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας) αλλά και της ομάδας του, με μία εκπληκτική κίνηση βγάζοντας πάλι το φίδι από τη τρύπα, και βάζοντας ξανά μπροστά τη "σελεσάο".
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Εστάντιο Νασιονάλ" με σκοπό να "καθαρίσουν" το παιχνίδι και στο 49' ο Φρεντ θα σημειώσει με κεφαλιά το 3-1 επί του Καμερούν, σε μία φάση η οποία είναι οριακή σε ο,τι αφορά το οφσάιντ.
Ο ρυθμός της αναμέτρησης μετά το γκολ του Φρεντ έπεσε αισθητά, με τις σποραδικές φάσεις των Βραζιλιάνων να μην βρίσκουν στόχο και σε γενικές γραμμές να μην ενοχλούν τον Ιτάντζ.
Ο Φερναντίνιο στο 84' σημείωσε το τελικό 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε ένα παιχνίδι που η εικόνα δεν αποτυπώνεται ακριβώς από το σκορ του.

 

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ζοέλ Ματίπ που ισοφάρισε προσωρινά για την εθνική Καμερούν. Το κλίμα στην αφρικανική ομάδα, ήταν ήδη τεταμένο με ποδοσφαιριστές να μην κινούνται στα πλαίσια της συλλογικότητας, ακόμη και να διαπληκτίζονται εντός αγωνιστικού χώρου. Το γκολ του Καμερουνέζου αποτέλεσε μία ευχάριστη ανάμνηση για μια εθνική ομάδα που απογοήτευσε σε γενικά πλαίσια.

 

Ο διαιτητής

Ο Σουηδός διαιτητής της αναμέτρησης Γιόνας Έρικσον αντιμετώπισε με επιείκεια τα μαρκαρίσματα των Καμερουνέζων ποδοσφαιριστών με χαρακτηριστική περίπτωση την κόκκινη κάρτα που χάρισε στον Νιόμ μετά από παρακάλια του τελευταίου, ύστερα από ένα απερίσκεπτο εκτός φάσης σπρώξιμο προς τον Νεϊμάρ.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νεϊμάρ ήταν αυτός που έκανε τα δύσκολα να μοιάζουν εύκολα για την εθνική Βραζιλίας, που παράπαιε στο πρώτο ημίχρονο. Έβαλε μπροστά την ομάδα του όταν πιεζόταν, την έβαλε ξανά μπροστά όταν το Καμερούν είχε προλάβει να ισοφαρίσει και έγινε ο έκτος καλύτερος σκόρερ της "σελεσάο" φτάνοντας με τα συνολικά 35 τέρματα, ξεπερνώντας τους Ροναλντίνιο και Ριβάλντο και έχοντας σε ηλικία μόλις 22 ετών μπροστά του, τους Πελέ, Ζίκο, Ρονάλντο, Ρομάριο και Μπεμπέτο. Κυρίως έδειξε ότι είναι ο ηγέτης που ψάχνει αυτή η εθνική Βραζιλίας.

 

Μας άρεσε

Το Καμερούν του πρώτου ημιχρόνου έδειξε ότι δεν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο απλά για να... βγάλει την υποχρέωση. Πάλεψε, δεν το έβαλε κάτω ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την διοργανώτρια Βραζιλία και άφησε πίσω τις σκηνές για γέλια και... για κλάματα που προσέφερε μέχρι τώρα στη διοργάνωση.

 

Δεν μας άρεσε

Η αντιμετώπιση που δείχνει η ομάδα που διευθύνει από τον πάγκο ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι προς την  πίεση που διαχέεται από την εξέδρα. Είναι ακόμη παιχνίδια ομίλων και το άγχος φαίνεται να λυγίζει εύκολα, τα πόδια έμπειρων ποδοσφαιριστών όπως είναι ο Μαρσέλο, ο Φρεντ και ο Χουλκ. Όταν το άγχος θα γίνει επιπρόσθετο σε παιχνίδια νοκ - άουτ, τα πράγματα θα είναι σίγουρα πιο δύσκολα για την "σελεσάο".


Καμερούν - Βραζιλία 1-4 (highlights)

 



Αυστραλία - Ισπανία 0-3

Η Ισπανία ήταν ανώτερη από την Αυστραλία (0-3) και κατάφερε στο φινάλε να πάρει μια πικρή νίκη, ολοκληρώνοντας ένα αποτυχημένο Μουντιάλ (videos).
Αλλιώς θα περίμενε να την βρει η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αλλά και πάλι όφειλε να αποχαιρετήσει το Μουντιάλ με ψηλά το κεφάλι, παραχωρώντας το "στέμμα" της.
Η Ισπανία, έπειτα από τα στραπάτσα με Ολλανδία και Χιλή, παραμέρισε την απογοήτευση και την έλλειψη κινήτρου στο αγώνα με την Αυστραλία, κερνώντας την μια μεγαλοπρεπέστατη τριάρα (0-3). Όχι βέβαια ότι την παρηγόρησε, αλλά χρύσωσε το χάπι ενός αποτυχημένου Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Βίγια άνοιξε το σκορ με υπέροχο τακουνάκι (36'), κλείνοντας ιδανικά την πορεία του με την εθνική του, ο Τόρες (69') σκόραρε για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 2006, ενώ το σκορ έκλεισε ο Μάτα (82'), ο οποίος μπήκε αλλαγή.
Χωρίς βαθμό ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους οι Αυστραλοί, που δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο στον αγώνα απέναντι στους Ισπανούς, που έστω και στο φινάλε έδειξαν πτυχές των δεδομένων ικανοτήτων τους.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα ντα Μπαϊσάντα"

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντάβιντσον, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, ΜακΓκάουαν, ΜακΚέι, Τζέντινακ, Μπόζανιτς (72' Μπρεσιάνο), Όαρ (61' Τροΐζι), Λέκι, Τάγκαρτ (46' Χάλοραν).
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Άλμπα, Αλμπιόλ, Ράμος, Χουάνφραν, Αλόνσο (83' Σίλβα), Κόκε, Καθόρλα (68' Φάμπρεγκας), Βίγια (57' Μάτα), Ινιέστα, Τόρες.

Γκολ: 36' Βίγια, 69' Τόρες, 82' Μάτα
Κάρτες: 62' Ράμος, 88' Σπιράνοβιτς, 92' Τζέντινακ


Άργησε να ξυπνήσει

Νωθρά και σε χαμηλή "ταχύτητα" ξεκίνησε ο αγώνας, με τους Αυστραλούς να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι σε σχέση με τους απογοητευμένους και χωρίς ισχυρό κίνητρο, Ισπανούς. Φάσεις δεν γίνονταν μπροστά από τις δυο εστίες, με τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε να ανεβάζουν ρυθμούς από το 20' και μετά.
Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές έστειλαν τα πρώτα καμπανάκια κινδύνου με τους Τζόρντι Άλμπα (21') και Βίγια (23'), τα οποία όμως φαίνεται πως δεν ήχησαν δυνατά στα αυτιά των παικτών του Ποστέκογλου.
Ήρθε, λοιπόν, η φάση του 36' να θυμίσει... Ισπανία, όταν οι Ινιέστα-Χουάνφραν-Βίγια συνεργάστηκαν άψογα, με το νυν φορ της New York FC να σκοράρει με εξαιρετικό τακουνάκι για το 0-1, το οποίο έμοιαζε δίκαιο με βάση την εικόνα των 22 ποδοσφαιριστών στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους.

  Στην επανάληψη, θα περίμενε κανείς μια αντίδραση των Αυστραλών, η οποία όμως ποτέ δεν ήρθε. Αντ' αυτού, οι Ισπανοί ήταν αυτοί που πέτυχαν άλλα δυο τέρματα και έδωσαν διαστάσεις στη νίκη τους, αν και ουδείς έφυγε χαμογελαστός από το γήπεδο, μιας και ο στόχος ήταν η πρόκριση.
Ο Τόρες (69') σκόραρε σε Μουντιάλ μετά το 2006 έπειτα από υπέροχη ασίστ του Ινιέστα, ενώ ο Μάτα (82') μπήκε ως αλλαγή και έβαλε την "υπογραφή" του στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας με πλασέ από μπαλιά του Φάμπρεγκας το τελικό αποτέλεσμα.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Νταβίδ Βίγια ήταν όλα τα λεφτά. Γύρισμα του Χουάνφραν από τα δεξιά και εξαιρετικό τακουνάκι στην κίνηση από τον Ισπανό φορ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα αυτό είναι το τελευταίο του με την "φούρια ρόχα".

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ναουάφ Σουκράλα από το Μπαχρέιν. Δεν είχε τις δύσκολες φάσεις βέβαια, αλλά ήταν πάντα κοντά, είχε καλά τρεξίματα, προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση και να περάσει απαρατήρητος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπορεί τα γκολ να μπήκαν από άλλους, εντούτοις τα φώτα δεν χρειάζεται να πέφτουν πάντα στους σκόρερ. Το γκολ του Βίγια ξεκίνησε από τον Ινιέστα, ενώ και στο δεύτερο έβγαλε μια εξαιρετική ασίστ για τον Τόρες. Όλα περνούσαν από τα πόδια του άσου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν πολύ ορεξάτος.

Μας άρεσε

Ο Βίγια έδωσε την τελευταία του παράσταση με την εθνική του ομάδα και σκόραρε. Μόλις βγήκε αλλαγή, ξέσπασε σε κλάματα και οι άνθρωποι της Ισπανίας τον παρηγορούσαν στον πάγκο, διότι εκείνη την στιγμή τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Τεράστια η προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Δεν μας άρεσε

Περιμέναμε πιο ανταγωνιστική την Αυστραλία, η οποία ολοκλήρωσε το Μουντιάλ χωρίς βαθμό. Οι παίκτες του Ποστέκογλου δεν εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη κινήτρου και απογοήτευσης των Ισπανών και παραδόθηκαν, χάνοντας στο ρελαντί.





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου