ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αυτός πήρε τη Λίβερπουλ!



06/10/2010

Αυτός πήρε τη Λίβερπουλ!




Ο 61χρονος Τζον Γουΐλιαμ Χένρι, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ και το Sportactionδαιμόνιο» επιχειρηματία που ξεκίνησε από αγροτική οικογένεια στο Ίλινοϊς. Η εμπλοκή του με τον αθλητισμό, από το μπέιζμπολ στο χόκεϊ και από το NASCAR στο ποδόσφαιρο και τη Λίβερπουλ.

Γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου1949, ο Τζον Γουΐλιαμ Χένρι ΙΙ, γρήγορα κατάφερε από ένας φοιτητής φιλοσοφίας που άφησε τις σπουδές του στη μέση και που η οικογένειά του μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να σταματήσει να τον ταλαιπωρεί το άσθμα, έφτασε να γίνει ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείας επενδύσεων στις ΗΠΑ, ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες μπέιζμπολ στη χώρα, ενός διαδικτυακού τόπου που κοστίζει 860 εκατ. δολάρια αλλά και ομάδων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και το χόκεϊ.

Αξίζει να δει κανείς το πώς ξεκίνησε το 1976 από ένα μικρό γραφείο στο οποίο συμβούλευε τους αγρότες για το πώς θα πουλήσουν καλύτερα τα προϊόντα τους, και πως έφτασε να είναι ένας πραγματικός μεγιστάνας. Το 1981 ίδρυσε την εταιρεία John W. Henry & Company, Inc. με την οποία το 1989 μετακόμισε από το Νιούπορτ στη Φλόριντα και εκεί κατάφερε να ανοίξει και δεύτερο γραφείο της ίδιας εταιρείας, αρχίζοντας την γιγάντωσή του.

Οι ικανότητές του στις επενδύσεις και στη διαχείριση των προϊόντων που εμπορευόταν κατά καιρούς, τον έφεραν γρήγορα στους πίνακες των χρηματιστηρίων και στην «καρδιά» της αμερικανικής αγοράς, κάτι που εκμεταλλεύτηκε άψογα ο ίδιος προς ίδιον φυσικά συμφέρον. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι έχει πληγεί και αυτός από την κρίση, από το 2007 μάλιστα, ωστόσο τα χρήματα που διαθέτει είναι αρκετά για να… τελειώσουν έτσι γρήγορα.

Αν αφήσει όμως κανείς στην άκρη το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Χένρι, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς προσπαθεί εδώ και 21 χρόνια να μπει για τα καλά στο χώρο του αθλητισμού και μάλιστα σε πολύ υψηλά και επαγγελματικά επίπεδα αφού έχει «χτυπήσει», με επιτυχία σε κάποιες περιπτώσεις, την πόρτα πολύ μεγάλων club σε μπέιζμπολ, μπάσκετ και χόκεϊ, αθλήματα μέσα στα πρώτα τρία σε δημοτικότητα στην Αμερική.

Το 1989 έγινε για πρώτη φορά η εμφάνισή του στον επαγγελματικό αθλητισμό με την αγορά τον Τούξον Τόρος, ομάδα τοπικού πρωταθλήματος στις Ακτές του Ειρηνικού. Μάλιστα ο Χένρι ήταν από τους ιδρυτές της Λίγκας που λάμβανε χώρα το χειμώνα στη Φλόριντα, ενώ την ίδια περίοδο γίνεται συνιδιοκτήτης στην Ουέστ Παλ Μπιτς Τόπικς. Το 1990 ο νέος ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, αφήνει το συγκεκριμένο κομμάτι και στρέφεται στο ΝΒΑ. Η προσπάθεια του να αγοράσει τους Ορλάντο Μάτζικ αποδίδει καρπούς, αλλά μετά από λίγο καιρό κι αφού δημιουργήθηκε η Κολοράντο Ρούκις που αγωνίστηκε σε χαμηλότερα πρωταθλήματα, στρέφει εκ νέου αλλού το ενδιαφέρον του. Παραδόξως, το μικρόβιο του μπάσκετ επέστρεψε κάποια στιγμή και προσπάθησε να πάρει τους Μαϊάμι Χιτ και τους Νιου Τζέρσι Νετς, χωρίς όμως να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η πρώτη δυνατή δαπάνη από πλευράς Χένρι, πήγε να γίνει πραγματικότητα το 1991 όταν προσπάθησε να πάρει τους Γιάνκις της Νέας Υόρκης και να μπει δυναμικά στο μπέιζμπολ. Δεν τα καταφέρνει και οκτώ χρόνια μετά παίρνει τελικά τους Μαρλίνς της Φλόριντα έναντι 158 εκατ. δολαρίων. Τον Ιανουάριο του 2002 θα πουλήσει την ομάδα με άκρως συμφέροντες όρους για αυτόν και κάνει την μεγάλη κίνηση.

Παίρνει ποσοστό των μετοχών των Ρεντ Σοξ της Βοστόνης και έχει άμεσους συνεργάτες και συνεταίρους τους ΤομΒέρνερ αλλά και τους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Ο Χένρι γίνεται μεγαλομέτοχος και ο Βέρνερ πρόεδρος, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τους τον Λάρι Λουτσίνο. Το 2004 οι Ρεντ Σοξ θα πάρουν τον τίτλο απέναντι στην ομάδα που από παιδί υποστηρίζει ο Χένρι, τους Κάρντιναλς…

Στο μεσοδιάστημα, κάνει και την πιο σημαντική κίνηση στην ανάμιξη του με τον αθλητισμό και δη τον επαγγελματικό που αποδεικνύεται εξαιρετικά κερδοφόρος. Συγκεκριμένα θα ιδρύσει το 2002 την New England Sports Ventures, μέσω αυτής αγοράζεται τώρα η Λίβερπουλ, η οποία κατέχει πια το 80% των ΡεντΣοξ, δύο γηπεδικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικό μάρκετινγκ και μάνατζεμεντ όπως και την ομάδα χόκεϊ της Βοστόνης τους Μπρούινς. Το 2004 ο Χένρι επεκτάθηκε και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού ίδρυσε την iRacing.com Motorsport Simulations. Η εταιρεία βοηθά στη βελτίωση των εξομοιωτών αγώνων οδήγησης, εφαρμόζοντας ειδικές μελέτες που τελειοποιηθήκαν τον Αύγουστο του 2008.

Παράλληλα ο Χένρι το 2007 αγοράζει το 50% της ομάδας του Τζακ Ρας και κατεβαίνει με οδηγό τον Ματ ΚένσεθAuto Club 500 στο ράλι NASCAR. Η πρώτη νίκη ήρθε το Φεβρουάριο του 2007, ενώ το Φεβρουάριο του 2009, η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο και στην Ντειτόνα, μία από τις πιο γνωστές πίστες στην Αμερική.

Πλέον, ο Χένρι ανοίγεται στην Ευρώπη και μάλιστα σε δύσκολα, ποδοσφαιρικά μονοπάτια, αγοράζοντας ίσως την ιστορικότερη ομάδα της Αγγλίας και μία από τις ποιο ιστορικές σε όλη την Ευρώπη. Τα χρήματα που θα δαπανήσει θα φτάνουν περίπου τα 300 εκατ. δολάρια για την αγορά της Λίβερπουλ και θα δοθούν αποκλειστικά για την κάλυψη των χρεών που έχουν δημιουργήσει στους «κόκκινους» οι Τζορτζ Ζίλετ και Τομ Χικς. Πλέον ο 51χρονοςΊλινοίς, καλείται να βάλει και πάλι το «δαιμόνιο» εν δράσει και να βγάλει από το αδιέξοδο την ομάδα του Μέρσισαϊντ.
σκιαγραφεί τον « στο επιχειρηματίας από το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου