ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

EΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.......




Αθάνατοι…

Πέρασαν 11 χρόνια… Μπορεί να φαίνεται σαν να είναι χθες, όμως πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια από την 4η Οκτωβρίου του 1999, την ημέρα που βύθισε στο πένθος μια για πάντα τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους, κατά την επιστροφή από την Αθήνα, μετά από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πόσο όμορφα είχε ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής… Και πόσο μοιραία ολοκληρώθηκε! Ο ΠΑΟΚ, στις 3 Οκτωβρίου, αντιμετώπιζε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Γκούμας είχε ανοίξει το σκορ για τους «πράσινους» και ο «λατρεμένος» Τζο Νάγκμπε, είχε ισοφαρίσει, χαρίζοντας στον «δικέφαλο» του Άρι Χάαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι φίλοι του ΠΑΟΚ, αποχώρησαν χαμογελαστοί από το γήπεδο, ξεκινώντας άμεσα το ταξίδι της επιστροφής. Μέσα σε  αυτούς, ήταν και 77 άτομα από τον σύνδεσμο Κορδελιού. Ένα λεωφορείο γεμάτο με κόσμο, ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής… Μόνο που η μοίρα, δεν ήθελε να φτάσει ποτέ στον προορισμό του.

Όλα έβαιναν καλώς στο ταξίδι. Το λεωφορείο «κατάπινε» τα χιλιόμετρα της απόστασης, όπως έπρεπε, με τον κόσμο να… εξακολουθεί να είναι «μεθυσμένος» από την επιτυχία της ομάδας. Κάπου εκεί όμως έφτασε κοντά στο Βελεστίνο… Στάση για το πούλμαν και… ανεφοδιασμός. Και η μοιραία απόφαση!

Εκείνη την στιγμή, ο οδηγός και ιδιοκτήτης του πούλμαν, αποφασίζει να αφήσει στο τιμόνι τον 19χρονο γιο του, προκειμένου να ξεκινήσει να μαθαίνει την διαδρομή, για να τον διαδεχθεί μετέπειτα. Πόσο κακή αποδείχθηκε η συγκεκριμένη κίνηση… Το πούλμαν συνέχισε από εκείνο το σημείο και μετά το ταξίδι του, μέχρι την τραγική στιγμή.

 




Ο νεαρός οδηγός του λεωφορείο, στα Τέμπη, αποφάσισε να κάνει προσπέραση, βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα. Ο 19χρονος, δεν είχε δει το φορτηγό που ερχόταν από εκείνη την κατεύθυνση. Οι προσπάθειες για την αποφυγή της σύγκρουσης, άκαρπες. Τα δύο οχήματα συγκρούονται, με το πούλμαν που μετέφερε τους φίλους του ΠΑΟΚ να πέφτει σε χαντάκι και τον οδηγό του φορτηγού (Αστέριος Αγκζιώτης, 67 ετών), να χάνει την μάχη για τη ζωή.

Την ίδια στιγμή, στο πούλμαν του ΠΑΟΚ, άπαντες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Οι 77 φίλαθλοι του «δικεφάλου» είχαν αποκοιμηθεί, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. 77 είπαμε; Λάθος… Έξι από αυτούς, είχαν «μάθει», με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Έξι από τους φιλάθλους που είχαν αποκοιμηθεί ευτυχισμένοι για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ, δεν έμελε να ξυπνήσουν ποτέ.

Το νήμα της ζωής, εκείνη ακριβώς την στιγμή, κόπηκε απότομα για τους Χαράλαμπο Ζαπουνίδη (20 ετών), Δημήτριο Ανδρεαδάκη (25 ετών), Χριστίνα Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιο Θέμελη (22 ετών), Γεώργιο Γκανάτσιο (22 ετών) και Κυριάκο Λαζαρίδη (17 ετών).

Τα δυσάρεστα νέα, όπως συμβαίνει κάθε φορά, ταξιδεύουν ακαριαία σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Θρήνος για τους 6 αδικοχαμένους νέους, αλλά και για τον οδηγό του φορτηγού. Οργή, για την τραγική κίνηση του οδηγού, να τοποθετήσει τον γιο του στο τιμόνι. Θυμός για την ανευθυνότητα. Ο πόνος, οδηγεί αρκετό κόσμο, να αναφωνήσει: «Γιατί να πάνε στην Αθήνα για να δουν τον αγώνα;»… «Για να ζήσουν το όνειρο… Να χαρούν τη ζωή», ήταν η απάντηση των πιο ψύχραιμων…

Η χώρα, είχε μόλις βυθιστεί σε έναν δεύτερο μαραθώνιο πένθους. Έναν μήνα νωρίτερα βλέπετε, ο φονικός σεισμός στην Πάρνηθα, είχε κόψει το νήμα της ζωής, σε αρκετό κόσμο της Αθήνας. Όλα αυτά, μέσα σε λίγους μήνες…

Λίγο καιρό μετά, ένας φίλος του ΠΑΟΚ, έγραψε ένα τραγούδι, σχετικά με το τραγικό συμβάν. Κάποιος άλλος το ανέβασε στο
Youtube...

Για την ιστορία, από εκείνη την ημέρα και μετά, οι φίλοι του ΠΑΟΚ σταμάτησαν να βρίζουν εν χορό τους νεκρούς του Ολυμπιακού... Γιατί άραγε έπρεπε να συμβεί ένα ακόμη τραγικό συμβάν για να καταλάβουν κάποιοι;


Το αφιέρωμα αυτό κλείνει, με μία ευχή... Καμία οικογένεια να μην ζήσει ξανά κάτι τέτοιο...


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου