ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Οι επιστολές Μαρινάκη


Οι επιστολές Μαρινάκη

Επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, απέστειλε την Πέμπτη 6/10 ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην επιστολή του προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αιτείται αρχικά συνάντηση για συζήτηση περί της οικονομίας του ποδοσφαίρου γενικότερα. Συγκεκριμένα, ζητεί «απόδοση ποσοστού 10% στις επαγγελματικές ενώσεις (ήτοι στη Σούπερ Λίγκα και την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής), αφενός επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων από στοιχηματικά παιχνίδια που συμπεριλαμβάνουν αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων, που θα διοργανώνουν πρόσωπα που θα λάβουν άδειες διεξαγωγής στοιχήματος (περιλαμβανομένης και της ΟΠΑΠ Α.Ε.) και αφετέρου επί της εφάπαξ αμοιβής απόκτησης των ίδιων αδειών».
Η επιστολή προς τον Χρήστο Παπουτσή, μεταφέρει αίτημα για «κατάργηση του ποσοστού 10% που παρακρατείται υπέρ του Επικουρικού Ταμείου της Ελληνικής Χωροφυλακής (ΕΤΕΧ) και υπέρ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΤΑΥΑΠ)». Το ποσοστό αυτό παρακρατείται από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ.

Η Σούπερ Λίγκα παραθέτει μια σειρά από επιχειρήματα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή:

Α) Όταν θεσπίστηκε αυτός ο νόμος (2000), οι ΠΑΕ δεν είχαν υποχρέωση να διαθέτουν σεκιούριτι στα γήπεδα τους. Τώρα που είναι υποχρεωμένες, οι αστυνομικοί που απασχολούνται στα γήπεδα είναι πολύ λιγότεροι από τότε.

Β) Οι ΠΑΕ επωμίζονται έτσι κι αλλιώς το κόστος της φύλαξης των γηπέδων από εταιρίες σεκιούριτι, ενώ παράλληλα προσφέρουν και θέσεις εργασίας με αυτό τον τρόπο, γεγονός σημαντικό για την εποχή.

Γ) Το 10% αποτελεί τεράστια στέρηση εσόδων από τη Σούπερ Λίγκα, τώρα που οι συμβάσεις είναι συλλογικές (κεντρική διαχείριση) και όχι ατομικές.

Δ) Σε καμιά άλλη κοινωνική εκδήλωση η οποία προϋποθέτει παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για ποσοστό.

Ε) Είναι οξύμωρο να αποδίδεται ποσοστό υπέρ του Δημοσίου από ιδιωτικό φορέα.

Εξάλλου, η λίγκα αντιπροτείνει να προσφέρεται άμεσα επιμίσθιο, στους αστυνομικούς που απασχολούνται τα Σαββατοκύριακα στα γήπεδα.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να προγραμματιστούν συναντήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους δύο Υπουργούς για να τεθούν επί τάπητος τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου