ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Νίκησε και την Εφές ο Θρύλος

Νίκησε και την Εφές ο Θρύλος

03/10/2010

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Τουρκία στο φιλικό με την Εφές Πίλσεν στην Κωνσταντινούπολη, όπου νίκησε με 77-75. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν και το πιο δυνατό για τους "ερυθρόλευκους" , που μέχρι τώρα κατάφερναν να νικούν με μεγάλες διαφορές στα παιχνίδια που παραχώρησαν.

Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς και το γεγονός ότι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. 

Aυτή τη φορά, η Εφές, που είναι πιο ανταγωνιστική και πιο δυνατή ομάδα από τις υπόλοιπες, πίεσε τον Ολυμπιακό, για αυτό και σε όλο το παιχνίδι οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν κοντά στο σκορ. Υπήρξαν αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα, όμως αυτό δεν ξέφυγε σε μεγάλα επίπεδα για την μία ή την άλλη ομάδα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε μία μικρή διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος του, αφού ολοκληρώθηκε με 21-18 υπέρ των Πειραιωτών. Στη συνέχεια η Εφές μπήκε πιο δυνατά και ήταν αυτή που πέρασε μπροστά στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 8 πόντους (25-33),  ο Θύλος μείωσε και το ημίχρονο έκλεισε στο 36-33 υπέρ των Τούρκων.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και να μην μπορεί να ξεχωρίσει από την άλλη και τη διαφορά των τριών πόντων να διατηρείται και στο τρίτο δεκάλεπτο (50-47 για την Εφές Πίλσεν)
Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το φινάλε και το κρίσιμο τρίποντο του Παπαλουκά σε νεκρό χρόνο. Το σκορ ήταν 65-65, ο αρχηγός των Πειραιωτών σούταρε, αλλά ήταν άστοχος και το ματς πήγε στην παράταση.
Ούτε εκεί άλλαξε όμως το τέμπο του αγώνα και το ντέρμπι παρέμεινε. Τελικά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 77-75 και κατέκτησε ακόμη μία νίκη, που αυτή τη φορά λόγω της δυναμικότητας της αντιπάλου, βοηθάει να βγουν συμπεράσματα.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-33, 50-47, 65-65κ.α., 75-77.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 6 (5 ασίστ), Νεστέροβιτς 14 (5/9 διπ.), Σπανούλης 16 (1 τριπ., 3 ασίστ), Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 4, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 8, Παπανικολάου 15 (1 τριπ.), Τεόντοσιτς 10 (2 τριπ., 6 ασίστ), Χαλπερίν, Γκόρντον 2.
ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Βισνιέβσκι, Ακιόλ 5 (1 τριπ.), Ρακότσεβιτς 21 (3 τριπ.), Ρόμπερτς 17 (3 τριπ.), Τουντσερί 9 (1 τριπ.), Θόρτον 9, Αρσλάν, Νάχμπαρ 8, Γκιουλέρ, Ντάντλεϊ 6, Ισίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου