Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0
Ο νόμος του Ολυμπιακού, ο νόμος του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο νόμος του Κέβιν Μιραλάς! Ο Θρύλος "κάρφωσε" τον ΠΑΟΚ με το εκπληκτικό 3-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Έκτη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια, με τέρματα 17-1 και η ερυθρόλευκη επέλαση συνεχίζεται!
Ο Κέβιν Μιραλάς πέτυχε δύο τέρματα (27', 72'), έφτασε τα επτά στη Super League και ξεφτίλισε τον εριστικό κλόουν Πάμπλο Γκαρσία και την "παρέα" του, που είχαν μόνο ένα στόχο: να εκνευρίσουν τους παίκτες του Βαλβέρδε, μήπως καταφέρουν και πάρουν ένα βαθμό. Ωστόσο, τα περυσινά, τα ξεχάσανε πανηγυρικά. "Ρεσιτάλ" του Βασίλη Παμπορίδη, που έδειξε τέσσερις κίτρινες στον Ολυμπιακό και δύο στον ΠΑΟΚ, ενώ δεν καταλόγισε πέναλτι στο πρώτο μέρος και δεν απέβαλε τον Γκαρσία στην επανάληψη.

RedPlanet.gr - Κορεό Ολυμπιακού
Ανέβηκε από redplanetgr
Ο Ντένις Ρόμενταλ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 87', πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα. Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του στη Super League ο 18άχρονος Γιάννης Ποτουρίδης. Μοναδικός για μία ακόμα φορά ο κόσμος του Θρύλου, που παρέδωσε μαθήματα υποστήριξης και εξέδρας.

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με την αγαπημένη του διάταξη, 4-4-1-1 και τον Μοϊσές Ουρτάδο σε ρόλο στόπερ! Ο Ισπανός προπονητής δεν υπολογίζει ξεκάθαρα στον Γιώργο Γκαλίτσιο, ο οποίος, αφού δεν έπαιξε βασικός και σε αυτό το παιχνίδι, όπου η ομάδα είχε τόσες απώλειες στην άμυνα (Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο), δεν θα παίξει ποτέ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πάρντο, με τον Μοδέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χολέμπας στο αριστερό και τους Ουρτάδο-Α. Παπαδόπουλο στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Οι Γ. Παπαδόπουλος και Ντουντού αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Φετφατζίδη στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, τον Ριέρα στην αριστερή και τον Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Μιραλάς, που ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Οι οπαδοί της πειραϊκής ομάδας δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο, με δύο εκπληκτικά κορεό, στα ισάριθμα πέταλα. Η ώθηση που δίνει αυτός ο κόσμος στην ομάδα είναι πραγματικά ανεπανάληπτη. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Μιραλάς έκανε υπέροχη κίνηση από τα δεξιά, ο Μοδέστο έγινε κάτοχος της μπάλας, έβγαλε την κάθετη πάσα για τον επερχόμενο Ριέρα, αλλά το πλασέ του Ισπανού κατέληξε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες, στο 7', με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε πλασέ με το δεξί έπειτα από μεταβίβαση του Ίβιτς, αλλά ο Πάρντο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιζαν προσεκτικά, καθώς με την αμυντική σύνθεση ανάγκης το κάθε λάθος θα κόστιζε ακριβά. Οι φιλοξενούμενοι δεν βοήθησαν στο να αποκτήσει ρυθμό ο αγώνας, καθώς υπό την ανοχή του Παμπορίδη κλώτσαγαν εν ψυχρώ, χωρίς να τιμωρηθούν.

Στο 18', ο Βιεϊρίνια έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Φωτάκης έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Πάρντο και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα (24'), χάθηκε απίστευτη ερυθρόλευκη ευκαιρία, "βάζοντας το χέρι του" και ο Παμπορίδης. Ο Κρέσιτς απέκρουσε ασταθέστατα την μπάλα σε φάουλ του Ντουντού, ο Χολέμπας σούταρε με το αριστερό από κοντά, η μπάλα βρήκε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και δεν πέρασε τη γραμμή και εν συνεχεία ο Ζουέλα έσπρωξε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στη μικρή περιοχή. Τον ανέτρεψε, ήταν περίπτωση πέναλτι και μετά ο προκλητικός σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα παίκτης των φιλοξενούμενων φώναζε ότι έκανε "θέατρο" ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Στο 31', ο Μιραλάς βρέθηκε απέναντι στον Κρέσιτς, επιχείρησε "σκαφτό" σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε σταθερά. Στο 37', όμως, ο Βέλγος επιθετικός δεν λάθεψε! Ο Βιτόλο έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Ζουέλα δεν μπόρεσε να διώξει, ο Ριέρα έκοψε την μπάλα, ο Γ. Παπαδόπουλος την "τσίμπησε", βγάζοντας τετ α τετ τον Μιραλάς, ο οποίος με δεξί πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής "κάρφωσε" τον ΠΑΟΚ! 1-0 για τον Ολυμπιακό, με τον 23άχρονο παικτατά να φτάνει τα έξι τέρματα στη Super League.

Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", "πήρε φωτιά", από τους οπαδούς του Θρύλου. Στο 38', ο Ίβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο, ενώ στο 41', ο Γκαρσία σούταρε με το αριστερό εκτός επανορθωτικής, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Πάρντο, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή. Ο Ποτουρίδης πήρε τη θέση του Γ. Παπαδόπουλου. Ο 18άχρονος κεντρικός αμυντικός ντεμπούταρε στο Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (πρώτη συμμετοχή στην καριέρα του στη Super League) και πήρε θέση στόπερ, δίπλα στον Α. Παπαδόπουλο. Ο Ουρτάδο, που συνάντησε προβλήματα στο πρώτο μέρος σε μία θέση που δεν γνωρίζει, μετατοπίστηκε στα χαφ, παίζοντας εκεί που ξέρει: ως αμυντικός μέσος. Η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μην ξεχνάμε ότι έδωσε την ασίστ στον Μιραλάς στο ερυθρόλευκο γκολ. Εν πάσει περιπτώσει, ο προπονητής διέγνωσε πρόβλημα στο κέντρο, στην κυκλοφορία της μπάλας και πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή της ομάδας.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν να είναι προκλητικοί εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Σαλπιγγίδης έκανε "μακροβούτια" για να πάρει πέναλτι (49'), αλλά ο Αβραάμ έκοψε καθαρά την μπάλα, ενώ στο 54' ο Πάμπλο Γκαρσία έπιασε από το λαιμό και τη φανέλα τον Ντουντού και αντί να πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα, παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Στο 58', όμως, ο Παμπορίδης δεν μπορούσε να μη δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ίβιτς. Ο προκλητικός Σέρβος του ΠΑΟΚ μάρκαρε αντιαθλητικά τον Ουρτάδο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σαφή στόχο να διασφαλίσει το αποτέλεσμα. Χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες (Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Ιμπαγάσα), ζητούμενο ήταν η νίκη και μόνο αυτή. Ωστόσο, με το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι παίκτες του Βαλβέρδε βρήκαν χώρους για να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν, όπως στο πρώτο μέρος. Ο Ποτουρίδης τα πήγε περίφημα και η μετατόπιση του Ουρτάδου στον άξονα έλυσε τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 67', ο Ρόμενταλ αντικατέστησε τον Φετφατζίδη. Ο Δανός έφτασε κοντά στο γκολ στο 70', αλλά ο πρώτος βοηθός Γκάγκας υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ κι ενώ ο Ντένις ήταν έτοιμος να κάνει το 2-0 απέναντι στον Κρέσιτς, μετά την εξαιρετική πάσα του Ντουντού. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση και στο 72' "κλείδωσε" τη νίκη. Γιατί ο Θρύλος απάντησε με γκολ στις προκλήσεις των Θεσσαλονικέων. Ο Ουρτάδο σέντραρε από τα αριστερά, ο Ρόμενταλ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με έξοχη πάσα τροφοδότησε τον Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός σούταρε μονοκόματα με το δεξί από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του ΠΑΟΚ! Ο 23άχρονος έφτασε τα επτά γκολ στο Πρωτάθλημα. Κύριε Μαρινάκη, κλείστε τον άμεσα! Δεν πρέπει να χαθεί αυτός ο "εκτελεστής".

Στο 74', οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Κέβιν Μιραλάς, τραγουδώντας το εξής εκπληκτικό σύνθημα: "είσαι ο καλύτερος γ..., Μιραλάς, Μιραλάς"!. Ο Θρύλος έκανε πάρτι στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος ήθελε κι άλλα γκολ. Στο 78', σε μία φοβερή ενέργεια του Μιραλάς από τα δεξιά, ο Βέλγος έβγαλε μπαλιά στον Φουστέρ, αυτός πλάσαρε σωστά τον Κρέσιτς με το αριστερό, αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο καταιγιστικός Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 87'. Ο Ντένις Ρόμενταλ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας στο Πρωτάθλημα, μετά την έξοχη ασίστ του εξαιρετικού στο δεύτερο ημίχρονο Ντουντού. Η σαΐτα από τη Δανία πλάσαρε στην κίνηση με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στις καθυστερήσεις, ο Φουστέρ έφτασε κοντά στο τέρμα, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Το live του αγώνα

1' Έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη σέντρα.

3' Δεν υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα σε κανένα άλλο γήπεδο! Το "Γ' Καραϊσκάκης" είναι ο Ναός του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, πάει και τελείωσε!

6' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να γίνει το 1-0. Ο Μιραλάς έκανε υπέροχη κίνηση από τα δεξιά, ο Μοδέστο έγινε κάτοχος της μπάλας, έβγαλε την κάθετη πάσα για τον επερχόμενο Ριέρα, αλλά το πλασέ του Ισπανού κατέληξε άουτ. Μεγάλη στιγμή για τον Θρύλο.

7' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε πλασέ με το δεξί έπειτα από μεταβίβαση του Ίβιτς, αλλά ο Πάρντο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

10' Γυριστή κεφαλιά του Μιραλάς έπειτα από σέντρα, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Πολύ καλός ρυθμός στο ματς, με τον Ολυμπιακό να έχει ασφαλώς την πρωτοβουλία των κινήσεων.



18' Παραλίγο το 0-1 για τον ΠΑΟΚ με τον Φωτάκη. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο άσος του Δικεφάλου του Βορρά έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Πάρντο και στην συνέχεια ο Βελγοϊσπανός γκολκίπερ απομάκρυνε και χτύπησε κιόλας στο δοκάρι στην προσπάθεια του να αποσοβήσει το γκολ. Έκανε λίγο να συνέλθει...

21' Έχει ισορροπήσει η ομάδα του Μάκη Χάβου, που πατάει πιο καλά αυτή την στιγμή σε σχέση με το ξεκίνημά του. "Καθαρό" ματς ως τώρα, καθώς έχουν γίνει μόλις τρία φάουλ, ένα για τον Ολυμπιακό και δυο για τους ασπρόμαυρους.

24' Απίστευτη ευκαιρία για τον Θρύλο, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν μπήκε η... άτιμη η μπάλα στα δίχτυα. Ο Κρέσιτς αποκρούει ασταθέστατα την μπάλα, ο Χολέμπας σουτάρει από κοντά, η μπάλα βρήκε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και δεν πέρασε την γραμμή και εν συνεχεία ο Ζουέλα έσπρωξε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στη μικρή περιοχή, ζητώντας κιόλας τα ρέστα. Τον ανέτρεψε, ήταν περίπτωση πέναλτι και μετά φώναζε ότι έκανε "θέατρο" ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Προκλητικός ο άσος των φιλοξενούμενων.

31' Mακρινή μπαλιά από τον Γιάννη Παπαδόπουλο για τον Μιραλάς, αυτός έκανε αντίστοιχη κίνηση με του πρώτου γκολ απέναντι στον Πανιώνιο, προτίμησε να κάνει ένα σκαφτό σουτ, αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε σταθερά.

37' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!! Το 1-0 για τον Θρύλο με τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έβγαλε κάθετη πάσα έπειτα από κλέψιμο του Άλμπερτ Ριέρα, ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς και με δεξί πλασέ κάρφωσε την μπάλα στο πλεχτό του. Αυτό είναι το έκτο φετινό γκολ του 23χρονου άσου στο πρωτάθλημα.

38' Σουτ του Ίβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο.

41' Αριστερό σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Πάρντο, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απομάκρυνε υπέροχα.

41' Kίτρινη κάρτα στον Ίβιτς.

45'+2' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46' Ο Ποτουρίδης πήρε την θέση του Γ. Παπαδόπουλου.

49' Μπήκε στην περιοχή ο Σαλπιγγίδης, ο Αβραάμ έκανε σεμιναριακό τάκλιν και τον έκοψε πεντακάθαρα.

54' Κίτρινη κάρτα στον Πάμπλο Γκαρσία.

54' Κίτρινη κάρτα στον Ντουντού.

58' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ίβιτς για σκληρό φάουλ στον Ουρτάδο και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

60' Κίτρινη κάρτα στον Μοδέστο.

63' Σκληρό παιχνίδι και πολλά νεύρα σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο. Δεν έχουν γίνει αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με τον Ολυμπιακό όμως να ελέγχει την κατάσταση.

67' Ο Ρόμενταλ πήρε την θέση του Φετφατζίδη.

68' Ο Μπουσαϊντί παίρνει την θέση του Ζουέλα.

72' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!! Το 2-0 για τον Ολυμπιακό με τον Κέβιν Μιραλάς και πάλι. Ο Βέλγος παικταράς του Θρύλου πήρε μπαλιά από τον Ρόμενταλ και με το δεξί "σκότωσε" τον Κρέσιτς. Θεέ μου τι παικταράς είναι αυτός! Έφτασε τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα ο 23χρονος Βέλγος άσος.

74' Ο Ελ Ζαρ μπήκε στην θέση του Φωτάκη.

75' Κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας.

78' Φοβερή ενέργεια του Μιραλάς από τα δεξιά, έβγαλε μπαλιά στον Φουστέρ, αυτός πλάσαρε σωστά τον Κρέσιτς, αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στη γραμμή, κρατώντας το 2-0.

81' Κίτρινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

87' ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!! Το 3-0 για τον Θρύλο με τον Ντένις Ρόμενταλ! Ο Ντουντού έβγαλε την μπαλιά για τον Δανό και αυτός με εκπληκτικό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κρέσιτς! Μαγεία η Θρυλάρα, δεν παίζεται αυτή η ομαδάρα.


88' Ο Γκαλίτσιος στην θέση του Μοδέστο.

90'+2' Ο Φουστέρ με το αριστερό παραλίγο να κάνει το 4-0, αλλά το σουτ με το αριστερό κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι.

90'+4' Λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Πάρντο, Μοδέστο (88' Γκαλίτσιος), Ουρτάδο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Γ. Παπαδόπουλος (46' Ποτουρίδης), Ντουντού, Φετφατζίδης (67' Ρόμενταλ), Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς.

Οι αναπληρωματικοί: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Πάντελιτς, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Νέμεθ, Ποτουρίδης.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Ζουέλα (68' Μπουσαϊντί), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης

Οι αναπληρωματικοί: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Μπαλάφας, Ελ Ζαρ, Μουσλίμοβιτς, Φιλόμενο, Κριστιάνο.

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Boηθοί διαιτητές: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Τέταρτος διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (ΣΔΠ Γρεβενών)

Κίτρινες κάρτες: 54' Ντουντού, 60' Μοδέστο, 75' Χολέμπας, 81' Α. Παπαδόπουλος (Oλυμπιακός), 41' Ίβιτς, 54' Γκαρσία (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες κάρτες: - (Oλυμπιακός), 58' Ίβιτς (ΠΑΟΚ)