Η κριτική των παικτών
ΠΑΡΝΤΟ: Εκεί που έπρεπε, όποτε χρειάστηκε. Στην κεφαλιά του Φωτάκη στο 18, στη βουτιά στα πόδια του ίδιου παίκτη λίγο αργότερα, στη βολίδα του Γκαρσία στο 41, σε μια-δυο περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος. Πολύ καλός. ΜΟΔΕΣΤΟ: Έπαιξε πολύ ψηλά στην αρχή, με συνέπεια να υπάρξουν κενά στην πλευρά του και να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Βιεϊρίνια. Με την πάροδο του χρόνου και ειδικά μετά το γκολ, δεν άφησε κανένα χώρο δράσης στον Πορτογάλο. Ξέρει καλά τη θέση και βοήθησε πολύ.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Μαχητικός ως συνήθως, με ταχύτητα στις επιλογές του, με προβλήματα από τον Φωτάκη μόνο στο ξεκίνημα και με περιορισμένο ρόλο επιθετικά, αν και θα μπορούσε να σκοράρει στην ευκαιρία του 25ου λεπτού.

ΑΒΡΑΑΜ: Σπουδαία εμφάνιση, πολύ σταθερός και δυναμικός. Καθοριστικός για το αποτέλεσμα στη φάση που έκοψε πεντακάθαρα τον Σαλπιγγίδη στο 48, ακριβώς πριν ο διεθνής φορ πλασάρει. Άλλη μια σωτήρια επέμβαση ήταν στο 18, πάνω στον Βιεϊρίνια που πήγε να γίνει πολύ επικίνδυνος. Ηγετική μορφή στο παιχνίδι και πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης.

ΟΥΡΤΑΔΟ: Όταν έχασε τον Σαλπιγγίδη σ' ένα σπριντ στο 7, πολλοί σκέφτηκαν ότι ο Βαλβέρδε έκανε το λάθος της χρονιάς να τον βάλει στόπερ. Όσο περνούσε η ώρα προσαρμόστηκε καλά στο ρόλο, αλλά βέβαια ήταν πολύ πιο χρήσιμος για την ομάδα και πιο καλά με τον εαυτό του όταν έπαιξε στην κανονική θέση του στην επανάληψη. Η καλύτερη στιγμή του στο 43 όταν έκοψε απλά και ψύχραιμα τον εφορμούντα προς την περιοχή Φωτάκη.

ΝΤΟΥΝΤΟΥ: Με πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος, έκανε λάθη, δεν είχε έλεγχο του κέντρου, έμοιαζε εκτός αγώνα. Με τον Ουρτάδο δίπλα του στο δεύτερο ανέβηκε πολύ, ελευθερώθηκε, μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι και συνέβαλλε σημαντικά στη νίκη τόσο αγωνιστικά όσο και με τις απαντήσεις στους ψευτοτσαμπουκάδες. Έβγαλε την ασίστ στον Ρόμενταλ για το τρίτο γκολ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Καταπληκτική πάσα στον Μιραλάς για το πρώτο γκολ σε μία καθοριστική φάση για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Στο οποίο προσπάθησε να διακριθεί και να συμβάλλει, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, ενώ παρότι είχε διάθεση να πιέσει και να βοηθήσει πίσω τον Μοδέστο όταν χρειάστηκε δεν τα κατάφερε καλά. Ανέβηκε αρκετά στο δεύτερο μέρος μέχρι να αντικατασταθεί σωστά από τον Ρόμενταλ.

ΡΙΕΡΑ: Πολλοί τον είδαν σε μέτρια βραδιά, εγώ νομίζω ότι ήταν από τις πιο ουσιαστικές του. Η φάση του πρώτου γκολ ξεκινάει από τη δική του πονηριά να κυνηγήσει την κακή πάσα του Βιτόλο. Μάρκαρε πολύ καλά, βοήθησε το συνολικό παιχνίδι της ομάδας και δεν κοίταξε την πάρτη του, ενώ θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμος αν σε μερικές φάσεις δεν κρατούσε την μπάλα λίγο περισσότερο απ' όσο έπρεπε.

ΦΟΥΣΤΕΡ: Στο τελευταίο τέταρτο μπορούσε να κάνει μέχρι και χατ-τρικ με τις φάσεις που τελείωσε άστοχα, αλλά μέχρι τότε δεν πήγε καλά. Βεβαίως σε πολλές φάσεις έφτασε να μαρκάρει μέχρι την περιοχή του Πάρντο, αλλά γενικά έδειξε ότι δεν είναι σε φόρμα και απέχει από τον παίκτη-κλειδί που γωνρίσαμε στα πρώτα παιχνίδια.

ΜΙΡΑΛΑΣ: Το είπε η εξέδρα, είναι ο καλύτερος στο να... τελειώνει (τις φάσεις) και να δίνει τις νίκες. Καταπληκτικές εκτελέσεις στα δύο γκολ, ειδικά στο πλασέ του πρώτου, ενώ όποτε πήρε μπάλα έκανε χορευτικά. Άντε και με τις υπογραφές.

ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ: Μεγάλο κέρδος του αγώνα η πρώτη γεμάτη εμφάνιση του 18χρονου στόπερ που δεν κώλωσε ούτε μια στιγμή, παρότι όταν μπήκε το ματς έγινε ροντέο. Πολύ ψύχραιμος, σε σωστές θέσεις και με καίριες επιλογές. Μια νέα καριέρα αρχίζει...

ΡΟΜΕΝΤΑΛ: Το χρωστούσε, στον εαυτό του πρώτα απ' όλα, να κάνει ένα καλό παιχνίδι, έστω και 25λεπτης συμμετοχής. Είδαμε τον Ντένις που ξέρουμε τόσα χρόνια, να σπρντάρει και να χάνεται, να εκτελεί σωστά. Θα είχε σκοράρει και νωρίτερα αν δεν τον έκοβε με το ανύπαρκτο οφσάιντ ο επόπτης.

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: Μπήκε υποχρεωτικά στο φινάλε, ο Βαλβέρδε έκρινε ότι η επιλογή του δεν ταίραιζε, όλοι πιστεύουν ότι ήταν το φινάλε του στον Ολυμπιακό, αλλά μπορεί να χρειαστεί πολύ σύντομα. Την Τετάρτη, ας πούμε...