ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ηταν κακός, έχασε, αλλά... (video)



Ηταν κακός, έχασε, αλλά... (video)
26/11/2010
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ +16 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ... Σε ένα παιχνίδι που δεν βγήκε τίποτα στον Ολυμπιακό επιθετικά, δεν ήταν καθόλου δημιουργικός, έπαιξε άμυνα κατά διαστήματα και δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα μπορεί να έχασε από την Ρεάλ με 82-68 αλλά παρέμεινε πρώτος αφού διατήρησε το +16 της πρώτης αναμέτρησης, ωστόσο συγκατοικεί με τους Ισπανούς , πλέον, και δεν έχει περιθώρια για απώλειες στα παιχνίδια που απομένουν.
Με την Ρεάλ να θέλει όσο τίποτε άλλο τη νίκη για να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και τον Ολυμπιακό να κλειδώσει την πρώτη θέση, το ξεκίνημα της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων ήταν νευρικό και άστοχο καθώς παιζόταν βιαστικό μπάσκετ. Αυτό μαρτυράει άλλωστε και το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (8-6) ενώ οι δύο ομάδες στα τρία πρώτα λεπτά είχαν μείνει χωρίς σκορ. Σε εκείνο το σημείο ο Ντούντα, βλέποντας τον Ολυμπιακό να «παρασύρεται» πήρε time out προκειμένου να επαναφέρει τους παίκτες του στον ρυθμό που ήθελε εκείνος. Το 12-6 ανάγκασε και πάλι τον Ίβκοβιτς να «επέμβει» καθώς δεν υπήρχε καλή αμυντική λειτουργία, καθόλου ψυχραιμία στην επίθεση και είχε χαθεί και ο έλεγχος του ρυθμού. Παράλληλα, ο «Σοφός» έριξε στο παρκέ τους Μπουρούση , Κέσελ και Μαυροκεφαλίδη. Ο Σπανούλης ξεκίνησε να μοιράζει ασίστ αλλά μαζί και το διαιτητικό όργιο είς βάρος των ερυθρόλευκων που είχαν μείνει πίσω στο σκορ με 19-10 και η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 24-14.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά και ξεκίνησαν να ελέγχουν τον ρυθμό και να μειώνουν στους 6 (26-20) με το Μαυροκεφαλίδη να αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση επιθετικά καθώς την ίδια στιγμή οι συμπαίκτες του είχαν σπάσει τα καλάθια. Παράλληλα, ο Μπουρούσης ξεκίνησε να αποκαθιστά την τάξη στα ριμπάουντ αλλά οι ολιγωρίες στην άμυνα και η έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση δεν άφηναν τους παίκτες του Ντούντα να μειώσουν ακόμα περισσότερο την διαφορά. Σε εκείνο το σημείο έσπασε το ρόδι και στα τρίποντα με τον Κέσελ να διαμορφώνει το 32-27. Τα καλά νέα ήρθαν από το δεύτερο φάουλ του Άντε Τόμιτς , το οποίο επέφερε και την τεχνική ποινή στον πάγκο της Ρεάλ. Με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός μάζεψε και πάλι την διαφορά από το +10 καθώς με τις βολές το σκορ έγινε 37-31. Οι ερυθρόλευκοι παρόλο που έπαιρναν δεύτερες επιθέσεις έφταναν πολύ δύσκολα στο καλάθι κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 42-34 μετά από τριποντάρα του Μίλος.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον Ολυμπιακό καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν ευάλωτη και νωθρή την άμυνα του και προηγήθηκαν με 50-38. Παρόλα αυτά , ο Νεστέροβιτς κράταγε με τους πόντους του μες το παιχνίδι τους ερυθρόλευκους αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς οι υπόλοιποι δεν έδιναν σκορ. Σε εκείνο το σημείο, ο «Σοφός» προκειμένου να «πειθαρχήσει» το παιχνίδι έριξε στο παρκέ τον Θοδωρή Παπαλουκά. Παράλληλα , ο Red Span ξεκίνησε να παίρνει επιθέσεις επάνω του ενώ ο Μίλος με τρίποντο και πάλι μείωνε σε 57-50. Σε συνδυασμό, μάλιστα με την αμυντική αφύπνιση τους, οι ερυθρόλευκοι ξεκινούσαν την αντεπίθεση τους ενόψει της τελευταίας περιόδου και με την τρίτη να κλείνει με σκορ 58-50.

Όσοι μπήκαν στο παρκέ για την τελευταία περίοδο ήταν κομάντο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αμυνάρα και το Μπουρούσαρο να με μια τεράστια τάπα στο Τόμιτς να δίνει το σύνθημα για την ολική επαναφορά. Παρόλα αυτά, τα λάθη στην επίθεση και η αστοχία έφεραν και πάλι την Ρεάλ στο +13 (65-52) στα επτά λεπτά πριν το φινάλε. Ο Τεόντοσιτς , που ήταν και ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, το πάλευε μόνος του επιθετικά και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με σκορ 72-59. Οι ερυθρόλευκοι δεν έβαζαν ούτε τα lay up κι έτσι ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν ως στόχο να διαφυλάξουν το +16 του πρώτου αγώνα. Τελικά μετά από ένα χιτσκοκικό φινάλε στην ρώσικη ρουλέτα των ελευθέρων βολών και την διαφορά να γίνεται «μπαλάκι» αν και έχασε ο Ολυμπιακός με 82-68 παρέμεινε πρώτος αφού διατήρησε το +16 της πρώτης αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 42-34, 58-50, 82-68

Ρεάλ Μαδρίτης (Μεσίνα): Τόμις 12, Πριγκιόνι 3 (1), Σουάρεθ 8 (1), Ρέγιες 10, Ροντρίγκεθ 19 (1), Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα 5 (1), Φίσερ 5, Γιουλ 16 (3), Τάκερ 4.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 9, Μπουρούσης 4, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Νίλσεν, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 21 (3), Χαλερίν, Γκόρντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου