ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Νομοθετική ρύθμιση και… διαβούλευση για την διπλή ανάπλαση

Νομοθετική ρύθμιση και… διαβούλευση για την διπλή ανάπλαση


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου, η νομοθετική ρύθμιση της Διπλής Ανάπλασης. Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, δηλαδή για 14 ημέρες, ενώ η εξέλιξη μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που βλέπουν να… κινείται κάτι στο «καυτό» ζήτημα της κατασκευής του γηπέδου στο Βοτανικό.
Στο σχέδιο Διπλής Ανάπλασης έχουν συμπεριληφθεί όλα όσα έχει ζητήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και ο Ερασιτέχνης, όπως διαπιστώθηκε αφού μελετήθηκε και από το νομικό τμήμα. Στις 7 Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να έχει ψηφιστεί μέχρι τις γιορτές. Επειτα, όπως προβλέπει η διαδικασία, θα «φύγει» για το ΣτΕ και εάν το συμβούλιο κρίνει ότι είναι συνταγματικό, μέσα σε δύο μήνες θα μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίησή του…

Τα σημαντικότερα σημεία που περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για την Διπλή Ανάπλαση και οι αλλαγές που έχουν γίνει:
- Καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων.
- Καταργείται πλήρως το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.
- Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στην δόμηση που θα καταλάμβανε το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, το οποίο πλέον καταργείται.
- Ενσωματώνονται στο κτίριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου και στο όμορο εμπορικό κτίριο οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου.
- Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου του Παναθηναϊκού με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ περίπου της κάλυψης της εγκατάστασης (οι χρήσεις αυτές θα ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τμ περίπου, η υλοποίηση των οποίων τίθεται σε απόλυτη χρονική προτεραιότητα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χρήσεις).
- Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες εφεξής θα εξυπηρετούνται συμπληρωματικά από τους χώρους στάθμευσης του ΟΤ 45α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με παραχώρηση κατά χρήση των λοιπών απαιτουμένων θέσεων. Οι θέσεις στάθμευσης που προορίζονται αμιγώς για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων περιορίζονται σε 450 περίπου, εκ των οποίων οι 300 τοποθετούνται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.
- Μειώνεται δραστικά ο συντελεστής δόμησης 1,6 στο Ο.Τ. 45α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με τον προσδιορισμό νέου ανώτατου συντελεστή δόμησης, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,2.
Με τον παραπάνω ανασχεδιασμό του προγράμματος ανάπλασης επιτυγχάνονται τα εξής:
- Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού κατά 66.000 τ.μ. περίπου, δηλαδή μειώνεται η προβλεφθείσα με τον ν. 3481/2006 δόμηση κατά ποσοστό 60% περίπου.
- Η νέα επιτρεπόμενη δόμηση στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική δόμηση που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ.
- Αυξάνονται, στην περιοχή του Βοτανικού, οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου κατά 30.000 τ.μ. περίπου, πέραν αυτών που είχαν προβλεφθεί με τον ν. 3481/2006. Με την αύξηση αυτή, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου στις δύο περιοχές του προγράμματος ανάπλασης (Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικός) ανέρχονται πλέον σε 100.000 τ.μ. περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου