ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ξανά Γιάχος στο Παγκρήτιο, «καθαρός» ο Παμπορίδης

Ξανά Γιάχος στο Παγκρήτιο, «καθαρός» ο Παμπορίδης 

22/11/2010

Η ΚΕΔ δεν έκρινε τελικά σκόπιμο να αλλάξει τον διαιτητή της αναμέτρησης του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό, το δεύτερο ημίχρονο της οποίας διεξάγεται την προσεχή Τετάρτη. Έτσι, ο Θανάσης Γιάχος θα σφυρίξει και το υπόλοιπο του αγώνα, όχι όμως και ο βοηθός Μπιτσίδης που αντικαταστάθηκε από τον Γούκο επειδή είχε ακυρώσει το γκολ του Τοροσίδη. Δεν τιμωρείται ο Παμπορίδης, ανεξάρτητα απ’ το αν θεωρηθεί ότι κακώς δεν έδωσε πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Δύο βοηθοί στο «ψυγείο». Ο Θανάσης Γιάχος θα σφυρίξει και το δεύτερο μέρος του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός που διεκόπη λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου και θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 17:00 στο Παγκρήτιο. Είναι προφανές πως η ΚΕΔ έκρινε ότι ο διαιτητής από τη Χίο έπραξε σωστά ξεκινώντας το παιχνίδι (παρά τη βροχόπτωση) και διακόπτοντας το στην ανάπαυλα. Γι’ αυτό το λόγο τον όρισε εκ νέου.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τον β’ βοηθό Δημήτρη Μπιτσίδη που τιμωρήθηκε από την ΚΕΔ διότι στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού στο Παγκρήτιο, υπέδειξε οφσάιντ σε καθαρό γκολ του Τοροσίδη. Τη θέση του Θρακιώτη βοηθού θα πάρει ο Δημήτρης Γούκος από την Ήπειρο. Α’ βοηθός παραμένει ο Πέτρος Τρύφων από τη Δράμα και παρατηρητής ο Γιώργος Αμυγδαλής από τις Σέρρες. Αλλαγή έχουμε και για τη θέση του 4ου διαιτητή, όπου αντί του Τριτσώνη ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος από την Ήπειρο.

«Καθαρός» ο Παμπορίδης

Μία είναι η υπό συζήτηση φάση του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Αναφερόμαστε στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και λέμε «υπό συζήτηση», διότι ακόμη και ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα, Αντώνης Σίπκας, δεν ήταν βέβαιος αν υπάρχει παράβαση ή όχι. Αυτό είπε και μετά το ματς στον Βασίλη Παμπορίδη ο παρατηρητής από τη Φλώρινα, προσθέτοντας πως θέλει να δει ριπλέι για να είναι σίγουρος. Ο ρέφερι από το Κιλκίς πάντως, θεωρεί για τη φάση ότι ο Παπαδόπουλος βρήκε μπάλα και πως δεν τραβάει τον αντίπαλο του.

Πέραν της φάσης αυτής, δεν υφίσταται κάποια άλλη περίπτωση πέναλτι για την οποία δικαιούται ο ΠΑΟΚ να φωνάζει. Ο Σίπκας πάντως έκανε παρατηρήσεις στον Παμπορίδη και για τον πειθαρχικό έλεγχο, τονίζοντας του πως θα μπορούσε να βγάλει άλλες μία ή δύο κόκκινες κάρτες (π.χ. Ντουντού και Γκαρσία).

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, θεωρείται απίθανο να τιμωρηθεί ο Παμπορίδης. Η ΚΕΔ έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένη από τη διαιτησία του στο παιχνίδι, ενώ και ο παρατηρητής δεν έδειξε διάθεση να του «ψαλιδίσει» σημαντικά τη βαθμολογία. Το συμπέρασμα είναι πως αν και υπέπεσε σε λάθη, ο ρέφερι από το Κιλκίς δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανόν να μπουν στο «ψυγείο» για ορισμένες αγωνιστικές οι βοηθοί Κώτσιρος (ακύρωσε κανονικό γκολ της Κέρκυρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης») και Μποζατζίδης (έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Βενετίδη στο Αλκαζάρ). Προβληματισμός υπάρχει και για τον Ρεθυμνιώτη διαιτητή, Βοσκάκη, που ήταν στο ΟΑΚΑ και ελέγχεται για ένα πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο και για ιδιαίτερη αυστηρότητα στην αποβολή του Σολτάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου