ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΒΑΛΔΕΡΔΕ-ΧΑΒΟΥ (videos)

Το Sportaction βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Μάκη Χάβου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και σας μεταφέρει σε video τα όσα ειπώθηκαν από τους προπονητές των δύο ομάδων.

Πρώτος το λόγο πήρε ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» που συνεχάρη τους παίκτες του, τόνισε ότι η αποβολή του Ίβιτς ήταν η κύρια αιτία που η ομάδα του έχασε τη συγκέντρωσή της και σε ερώτηση για τη διαιτησία του Βασίλη Παμπορίδη δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.




Ο Μάκης Χάβος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θεωρώ ότι το σκορ δεν ήταν ανάλογο με την εικόνα του παιχνιδιού. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο η αμυντική μας λειτουργία ήταν καλή αλλά και στο επιθετικό κομμάτι όταν προσπαθήσαμε να παίξουμε δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ. Η αποβολή αποσυντόνισε την ομάδα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια που κάνανε. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια να παίξουμε ποδόσφαιρο, κι από κεί και μετά όταν παίζεις με δέκα παίκτες έιναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχει κι έλλειψη συγκέντρωσης και να δημιουργηθούν προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Δε θέλω να σχολιάσω και δε σχολιάζω τη διαιτησία».

Σαφώς και αρκετά περισσότερα είχε να πει ο τεχνικός των νικητών, Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος στάθηκε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος κυρίως, μίλησε για την χρησιμοποίηση του Ουρτάδο σε θέση κεντρικού αμυντικού ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Γιάννη Φετφατζίδη και Γιάννη Ποτουρίδη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρχικά δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι ήταν μόνο η αλλαγή θέσης του Ουρτάδο. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη μεσαία γραμμή. Όπως ξεκίνησε το παιχνίδι κάτι έπρεπε να αλλάξουμε γιατί ο ΠΑΟΚ έβγαζε πολλούς παίκτες στον άξονα, τον Ίβιτς, το Φωτάκη, τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Βιτόλο. Θεωρώ ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε εκεί. Είναι αλήθεια ότι έπαιξαν και κάποιοι νέοι παίκτες στην ομάδα που δεν έχουν πολλά παιχνίδια φέτος και μας δημιούργησε ένα πρόβλημα αυτό. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και εμείς έπρεπε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας έβαλε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ισορροπημένοι και δυνατοί, αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ και τον πιέσαμε περισσότερο. Τραβήξαμε τη μεσαία μας γραμμή πιο μπροστά και όχι τόσο πίσω όπως στο πρώτο ημίχρονο».




Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ σχολίασε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ πρέπει να παίξουμε ένα ημίχρονο με τον Εργοτέλη και σε αυτό συγκεντρωνόμαστε. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δούμε τι καταφέρνουμε. Υπάρχουν λεπτά που είμαστε καλά και άλλα που δεν είμαστε. Για παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, σήμερα στο δεύτερο. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε και τον Εργοτέλη και την ΑΕΚ για να προχωρήσουμε όπως θέλουμε».

Για τον Ποτουρίδη σχολίασε: «Ο Ποτουρίδης είναι ένας παίκτης από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τον τρόπο που προπονείται καθημερινά αλλά και από το παιχνίδι που έκανε σήμερα και πρέπει να του φερθούμε σωστά για να δείξει αυτά που μπορεί».

Για το αν είδε διαφορετικό ΠΑΟΚ από αυτό που περίμενε: «Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές από τον ΠΑΟΚ που θυμάμαι. Ίσως ότι ο Βιεϊρίνια σκοράρει περισσότερο και κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, κάθε παιχνίδι βελτιώνεται όπως κάνουμε κι εμείς που προσπαθούμε διαρκώς να είμαστε καλύτεροι. Τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι πάντα παιχνίδια με μεγάλη ένταση. Οι παίκτες ασχολούνται με το πώς θα χτυπηθούν μεταξύ τους και όχι τόσο με το ποδόσφαιρο. Αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν όλοι πολύ καλοί σήμερα».

Για τις απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός: «Δε συνηθίζω να ασχολούμαι με το ποιος λείπει. Όταν κάτι δεν πάει καλά οι καλύτεροι είναι αυτοί που λείπουν. Δε σκέφτομαι αυτούς που λείπουν αλλά αυτούς που έχω στη διάθεσή μου και πως μπορώ να τους χρησιμοποιήσω».

Για το αν έπρεπε να βάλει το Φετφατζίδη στη θέση του Φουστέρ: «Ο Φετφατζίδης μπορεί να παίξει στην μεσαία γραμμή, είναι ένας παίκτης που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στην ομάδα νέων. Σίγουρα φέτος παίζει πολύ περισσότερο αλλά είναι ένας παίκτης που πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πετύχει πολύ περισσότερα. Ουσιαστικά είναι η πρώτη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο, και εξαρτάται από τον ίδιο αν θα μπορεί να είναι στη διάθεση της ομάδας να παίξει σε οποιαδήποτε θέση. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και δείχνει ότι αξίζει τη θέση του. Στη θέση αυτή παίζει ο Νταβίντ Φουστέρ που σε κάποια παιχνίδια μπορεί να μην ήταν καλός, όμως βοηθάει πολύ και στην επίθεση και την άμυνα. Είναι στο χέρι του να αλλάξει κάποια πράγματα και να πάει πολύ καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου