Φουλ για το γκολ στην Κρήτη
Με ανεβασμένη την ψυχολογία από τη νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το δεύτερο ημίχρονο με αντίπαλο τον Εργοτέλη την Τετάρτη (24/11) στο "Παγκρήτιο" (17:00, Novasports), με τον Βαλβέρδε να ζητάει ένα γρήγορο γκολ από τους ποδοσφαιριστές του ώστε να τους φύγει το άγχος. Ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους σε αυτά τα 45 λεπτά, είναι να πάρουν το "τρίποντο" στο Ηράκλειο ώστε να φτάσουν τους 27 βαθμούς στη Superleague, να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην κατάταξη του πρωταθλήματος, όντας στο +3 από τον Παναθηναϊκό, αλλά και να πάνε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (27/11) με αντίπαλο την ΑΕΚ με διαφορά 11 βαθμών από τους "κιτρινόμαυρους". Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας πως στόχος είναι το "3 στα 3", δηλαδή μόνο νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και ΑΕΚ, ώστε η ομάδα να διατηρήσει την πρωτιά στην βαθμολογία της Superleague, να βγάλει δίχως απώλειες αυτό το δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στους ερυθρόλευκους ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Στο Ρέντη δεν σκέφτονται ακόμη το ματς με τον "Δικέφαλο", αλλά άπαντες είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην "μάχη της Κρήτης", στα εναπομείναντα 45 λεπτά του "Παγκρήτιου". To ημίχρονο αυτό χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας, καθώς ενδεχόμενη νίκη στο Ηράκλειο θα δώσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στους Πειραιώτες, ώστε να πάνε "φορτσάτοι" στο ΟΑΚΑ.

Τα αγωνιστικά πλάνα του Βαλβέρδε

Όσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ο Ισπανός τεχνικός, καθώς αρέσκεται να ετοιμάζει εκπλήξεις στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Βέβαια, για το ματς στο "Παγκρήτιο", οι ερυθρόλευκοι κουβαλάνε και δεδομένες απουσίες, όπως εκείνες των τραυματιών Όλοφ Μέλμπεργκ, Άριελ Ιμπαγάσα, Ραούλ Μπράβο και Βασίλη Τοροσίδη, οπότε οι επιλογές του "Βάσκου" για την ενδεκάδα, κυρίως στην άμυνα, είναι συγκεκριμένες και το σίγουρο είναι πως το βασικό του σχήμα θα έχει περισσότερες ομοιότητες με εκείνο που παρέταξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, παρά με το πρώτο ημίχρονο στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη.

Στην θέση του τερματοφύλακα, θεωρείται δεδομένο, πως θα ξεκινήσει ο Ραφαέλ Ούρκο Πάρντο, έχοντας μπροστά του ως δίδυμο στα σέντερ μπακ τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Γιάννη Ποτουρίδη, με τον νεαρό στόπερ να παρουσιάζεται εξαιρετικός στα 45 λεπτά που έπαιξε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δεξιά στην άμυνα, σε ρόλο μπακ, αναμένεται να προτιμηθεί ξανά ο Φρανσουά Μοδέστο αντί του Γιώργου Γκαλίτσιου, ενώ το σίγουρο είναι πως αριστερά θα ξεκινήσει ο Χοσέ Χολέμπας.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τον ρόλο του κόφτη θα τον αναλάβει ο Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος δεν έπεισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε σαν στόπερ, πράγμα λογικό, καθώς, άλλωστε, δεν είναι και η θέση του ποδοσφαιριστή, ενώ δίπλα του ως κεντρικός χαφ θα παίξει ο Ντουντού Σεαρένσε, με τον Βραζιλιάνο να έχει περισσότερες δημιουργικές αρμοδιότητες στον άξονα.

Στα άκρα, ο Άλμπερτ Ριέρα δεν χάνει την θέση του στα αριστερά, ενώ τον ρόλο του δεξιού χαφ-εξτρέμ αναμένεται να τον αναλάβει ο Ντένις Ρόμενταλ, με τον Δανό να πραγματοποιεί μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να κερδίζει τόσο την εμπιστοσύνη του προπονητή του, όσο και τον Γιάννη Φετφατζίδη, στην διεκδίκηση μιας θέσης στο αρχικό σχήμα. Μπροστά τους και παράλληλα πίσω από τον επιθετικό, θα ξεκινήσει ο Νταβίδ Φουστέρ, ενώ κορυφή της ερυθρόλευκης γραμμής κρούσης θα είναι ο Κέβιν Μιραλάς, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη Superleague.

Υπάρχει και ένα σενάριο να ξεκινήσει ο Μάρκο Πάντελιτς σαν σέντερ φορ, έχοντας δίπλα του δεξιά τον Βέλγο στράικερ, όπως δηλαδή συνέβη στο πρώτο ημίχρονο στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, αλλά η σκέψη αυτή του Ισπανού τεχνικού συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες στο να πραγματοποιηθεί, όπως και το ενδεχόμενο να παίξει σαν "10άρι", πίσω από τον καθαρόαιμο επιθετικό, ο Γιάννης Φετφατζίδης, αντί του Νταβίδ Φουστέρ.