ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ασλανίδης: Να καλέσουν τον Ίβιτς να δώσει εξηγήσεις

Ασλανίδης: Να καλέσουν τον Ίβιτς να δώσει εξηγήσεις Exclusive!

 O Αχιλλέας Ασλανίδης είναι γνωστός στο πανελλήνιο για δύο πράγματα: για την τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και για το γεγονός ότι δε μασάει ποτέ τα λόγια του.

Το Sportaction επικοινώνησε με τον παλαίμαχο άσο του «δικεφάλου του βορρά» και ζήτησε τη γνώμη του για το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Και κάπου εδώ, ο κύριος Ασλανίδης έχει την πρώτη ένσταση: «Ντέρμπι; Όχι, όταν υπάρχουν φίλαθλοι μόνο της μίας ομάδας, δε γίνεται να μιλάμε για ντέρμπι. Ντέρμπι είναι να υπάρχουν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στον Πειραιά και φίλαθλοι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη».

Μιλώντας για το παιχνίδι, ο πάντα ντόμπρος Ασλανίδης εστιάζει σε τρία συγκεκριμένα σημεία: «Ο ΠΑΟΚ, όπως όλοι παραδέχονται, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ολυμπιακός, επειδή στην ουσία είναι μία καινούργια ομάδα που θέλει χρόνο για να δέσει, δεν είχε την γνωστή εκρηκτικότητα που παραδοσιακά έχει αυτή η ομάδα όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Προς το τέλος του ημιχρόνου, όμως, έγιναν δύο φάσεις: η απαράδεκτη, ειδικά σε τέτοιο παιχνίδι, παράλληλη πάσα του Βιτόλο που έφερε στην ουσία το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού αλλά και αμέσως μετά η φάση του Σαλπιγγίδη με τον Παπαδόπουλο».

Ο Αχιλλέας Ασλανίδης είναι κατηγορηματικός: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πέναλτι. Από τη στιγμή που ο αμυντικός δε βρίσκει μπάλα και γκρεμίζει τον επιθετικό, δε μπορούμε να μη μιλάμε για πέναλτι. Ο κύριος Παμπορίδης αρνήθηκε να το καταλογίσει. Αν σε αυτό το σημείο, ο ΠΑΟΚ ισοφάριζε και με δεδομένη την ικανότητα του να έχει σφικτή την άμυνα του, η ιστορία του αγώνα θα ήταν διαφορετική».

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ δίνει, πάντως, μεγάλη έμφαση στη φάση της αποβολής του Ίβιτς: «Θεωρώ ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ πρέπει να καλέσει τον Ίβιτς – που ήταν ανύπαρκτος σε όλο το παιχνίδι – να εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πηγαίνει με τα δύο πόδια από πίσω πάνω σε παίκτη του Ολυμπιακού που δεν απειλεί από τη θέση που είναι σε καμία περίπτωση την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Παμπορίδης σωστά τον απέβαλε και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Ολυμπιακό να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να φτάσει στο άνετο 3-0 που στην ουσία είναι πλασματικό με βάση την εικόνα των δύο ομάδων μέχρι και τη στιγμή της αποβολής».

Για επίλογο, ο Ασλανίδης στέλνει σε όλους τους φιλάθλους το δικό του μήνυμα: «Υπάρχει και η άλλη οπτική. Αυτή που λέει ότι το αληθινό ποδόσφαιρο κέρδισε την Κυριακή. Έπαιξαν δύο πολύ καλές ομάδες και ο φίλαθλος είχε την ευκαιρία να δει καλό ποδόσφαιρο. Αν αφήσουμε διαιτησία και σκοπιμότητες, το ποδόσφαιρο βγήκε κερδισμένο».

δηλώσεις στον Στέλιο Ποτηράκη Potirakis@sportaction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου