ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα»

8/11/11
Με 23 πόντους και εξαιρετική παρουσία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες (16/30 επιθέσεις, 4 άσους, 3 μπλοκ) στον νικηφόρο αγώνα με τον Φοίνικα στη Σύρο, ο Μάρεκ Νοβότνι κέρδισε και την πρώτη του προσωπική διάκριση της σεζόν, αφού αναδείχθηκε MVP ΟΠΑΠ της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague. «Ελπίζω να μην είναι και η τελευταία (γέλια)», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Α1 βόλεϊ λίγο πριν επιβιβαστεί στο καράβι για το ταξίδι της επιστροφής κι αφιέρωσε τη διάκριση στους συμπαίκτες του.
«Τα παιδιά με ενημέρωσαν και νομίζω ότι τους ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο γιατί στο βόλεϊ όλα είναι θέμα ομαδικότητας. Όσο καλά κι αν παίξει ένας αθλητής δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του, αν δεν λειτουργεί όλη η ομάδα σωστά» είπε αρχικά ο Τσέχος ακραίος και συνέχισε: «Η χαρά είναι διπλή γιατί πήραμε μια μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα και συνεχίζουμε. Θέλουμε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή μέχρι τη διακοπή κι αυτό το τρίποντο μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι».

Βλέποντας κανείς την παρουσία του Νοβότνι στα 4 πρώτα ματς της σεζόν, η αλήθεια είναι πως δημιουργείται η εντύπωση ότι εκτός έδρας λειτουργεί πολύ καλύτερα. Κι αυτό γιατί πριν το ματς της Σύρου είχε προηγηθεί και η εξαιρετική του εμφάνιση στην Αλεξανδρούπολη με 24 πόντους. «Τώρα που τα σκέφτομαι κι εγώ έτσι, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για μια απλή σύμπτωση... Σίγουρα ακόμη είμαι στο στάδιο της προσαρμογής και στην ομάδα και στο γήπεδο μας, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο. Απλά έτυχε κι εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να δώσω το 100% σε κάθε παιχνίδι».

Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει θετική εντύπωση στον έμπειρο άσο είναι η εικόνα που έχει αντικρύσει στα γήπεδα και ιδιαίτερα σ' αυτά της περιφέρειας. «Είναι πραγματικά πολύ όμορφο για κάθε αθλητή να παίζει μπροστά σε κόσμο, με τις κερκίδες να είναι γεμάτες και να ακούγονται χειροκροτήματα σε κάθε καλή ενέργεια. Η παρουσία του κόσμου σου δίνει ενέργεια για να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Σύρο υπήρχαν και οπαδοί του Ολυμπιακού. Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια και ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα».

Με το τρίποντο στη Σύρο ο Ολυμπιακός άφησε τον Φοίνικα στην 3η θέση και ισοβάθμησε με τον Παμβοχαϊκό (επόμενο αντίπαλο του) στη 2η, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τον Ηρακλή, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα... «Οι τέσσερις αγώνες δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πλήρως την κατάσταση. Από την άλλη, όλες οι ομάδες έχουν δείξει κάποια δείγματα γραφής, αλλά ακολουθεί η διακοπή μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη που είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Από την εμπειρία που έχω πάντως, πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά και την δική του ομάδα τόνισε: «Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περίμενα। Σίγουρα δεν είναι τόσο ποιοτικό όπως πριν από 3 χρόνια, όταν έπαιζα πάλι στη χώρα σας, αλλά είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, νομίζω ότι ‘μεγαλώνουμε' μέρα με τη μέρα, γινόμαστε πιο ομάδα και ο χρόνος είναι σύμμαχος στην προσπάθεια που κάνουμε».
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου