ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γιατί η διαιτησία μας παίζει αρνητικά και γιατί ευνοεί προκλητικά τον Παναθηναϊκό

Γιατί η διαιτησία μας παίζει αρνητικά και γιατί ευνοεί προκλητικά τον Παναθηναϊκό

7/11/2011 
Γιατί η διαιτησία μας παίζει αρνητικά και γιατί ευνοεί προκλητικά τον Παναθηναϊκό
ΣΠΑΘΑΣΌταν ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει, αναφέρεται στην υποτιθέμενη κάθαρση του ποδοσφαίρου ως επίτευγμα, δηλαδή επί της ουσίας επικροτεί τη λάσπη που εκτοξεύθηκε εναντίον του Ολυμπιακού, πώς περιμένετε, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, να σφυρίξουν οι διαιτητές το Σάββατο και την Κυριακή; Διότι είναι προφανές ότι η ελληνική διαιτησία αντιμετωπίζει εχθρικά τον Ολυμπιακό και σπρώχνει απροκάλυπτα τον Παναθηναϊκό και τούτο αποδείχθηκε όχι μόνο χθες, με τη διαιτησία του Σπάθα υπέρ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, που ευνοείται συστηματικά, όπως και σε όλα του Ολυμπιακού, που αδικείται κατά κόρον.
Διότι η διαιτησία και οι ίδιοι οι διαιτητές μεμονωμένα, ακούγοντας τον πρωθυπουργό να συντάσσεται με εκείνους που πολεμούν τον Ολυμπιακό, το μήνυμα που λαμβάνουν είναι να αδικήσουν τον Θρύλο και να ευνοήσουν τον κύριο αντίπαλό του στη διεκδίκηση του τίτλου. Και είναι, επίσης, προφανές ότι αυτή την αντι-Ολυμπιακή στάση της πολιτείας δεν χρειαζόταν να έρθει ο πρωθυπουργός να την επιβεβαιώσει στη Βουλή, την είχαμε όλοι καταλάβει μέσα από την αντιμετώπιση του συστήματος, μέσα από τις δηλώσεις και τις δράσεις των εκπροσώπων της πολιτείας, της κυβέρνησης, των θεσμικών λειτουργών και των φορέων.
Τη μία φορά απαγορεύουν ειδικά τις μετακινήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού, την άλλη επινοούν και ανακαλύπτουν από το μυαλό τους επεισόδια οπαδών του Θρύλου, που δεν έγιναν ποτέ, την τρίτη φορά, η συντεταγμένη πολιτεία παρεμβαίνει σε επιχείρηση εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, εν προκειμένω τον ΟΠΑΠ, όπου το Δημόσιο είναι μειοψηφία, και απαιτεί να διακοπεί η χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου, την τέταρτη απειλεί ότι θα διακόψει η κρατική τηλεόραση τις μεταδόσεις των αγώνων και άλλα πολλά, που τα έχουμε γράψει, τα έχουμε αναλύσει και τα έχει συνειδητοποιήσει ολόκληρη η «ερυθρόλευκη» κοινωνία.
Αλλά και πέραν μίας πρόθεσης της πολιτείας κατά του Ολυμπιακού, οι δηλώσεις που γίνονται από μόνες τους φτάνουν για να διαμορφωθεί ένα αρνητικό κλίμα. Διότι οι διαιτητές, βλέποντας μια πρόθεση της κυβέρνησης και των θεσμικών λειτουργών κατά του Ολυμπιακού, επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί προς την πολιτεία και την ΕΠΟ και για τον λόγο αυτό σφυρίζουν πολύ άσχημα τον Ολυμπιακό. Διότι ξέρουν ότι αν είναι «καλά παιδιά», αν είναι αρεστοί, ακόμα ίσως και χωρίς να τους έχει ζητηθεί, τότε θα εξασφαλίσουν την εύνοια των αρχόντων του ποδοσφαίρου και τη συμμετοχή τους σε αγώνες, που στην πράξη σημαίνει πολλά χρήματα, πολύ περισσότερα από εκείνα που παίρνει σήμερα ένας υψηλόμισθος Έλληνας πολίτης. Ενδεικτικά αναφέρω την περίοδο 2003-04, όταν χάσαμε λόγω Δούρου το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Τότε, δεν είχε πει κάποιος στους διαιτητές από την πολιτεία να παίξουν ανάποδα τον Ολυμπιακό.
Όμως οι διαιτητές, βλέποντας τη Ν.Δ. να έρχεται στην εξουσία και θεωρώντας ότι ο Κόκκαλης είχε ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και πως η νέα κυβέρνηση στη χώρα που θα προέκυπτε μετά τις εκλογές θα αποδομούσε και θα στρεφόταν εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού, σφύριζαν ανάποδα και προκλητικά τον Θρύλο, προκειμένου να γίνουν αρεστοί στη νέα τάξη πραγμάτων, που διαμορφωνόταν! Υπό αυτήν την έννοια, σήμερα η διαιτησία αδικεί τον Ολυμπιακό επειδή πιστεύει ότι έτσι ευχαριστούνται η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, συγκεκριμένοι υπουργοί και θεσμικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Όμως, επειδή οι καιροί αλλάζουν και όλα στην Ελλάδα και στην κοινωνία είναι ρευστά, θα πρέπει να προσέχουν, για να μην εκτεθούν και στο τέλος τα χάσουν όλα… Όσο για τη διαιτησία του κυρίου Σπάθα χθες, πιστεύω ότι ο ίδιος αν δει το βίντεο, θα πρέπει να ντρέπεται να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Όχι για το πέναλτι του Σιμάο στον Καφέ, που δεν έδωσε στην ΑΕΚ, ούτε για τα δύο δήθεν οφσάιντ παικτών της ΑΕΚ, που έβγαιναν μόνοι τους για γκολ, αλλά για το χέρι του Βιτόλο μπροστά στα μάτια του, ένα λεπτό πριν λήξει το ματς. Διότι με την άρνησή του να δώσει την παράβαση που είδε, κατέδειξε σε ολόκληρη τη φίλαθλη κοινωνία ότι ήθελε να προστατεύσει τον Παναθηναϊκό, στην τελευταία, ίσως, φάση του ματς, από πιθανή ισοφάριση. Μήπως, κύριε Βασάρα, πρέπει να του πάρετε, επιτέλους, τη σφυρίχτρα;
Αντώνης Πίκουλας
(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/11/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου