ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 25ο Κύπελλο στην ιστορία του, νικώντας στην παράταση του τελικού με 2-1 τον Ατρόμητο. Ο "Κόκκινος Πλανήτης" αναλύει την απόδοση των ερυθρολεύκων στα 120 λεπτά της αναμέτρησης. Σκόραρε ο Τζεμπούρ, ήρωας ο Φουστέρ, πολύ καλοί οι Τοροσίδης, Μανιάτης και Ορμπάιθ.
Σε ένα δραματικό τελικό, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ με 2-1 (28/4), χάρις στο καταπληκτικό τέρμα που πέτυχε με άπιαστη κεφαλιά ο Νταβίδ Φουστέρ στο 119! Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το 25 Κύπελλο της ιστορίας τους και σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα Ελλάδας πέτυχαν ένα ακόμη νταμπλ.



Κάρολ: Θεατής την περισσότερη ώρα της αναμέτρησης, ήταν απόλυτα συνεπής και σταθερός όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Στο γκολ που δέχτηκε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Χολέμπας και άλλαξε πορεία.

Τοροσίδης: Με πολλή διάθεση μπήκε στο ματς ο αρχηγός της ομάδας και βγήκε αρκετές φορές στο πλευρό του Αμπντούν, αναγκάζοντας τον Επστάιν να τον κυνηγάει μέχρι την άμυνα του. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ επιθετικά είχε αρκετές σέντρες, άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε όχι.

Την κατάλληλη στιγμή όμως, έβγαλε μια σέντρα - ξυράφι στον Φουστέρ, δίνοντας την ευκαιρία στον τελευταίο να πετύχει στο 119' το τέρμα που έκρινε τον τελικό.

Μέλμπεργκ: Σε 2-3 περιπτώσεις που βρέθηκε στο "ένα εναντίον ενός" με τον Μήτρογλου, βγήκε κατά κράτος νικητής στις μονομαχίες με τον... προσεχώς ξανά συμπαίκτη του, Έλληνα διεθνή κυνηγό. Ανίκητος και στον αέρα ο 35χρονος Σουηδός κεντρικός αμυντικός, συνέθεσε ξανά το γνωστό αμυντικό τείχος μαζί με τον Αβραάμ.

Αβραάμ: Πολύ καλή η εμφάνιση του Έλληνα διεθνή στόπερ, ο οποίος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τους επιθετικούς του Ατρόμητου, ενώ παράλληλα έδωσε στηρίγματα στο πλάι, τόσο στον Τοροσίδη, όσο και στον Χολέμπας.

Χολέμπας: Κακή μέρα για τον Χοσέ. Αστόχησε στο 25ο λεπτό από την άσπρη βούλα και σα να μην έφτανε αυτό, είχε την παρέμβαση στο σουτ του Ιγκλέσιας που ξεγέλασε τον Κάρολ και είχε σαν αποτέλεσμα να ισοφαρίσει ο Ατρόμητος. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε επιθετικά ο Χολέμπας, σε μια εμφάνιση όπου δεν του πήγε τίποτα.

Μανιάτης: Καλό και ουσιαστικό ματς από τον Έλληνα διεθνή μεσοαμυντικό. Βγήκε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες του με τους αντίπαλους χαφ του άξονα, έδωσε αμυντικά στηρίγματα στον Ορμπάιθ, ενώ με τις προωθήσεις του δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του Ατρόμητου. Από δική του εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια προήλθε το γκολ του Τζεμπούρ στο 29'. Παραχώρησε τη θέση του στον Μοδέστο στο 10ο λεπτό της παράτασης.

Ορμπάιθ: Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά για τον Πάμπλο. Μπορεί πλέον να μην μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Primera, αλλά σε πρωταθλήματα δεύτερης ταχύτητας όπως το ελληνικό, μοιάζει με τον... Τσάβι. Κάλυψε σωστά τον χώρο του, έκανε ένα πολύ έξυπνο, "επαγγελματικό" φάουλ στον Σκόνδρα σε μια αντεπίθεση του Ατρόμητου και όπως πάντα ήταν άριστος στις συντριπτικά περισσότερες μεταβιβάσεις του.

Μακούν: Πολλές καλές και ορισμένες κακές ενέργειες είχε ο Καμερουνέζος μέσος στα 83 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Συνέδεσε σωστά τη μεσαία με την επιθετική γραμμή της ομάδας, τρύπωσε στην αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, ενώ σε 3-4 περιπτώσεις απέτυχε να τροφοδοτήσει σωστά τους συμπαίκτες του σε φάσεις που ο Ολυμπιακός μπορούσε να φανεί απειλητικός. Αντικαταστάθηκε από τον Φουστέρ στο 83'.

Αμπντούν: Ξεκίνησε ζωηρά το ματς δίνοντας την τελική πάσα για το γκολ του Τζεμπούρ, συνέχισε με εκλάμψεις και νεκρά διαστήματα και όταν πλέον... χάθηκε, παραχώρησε τη θέση του στον Φετφατζίδη στο 72'.

Μιραλάς: Καλή εμφάνιση από τον Βέλγο επιθετικό, που μπορεί να κλείστηκε καλά από την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο τροφοδότησε σωστά τους συμπαίκτες του και είχε διάθεση να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Κέρδισε αρκετά φάουλ και κόρνερ από ατομικές ενέργειες, απασχολούσε συνεχώς 2 και 3 αντιπάλους του, όμως οι συμπαίκτες του δεν εκμεταλλεύτηκαν το συγκεκριμένο γεγονός. Στο 110' έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όταν καθυστέρησε απέναντι στον Ιτάνζ και ο Τόμας πρόλαβε να τον κόψει.

Τζεμπούρ: Έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, με ένα τέρμα - σπεσιαλιτέ του στο 29ο λεπτό του τελικού. Ήταν πολύ δραστήριος στο πρώτο 45λεπτο, απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την αντίπαλη άμυνα και ταλαιπώρησε τους Φυτανίδη - Τόμας. Ωστόσο στην επανάληψη η απόδοση του έπεσε και απείλησε ξανά την εστία του Ατρόμητου, όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Φετφατζίδης: Πήρε τη θέση του Αμπντούν στο 72ο λεπτό του τελικού και έδωσε πνοή στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης του Ολυμπιακού. Ωστόσο οι προσπάθειες που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο και σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιλογές.

Φουστέρ: Μπήκε στο ματς στο 83' αντί του Μακούν. Στο 119', με την ψυχή του, την καρδιά του και τη μαγκιά του, έστειλε με εκπληκτική κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ, χαρίζοντας το τρόπαιο στον Θρύλο. Και βέβαια έδωσε ακόμα μια ηχηρή, εκκωφαντική απάντηση στους επικριτές του... Αυτά φτάνουν.

Μοδέστο: Αντικατέστησε στο 100' της παράτασης τον Μανιάτη και έδωσε φρέσκα πόδια και ανάσες στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου