ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συσπείρωση και "διπλό" στο ΟΑΚΑ

Συσπείρωση και "διπλό" στο ΟΑΚΑ

Οι Πρωταθλητές ολοκλήρωσαν την προετοιμασία του ενόψει ντέρμπι. Συσπείρωση στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από την Εφές. Αποφασισμένοι οι Πειραιώτες για καλή εμφάνιση και νίκη στο ΟΑΚΑ.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική, ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο ΣΕΦ ζήτησε από τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Προπονητής και παίκτες, όμως, έβαλαν... φρένο στον παρορμητισμό του κόσμου, τονίζοντας πως προηγείται το ματς με την Εφές και μετά εκείνο κόντρα στους πράσινους. Η ώρα του ντέρμπι όμως έφτασε και οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν το "τριφύλλι" στο ΟΑΚΑ το απόγευμα (18:45) της Δευτέρας (22/2).
Οι Πειραιώτες το βράδυ (20:30) της Κυριακής ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αφού προπονήθηκαν στην έναρξη του προγράμματος, κάνοντας ασκήσεις και παίζοντας εσωτερικό "διπλό" δίνοντας έμφαση στην τακτική, στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι κατευθύνθηκαν στην ειδική αίθουσα του ΣΕΦ ώστε να παρακολουθήσουν βίντεο με παιχνίδια του προσεχούς αντιπάλου τους.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει τα δυνατά και αδύνατα σημεία στον τρόπο που αγωνίζεται το τριφύλλι, έχοντας ήδη ετοιμάσει το αγωνιστικό τους πλάνο, τόσο για να "χτυπήσουν" εκεί που "πονάει" ο Παναθηναϊκός στην άμυνα, όσο και για να περιορίσουν τον τρόπο που αναπτύσσονται και επιτίθενται οι πράσινοι. Στα μετόπισθεν πρώτος στόχος είναι η "καταστροφή" του Σχορτσανίτη, αλλά και ο περιορισμός δράσης των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού οι παίκτες έκαναν την αυτοκριτική τους, συζήτησαν τόσο μεταξύ τους, όσο και με το προπονητικό-τιμ και κατάλαβαν τα λάθη τους. Η "βαριά" ήττα από την Εφές τους πλήγωσε, αλλά παράλληλα τους "ξύπνησε". Η λέξη που ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην προετοιμασία των Πειραιωτών ενόψει του ντέρμπι είναι μία: άμυνα! Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία, μελέτησαν το τι έφταιξε και η ομάδα έπαιξε τόσο άσχημα στην Πόλη και το πόρισμα ήταν πως στα ανασταλτικά τους καθήκοντα δεν ήταν αυτοί που πρέπει να είναι. Δεν έβγαλαν ενέργεια, δεν πάλεψαν για την κάθε κατοχή της μπάλας, δεν είχαν συγκέντρωση και δεν έβγαλαν την απαιτούμενη διάθεση, τόσο στο ατομικό μαρκάρισμα, όσο και στη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Επίσης, αυτό που τονίστηκε είναι ότι ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του μέσα στο σύνολο και θα πρέπει να τον τηρεί με πειθαρχία.

Αν μπορούμε να πούμε πως η "βαριά" ήττα από την Εφές έκανε ένα καλό, είναι ότι συσπείρωσε και ένωσε ακόμη περισσότερο τους ερυθρόλευκους. Ορισμένοι άρχισαν να τους αμφισβητούν και αυτό αποτελεί πρόκληση και κίνητρο για εκείνους. Και τι καλύτερο από το να δώσουν την απάντηση τους στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με σεβασμό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τον υποτιμήσει. Όπως είπε και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας "ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ως τώρα ότι παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν έχει επηρεαστεί από τις αλλαγές, όπως λεγόταν κατα κόρον". Στο Μαρούσι όμως οι Πρωταθλητές θα πάνε για τη νίκη, για το "διπλό" στο ΟΑΚΑ, και αυτός είναι ο σκοπός τους. Οι ερυθρόλευκοι πνευματικά και αγωνιστικά σχολιάζουν πως είναι πανέτοιμοι ώστε να πετύχουν τον στόχο τους, παρουσιάζοντας ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, μία εικόνα που θα ικανοποιήσει τους φιλάθλους τους. Περισσότερα στην πράξη.

Όσον αφορά για την δωδεκάδα που θα επιλέξει ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας για την αναμέτρηση θα είναι η γνωστή και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις: Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Ντόρσεϊ, Σλούκας, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης. Εκτός θα μείνουν οι Κατσίβελης και Γεωργάκης. Το ματς θα έχει ξεχωριστή σημασία για τον προπονητή του Ολυμπιακού καθώς θα είναι το πρώτο του ντέρμπι ως τεχνικός της πειραϊκής ομάδας. Θα έχει την ιδιαιτερότητα του όμως και για τον Στράτο Περπέρογλου, καθώς θα αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα για πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα στο ΟΑΚΑ. Αυτό θα είναι το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" και για τον Δημήτρη Μαυροειδή. Όσον αφορά τον 28χρονο σμολ-φόργουορντ των Πειραιωτών, αντιμετωπίζει με ηρεμία και ψυχραιμία το γεγονός πως θα έρθει αντιμέτωπος με τους πράσινους, δεχόμενος τις συμβουλές των συμπαικτών του. Άλλωστε άπαντες ξέρουν την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στα Βόρεια Προάστια


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου