ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

"Δεν θα τους... στρώσουμε κόκκινο χαλί!"

"Δεν θα τους... στρώσουμε κόκκινο χαλί!"

24/2/2014

 
Η συνέντευξη του Μίτσελ στην «Independent» τιτλοφορείται: «Ο κόουτς Μίτσελ που βρήκε τον Μάτα ετοιμάζει την δική του ελληνική τραγωδία για την Γιουνάιτεντ» και ο 50χρονος Ισπανός τεχνικός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μιλάει σ' αυτήν τόσο για τον ΘΡΥΛΟ και την διπλή «μονομαχία» του με τους «μπέμπηδες», όσο και για την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης...
Διαβάστε παρακάτω τα άκρως ενδιαφέροντα που είπε ο Μίτσελ στην αγγλική εφημερίδα:
Για την απουσία του Μάτα και την «επίσκεψη» της Μάντσεστερ στην Ελλάδα:
«Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να παίξει και να του προσφέρω πίεση και... ενόχληση στον αγωνιστικό χώρο. Όμως δεν θα γίνει αυτό... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως περιμένει η πόλη αυτό το ματς και την Γιουνάιτεντ. Υπήρξε μάλιστα και απογοήτευση από πολύ κόσμο που δεν θα κάνει προπόνηση στο γήπεδό μας η Γιουνάιτεντ. Σίγουρα θα έχουν από εμάς την υποδοχή που αρμόζει σε ένα μεγάλο κλαμπ, σε ένα πραγματικά πολύ μεγάλο σύλλογο. Τους σεβόμαστε όμως ο σεβασμός μας θα φανεί ακόμα περισσότερο με το να τους ανταγωνιστούμε και να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Δεν πρόκειται να τους στρώσουμε το... κόκκινο χαλί στο γήπεδο. Θα... επιτεθούμε και θα τους κοντράρουμε».
Για το πώς θα παίξει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
«Είπα και θα ξαναπώ στους παίκτες μου να παίξουν καλά, να το απολαύσουν και να το... διασκεδάσουν. Μπορεί η Γιουνάιτεντ να έχει προβλήματα όμως δεν παύει να είναι η Γιουνάιτεντ. Είναι ήδη σε ένα καθεστώς πίεσης και εάν πιεστούν πιο πολύ ίσως κάνουν λάθη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε την ζωή πολύ δύσκολη. Θα κοιτάξουμε να τους δώσουμε μία όσο το δυνατόν πιο δύσκολη νύχτα γίνεται».
Για την Ρεάλ Μαδρίτης Β' της σεζόν 2006-07 και τον Μάτα:
«Εντάξει, είχαμε υποβιβαστεί τότε όμως 15 και πλέον από αυτά τα παιδιά έκαναν καλή καριέρα. Μερικοί βρέθηκαν και στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ. Σε αυτό το σημείο θεωρώ πως είναι πιο εύκολο να κρίνεις ποιός θα τα καταφέρει και ποιός θα κάνει καριέρα σαν εκείνη του Μάτα. Ήταν πάντα ένας παίκτης μεγάλης ποιότητας, πειθαρχίας, ισορροπίας και μεγάλης πνευματικής δύναμης. Ακόμα και εάν δεν του φαινόταν βάσει του σωματότυπού του. Είναι εκεί που του αξίζει. Και σίγουρα το να λένε για αυτό το ότι αξίζει να είναι στην Γιουνάιτεντ είναι μία μεγάλη δήλωση... Μπορεί η Τσέλσι που θέλει να έχει ο Μουρίνιο να μην έχει καμία σχέση με εκείνη του Βίλας Μπόας. Είναι κάτι προφανές αυτό. Ο νόμος του ποδοσφαίρου. Κάποιες φορές όταν έρχεται ένας νέος τεχνικός μπορεί αυτό να σε ωφελήσει. Άλλες όχι».
Για το αν ο Μάτα χωράει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
«Αν δεν έχουν χώρο για εκείνον μπορεί να τον φέρουμε εμείς εδώ. Είμαστε πολύ φιλόξενοι άνθρωποι στην Ελλάδα (σ.σ. γέλια). Οι καλοί παίκτες πάντα μπορούν να χωρέσουν μαζί. Είναι μία ευλογία για τη Γιουνάιτεντ που τους έχει. Ο Φαν Πέρσι είναι το είδος του παίκτη που δεν σκέφτεται ακριβώς την θέση που θα του δώσεις. Όταν έχει απόλυτη ελευθερία να κινηθεί είναι στα καλύτερά του. Στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιζε στα άκρα, μετά πίσω από τον στράικερ και τώρα φορ. Καταλαβαίνει άριστα το ποδόσφαιρο και είναι εξαιρετικός».
Στη συνέχεια η συνέντευξη περιστράφηκε γύρω από το όνομα του Φέργκιουσον:
«Θυμάμαι τον Φέργκιουσον στο παιχνίδι της Αμπερντίν με εμάς (σ.σ. Ρεάλ, 1983). Ήταν η πρώτη φορά που τον ζήλεψα τόσο. Το να κερδίζει τα... πάντα κάθε φορά και κάθε χρόνο ήταν κάτι λογικό και φυσιολογικό για εκείνον. Εάν δείτε την πορεία των πιο μεγάλων ομάδων, συμπεριλαμβομένης και της Γιουνάιτεντ, συνήθως πετυχαίνουν εκεί που υπάρχει συνέχεια και γηγενείς παίκτες στα αποδυτήρια. Η καταπληκτική τους εποχή ήταν όταν είχαν τους Γκιγκς, Σκόουλς, τα αδέρφια Νέβιλ, τον Μπέκαμ και τον Μπατ... Άλλοι ήταν καλύτεροι των υπολοίπων όμως αυτό δεν μετρούσε. Ήταν όλοι παίκτες που βγήκαν από τη Μάντσεστερ. Δεν ξέρω εάν έχετε την έκφραση 'Manchesteriano', όμως στην Μαδρίτη τους λέμε 'Madridistas'. Η πιο καλή μας εποχή ήταν όταν είχαμε ως βάση 'Madridistas', δηλαδή παίκτες που είχαν βγει και αναδειχθεί μέσα από την ομάδα».
Για το 6ετές συμβόλαιο του Μόγιες:
«Είναι πολύ δύσκολο να δίνεις σε έναν προπονητή συμβόλαιο 6 ετών. Όπως και να έχει όμως θα υπάρξει ιστορία για την Γιουνάιτεντ και μετά τον Φέργκιουσον, όπως υπήρξε και πριν. Και ας είναι πολύ δύσκολο να το φανταστούμε αυτό τώρα».
Για την κατάκτηση του φετινού Champions League:
«Ίσως αυτή η άποψη που λέω να μην μετράει, επειδή έχω και μία... προκατάληψη, όμως για φέτος βλέπω μόνο μία νικήτρια: την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η μόνη ομάδα που βλέπω να έχει αναπτυχθεί και βελτιωθεί τόσο μέσα από την πορεία της διοργάνωσης. Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ τον Κριστιάνο Ρονάλντο τόσο καλό... Σκοράρει γκολ και παράλληλα παίζει και καλά, όπως έκανε και τις προηγούμενες χρονιάς, όμως τώρα περισσότερο από ποτέ βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Θέτει τον εαυτό του στις υπηρεσίες της ομάδας και στην λογική της. Τώρα είναι ένας παίκτης, έτσι όπως πρέπει να είναι όποιος αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης».
Τέλος, ο Ισπανός τεχνικός σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η ομάδα του είναι το φαβορί στο ματς με τη Μάντσεστερ, μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ, δήλωσε:
«Όχι ποτέ. Δεν είμαστε φαβορί. Όμως κανείς δεν μπορεί να μας πει να μην προσπαθήσουμε. Θα τα δώσουμε όλα και αν και ακούγεται παράξενο εγώ προτιμώ το εκτός έδρας ματς από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Στο γήπεδο της Γιουνάιτεντ θα έχουμε και 4.000 οπαδούς μας που θα ακούγονται πολύ. Ο κόσμος μας ξέρει το πως να φωνάζει και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο προηγούμενο εντός έδρας ματς στην Ευρώπη είχαμε 33.000 μαζί μας και ακουγόταν λες και είχαμε 90.000. Πραγματικά καταλαβαίνεις το πόσο πολύ αυτός ο κόσμος είναι μαζί σου. Είναι πολύ συναισθηματικοί και στηρίζουν απόλυτα την ομάδα». 

Mike7Sotiropoulos
για τον
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου