ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

H συντευξη τυπου Ολυμπιακος-Μαν.Γιουναιτεντ (video)

H συντευξη τυπου Ολυμπιακος-Μαν.Γιουναιτεντ (video)

 25/02/2014

Μίτσελ:«Ό,τι δεν απαγορεύεται μπορείς να το πετύχεις»

Ξεκάθαρο μήνυμα πρόκρισης απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως με τη βοήθεια του κόσμου οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε θέση να πάρουν τη νίκη.

«Ό,τι δεν απαγορεύεται μπορείς να το πετύχεις»
Με μεγάλη αισιοδοξία αλλά και σεβασμό, ο Μίτσελ τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει τη νίκη στην αυριανή αναμέτρηση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στην σκληρή προετοιμασία της ομάδας του ενόψει της αναμέτρησης του «Γ.Καραϊσκάκης» ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τον τρόπο που θα προσεγγίσει το ματς απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους».

Παράλληλα, ο Μίτσελ απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση της ομάδας του Μόγιες και το πως περιμένει την αντίδρασή της έπειτα από τα τελευταία αποτελέσματά της στην Premier League. Τέλος, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Γουέιν Ρούνεϊ ενώ στάθηκε και στη συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF.

Αναλυτικά:

«Καλησπέρα σας, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ανυπομονούμε για το αυριανό παιχνίδι, έχουμε μεγάλες προσδοκίες και είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ. Είναι ένα ματς όμως το οποίο δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος καθώς θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για τον αν οι παραστάσεις των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούν μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό: «To βλέπω περισσότερο σαν πλεονέκτημα παρά σαν μειονέκτημα. Αυτή η ψυχή, το κέφι και η όρεξη με την οποία παλέψαμε για να φτάσουμε έως εδώ θα μας κάνει να παλέψουμε και στην αυριανή αναμέτρηση. Η κατάσταση είναι πολύ απαιτητική όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Εμείς αύριο θα προσπαθήσουμε, οτιδήποτε δεν απαγορεύεται μπορείς να το κάνεις»!
Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα συγκριτικά με τον τελευταίο της αγώνα στη διοργάνωση; «Πιστεύω πως εμείς βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση, έχουμε περισσότερες εμπειρίες και έχουμε δουλέψει περισσότερο. Το να σχολιάσω την Γιουνάιτεντ θα ήταν αρκετά τολμηρό, οπότε δεν θα το κάνω. Θα μου άρεσε να μιλήσω για τις εμπειρίες με τους συμπαίκτες μου, όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Όπως κι αν έχει οι παίκτες μας με την αυτοπεποίθηση που θα έχουν και τη δύναμη που θα πάρουν από τον κόσμο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν».
Για την προσέγγιση του Ολυμπιακού στο αποψινο ματς: «Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον καλύτερο δυνατό Ολυμπιακό. Οι παίκτες είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αποδώσουν καλά. Ο αντίπαλος είναι τόσο μεγάλος που δεν επιτρέπει κάτι λιγότερο από το 100% των δυνατοτήτων μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι ότι η καλή απόδοση που θα έχουμε θα μας είναι αρκετή, όπως και στα προηγούμενα ματς. Εδώ και καιρό μιλάμε με τους παίκτες μας και ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Ρούνεϊ: «Καταρχήν, συγχαρητήρια στον Ρούνεϊ. Όσο ψηλό είναι το επίπεδό και το συμβόλαιό του, αποτελεί απόδειξη της ποδοσφαιρικής του αξίας. Όλες οι ομάδες έχουν προσωπικότητες στο ρόστερ τους ακόμη κι αν δεν αποδίδουν τα μέγιστα. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τα ψηφία, όμως το σημαντικότερο είναι τι σημαίνει αυτός ο άνθρωπος για τη Γιουνάιτεντ».

Για τη συνεργασία με τη Unicef: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο διασκέδαση. Παίζουμε για τον κόσμο και τους θεατές όμως μας αρέσει πολύ όταν το ποδόσφαιρο μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο ορισμένων ανθρώπων».

Για την τιμωρία της UEFA: «Πριν μιλήσαμε για τους κανόνες, αν λοιπόν τους έχουμε παραβεί θα πρέπει να πληρώσουμε. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα παράδειγμα έτσι ώστε να μην αναμιγνύονται στο γήπεδο πράγματα που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσαμε να είχαμε όλους τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας, που θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε κάνει αυτά τα λάθη και θα είχαμε λίγους ακόμη οπαδούς στο πλευρό μας. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση».

Για την κατάσταση της Γιουνάιτεντ και για τον τίτλο του φαβορί:«Δεν της επιτρέπεται αύριο να κάνει το παραμικρό λάθος. Ίσως το βάρος που έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πιέζει τους παίκτες της. Φυσικά αύριο το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν ξέρουμε αν αυτό μπορεί να τους βοηθήσει. Η Μάντσεστερ είναι το φαβορί. Όπως και να το κάνεις όταν αυτή η ομάδα παίζει στην Ευρώπη είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, οπότε δεν μπορούμε να πούμε με τίποτα ότι εμείς είμαστε το φαβορί. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα παραδώσουμε το αυριανό παιχνίδι, άλλο πράγμα οι στατιστικές άλλο πράγμα το γήπεδο, είτε το “Καραϊσκάκης” είτε το “Όλντ Τράφορντ”».

Μανιάτης: "Η ώρα έφτασε"

Ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητες του απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πρόκριση στους "8" του Champions League.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη (25/2, 21:45) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Champions League:
"Η μέρα έφτασε. Όλοι περιμέναμε αυτότο ματς. Εγώ θα το χαρακτηρίσω ως το παιχνίδι της χρονιάς, είναι ο πρώτος τελικός για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Εχουμε δουλέψει αρκετά, θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου μας που θα κατακλύσει το γήπεδό μας, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να τους κάνουμε όλους χαρούμενους".

Είναι ματς άλλης ταχύτητας. Στην Ελλάδα πάτε από «τεσσάρα» σε «τεσσάρα». Είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε την αλλαγή ταχύτητας πάνω στο χορτάρι;

"Είμαστε έτοιμοι. Εχουμε δείξει και στη φάση των ομίλων ότι μετά τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα βρισκόμασταν σε καλό επίπεδο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ασχετα αν λέμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο γρήγορο και δεν συγκρίνεται με κανένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε όλοι στην ομάδα αυτό το παιχνίδι. Κι εσείς, και εμείς, και ο κόσμος. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μπούμε στη νοοτροπία του παιχνιδιού. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια παίζει αντίπαλος με την Άρσεναλ. Τι διαφορετικό περιμένετε να δείτε σε σχέση με τον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ και της Γιουνάιτεντ;

"Σίγουρα είναι θετικό που έχουμε αγωνιστεί και άλλες φορές με αγγλικές ομάδες. Οπότε ξέρουμε με τι ταχύτητα παίζονται αυτά τα ματς. Από εκεί και πέρα, τις διαφορές θα μας τις πει ο προπονητής μας, το πού πρέπει να χτυπήσουμε τη Μάντσεστερ. Σίγουρα είναι διαφορετικές ομάδες. Ειδικά φέτος που η Άρσεναλ κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και η Μάντσεστερ απ' ό,τι έχουμε δει αυτούς τους τελευταίους μήνες δεν τα πηγαίνει καλά.

Από τη μέρα που έγινε η κλήρωση, όλοι έχουν αρχίσει και λένε ότι η Μάντσεστερ δεν είναι σε καλή κατάσταση, εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η Μάντσεστερ έχει βαριά φανέλα, είναι πολύ μεγάλη ομάδα και ξέρει να παίζει τέτοιου είδους αγώνες. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα αφτιά μας σε όλα αυτά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά. Μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Το κάναμε με την Παρί Σεν Ζερμέν που είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν πρέπει να τους φοβηθούμε".

Μόγιες: «Ευκαιρία να νικήσουμε»

Ανυπόμονος για την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μόγιες. «Στόχος μας η κατάκτηση του Champions League», ξεκαθάρισε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μόγιες: «Ευκαιρία να νικήσουμε»
Στην κρισιμότητα της αυριανής αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Ντέιβιντ Μόγιες. Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» αναφέρθηκε στη δυναμική του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας του είναι η νίκη.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Γιουνάιτεντ θέλει να πετύχει στο Champions League, το οποίο βλέπει σαν ένα μεγάλο στόχο. Τέλος, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στη συνεργασία των δύο ομάδων με την UNICEF.

Αναλυτικά:

«Ανυπομονούμε για αυτό το ματς. Όλα τα παιχνίδια είναι υψηλού επιπέδου σε αυτό το στάδιο. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σκληρή ομάδα και θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλοί για να περάσουμε. Οι εντός έδρας επιδόσεις του είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Είδαμε και την εξαιρετική πορεία τους στους ομίλους.

Έχουμε την ποιότητα και τους παίκτες να φτάσουμε μακριά στην διοργάνωση. Ωστόσο βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά ξεκινώντας από το αυριανό. Όπως και η Τσέλσι στο παρελθόν, έτσι και εμείς μπορούμε να πετύχουμε στο Champions League.

Είναι μια ευκαιρία να κερδίσουμε σε πρώτη φάση την αυριανή αναμέτρηση και στη συνέχεια την πρόκριση. Έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε ακόμη την διοργάνωση.

Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ είναι εξαιρετικής ποιότητας και ζωτικής σημασίας παίκτες. Δυστυχώς είχαν τραυματισμούς αλλά σίγουρα είναι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν στα μεγάλα ματς.

Δεν μας δημιουργεί πίεση το γεγονός πως το Champions League είναι ο μοναδικός ορατός στόχος που μας έχει μείνει. Θέλουμε να πάρουμε τα επιθυμητό αποτέλεσμα και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση.

Ελπίζω να έχουμε εύκολο έργο αλλά δεν το βλέπω. Είδα τα ματς του Ολυμπιακού με την Παρί ΣΖ και την Μπενφίκα, είναι σκληρή ομάδα και παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο σε πολύ δύσκολο όμιλο. Έχει και ένα φοβερό κοινό που τον στηρίζει. Οπότε, όχι δεν νομίζω πως θα έχουμε εύκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό»
, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" και στην συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών:

«Η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι μια εξαιρετικά σημαντική φιλανθρωπική ενέργεια του Ολυμπιακού. Η UNICEF κάνει καταπληκτικό έργο και προ ημερών σε δείπνο στο Old Trafford παρουσίασε τις δράσεις της. Είναι μια πολύ καλή κίνηση η καμπάνια που γίνεται με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα μικρά παιδιά».

Ρούνεϊ: «Θέλουμε το Τσάμπιονς Λιγκ»

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με τον Γουέιν Ρούνεϊ, o όποιος δεν έκρυψε την σιγουριά του ότι με καλή μπάλα θα περάσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού.

Ρούνεϊ: «Θέλουμε το Τσάμπιονς Λιγκ»
Tην κορυφή της Ευρώπης έθεσε ως στόχο ο Γουέιν Ρούνεϊ στις δηλώσεις του ενόψει του ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» δεν έκρυψε την σιγουριά του ότι η ομάδα του μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ σχολίασε και την συνύπαρξή του με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Αναλυτικά:
«Έχουμε την ποιότητα, τους παίκτες και μπορούμε να συνεχίσουμε στην διοργάνωση. Όπως η Τσέλσι έτσι και εμείς έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το εάν θεωρεί ότι η Γουνάιτεντ μπορεί να ανεβάσει και άλλο την απόδοσή της: «Πήγαμε καλά. Μπορούμε να παίζουμε καλά και να προχωρήσουμε. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ πιο δύσκολη διοργάνωση. Μπορούμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να περάσουμε».

Για τη συνύπαρξή του με τον Φαν Πέρσι: «Ο Φαν Πέρσι είναι καταπληκτικός παίκτης, μακάρι να παραμείνουμε υγιείς και να παίξουμε στο γήπεδο μαζί και έτσι θα υπάρξουν και τα τέρματα».

Για τη μέτρια μέχρι τώρα χρονιά της Γιουνάιτεντ:
«Έχουμε ευθύνες, γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας, δεν πήγαμε καλά αλλά ξέρουμε πως μπορούμε να πάμε καλύτερα, δυνατό φίνις, ει δυνατόν να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα θέλω να κερδίζω. Ένα τρόπαιο ποτέ δεν είναι αρκετό ειδικά όταν παίζεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι καταπληκτικά τα συναισθήματα»



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου