ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έκθεση Ζωγραφικής στην Ιστορική Λέσχη του ΟΣΦΠ

Έκθεση Ζωγραφικής στην Ιστορική Λέσχη του ΟΣΦΠ

01/03/2014
 
Έργα του Αντώνη Πολιτάκη θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι επιθυμούν επισκεπτόμενοι την Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού.

Έκθεση Ζωγραφικής στην Ιστορική Λέσχη του ΟΣΦΠ
Έργα του Αντώνη Πολιτάκη θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι επιθυμούν επισκεπτόμενοι την Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Χρήστου Φλάμπουρα, η οποία θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 7 Μαρτίου έως και την Κυριακή 6 Απριλίου.

Αναλυτικά αναφέρουν οι ερυθρόλευκοι:

Μετά από αξιέπαινη πρωτοβουλία του κ. Χρήστου Φλάμπουρα θα «φιλοξενηθεί» στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στην Μαρίνα Ζέας από την Παρασκευή 7 Μαρτίου έως και την Κυριακή 6 Απριλίου έκθεση ζωγραφικής του Εικαστικού Αντώνη Πολιτάκη.

Ο Ολυμπιακός θέλοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο τον χώρο που είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία του συλλόγου αφού εκεί έχουν γραφτεί "χρυσές" σελίδες δόξας "φιλοξενεί" την έκθεση του κ. Πολιτάκη ο οποίος έχει αποδείξει την αγάπη του για τον σύλλογο. Ο Ασκητής της Τέχνης κ. Πολιτάκης που έχει συνδέσει την ζωή του με τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά θα διαθέσει το 30% των εσόδων από τις πωλήσεις των Έργων Τέχνης προς ενίσχυση του Ερασιτέχνη.
Ο κ. Πολιτάκης εμφανώς συγκινημένος από το γεγονός θέλησε να δώσει με δυο λόγια το δικό του στίγμα:

«Γεννήθηκα Πειραιώτης και Ολυμπιακός
Τι να πει κανείς για αυτά τα δύο, τα οποία γεννιέσαι δεν γίνεσαι και πως να μιλήσω όντας Ασκητής της Τέχνης.
Τι να πω για εκείνον τον αλητάμπουρα που γύρω από το γήπεδο «Καραϊσκάκη» έψαχνε να βρει μία τρύπα να χωθεί για να δει έστω και αυτά τα τρία τελευταία λεπτά ενός αγώνα. Και αργότερα τα μεσημέρια πριν αρχίσει ο αγώνας έφηβος ακόμα, μ’ ένα μικρό τάβλι στα χέρια, τον ήλιο και την βροχή από πάνω, μια πορτοκαλάδα για δροσιά στο σχήμα πορτοκαλιού και κατά περίσταση ζεστό πασατέμπο από τον τσάκα – τσούκα.

Πως να μιλήσεις και τι να πεις για εκείνες τις Χαρές για κείνες τις Δόξες. Χαίρομαι που δεν έχω αφήσει ακόμα αυτόν τον αλητάμπουρα να φύγει από μέσα μου. Χωρίς αυτόν ίσως να μην υπήρχα. Χωρίς την ιδέα του, τα Κορίτσια και την Τέχνη μου δεν θα μπορούσα να ζω. Αυτά μόνο ήθελα όπως κι εκείνη την κόκκινη κουβερτούλα όταν ήμουν μωρό που έκλαιγα όταν τολμούσαν να μου αλλάξουν το χρώμα της, όπως κι εκείνη την κόκκινη σημαία που θέλω τυλιγμένος να φύγω από αυτόν τον πλανήτη.

Γιατί όπου κι αν ταξίδεψα όσους θανάτους κι αν αντίκρισα το κόκκινο μ’ ακολουθεί μέσα μου, στα έργα μου παντού.
Πως λοιπόν θα μπορούσα ν αρνηθώ την πρόταση του συλλόγου που από μικρός υποστηρίζω και του φίλου Χρήστου Φλάμπουρα να ξανανοίξει η Ιστορική Λέσχη στην Μαρίνα Ζέας με μία έκθεση δική μου. Συγκινήθηκα αφάνταστα και πως να αρνηθώ, πως να πω όχι, όταν τις ανάγκες και τις στεναχώριες μου τις σκίαζαν οι νίκες της ομάδας μας. Έτσι τώρα όταν ο Ολυμπιακός μου ζήτησε τα έργα μου να τα εκθέσει για τον σκοπό που όλοι μας γνωρίζουμε.
Δήλωσα Παρών».

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα και θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο καθημερινά από τις18:00 έως τις 21:00, θα παρουσιασθούν εννέα έργα με μεικτή τεχνική από την σειρά «Μεταβολές» με τα προσχέδια τους καθώς και σχέδια, με sanguigna και pastel . Η σειρά αυτή περιλαμβάνει έργα που φιλοτεχνήθηκαν κατά τα έτη 1996 μέχρι το 2000 τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο εξωτερικό.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου