ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Tα αποτελεσματα του Europa League και οι «εμφύλιοι» στις αναμετρήσεις για τη φάση των 16

Tα αποτελεσματα του Europa League και οι«εμφύλιοι» στις αναμετρήσεις για τη φάση των 16

28/02/2014


Ρούμπιν-Μπέτις 0-2

Στην επόμενη φάση του Europa League βρίσκεται η Μπέτις που επικράτησε 2-0 της Ρούμπιν εκτός έδρας εκμεταλλευόμενη –εκτός από το ταλέντο των παικτών της- κι ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ Ριζικόφ.

Το κακό το… Ριζικο-φ!
Με το πρώτο ματς στη Σεβίλλη να έχει τελειώσει στο 1-1, η Μπέτις γνώριζε πως ουσιαστικά ήθελε νίκη στην έδρα της Ρούμπιν Καζάν.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών της όμως, το 0-0 παρέμενε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και για να αλλάξει αυτό χρειάστηκε εκτός από ένα πολύ καλό σουτ του Νόνο, η λανθασμένη εκτίμηση του Ριζικόφ.

Ο τερματοφύλακας της Ρούμπιν έγινε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου από ωραίος, μοιραίος, αφού κατάφερε με υπερένταση να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία, όμως έβαλε λάθος τα χέρια του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αντί για κόρνερ.

Στα μέσα του δευτέρου μέρους ο Κάστρο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και σφράγισε έτσι την πρόκριση της Μπέτις στους «16» του Europa League.

Σαχτάρ-Βικτόρια Πλζεν 1-2

Λένε πως αν έχεις τύχη… διάβαινε! Αυτό είχε η Βικτόρια Πλζεν μέσα στην έδρα της Σαχτάρ και με γκολ (2-1) που σημειώθηκαν με τη βοήθεια του αντιπάλων πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Κόντρα… πρόκριση!
Η τύχη είναι με τους τολμηρούς!

Και αυτή τη φορά οι τολμηροί της υπόθεσης ήταν οι παίκτες της Βικτόρια Πλζεν. Με τη βοήθεια των παικτών της Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησαν 2-1 και πήραν πανηγυρική πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Η ομάδα του Πάβελ Βρμπα δεν γνώρισε την ήττα σε κανένα από τα δυο μεταξύ τους ματς καθώς στη Τσεχία το παιχνίδι είχε έρθει ισόπαλο με 1-1.

Την αρχή για τους φιλοξενούμενους έκανε στο 29΄ο Κόλαρ με σουτ μέσα από την περιοχή και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πετριτσέλα με όμορφη ενέργεια έγραψε το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 89΄με τον Αντριάνο.

Η ομάδα από την Τσεχία, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Λιόν και την Τσερνομόρετς.

Βασιλεία-Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-0

Με δύο γκολ του αρχηγού της Μάρκο Στρέλερ, η Βασιλεία έφτασε εύκολα στο 3-0 απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Ο βασιλιάς της Βασιλείας
Το όνομά του είναι συνδεδεμένο -και καθόλου άδικα- με τη Βασιλεία.

Ο Μάρκο Στρέλερ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει σκοράρει απέναντι σε πολύ μεγαλύτερες ομάδες, σιγά μην κόλλαγε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Πριν ξεκινήσει το προσωπικό του σόου με δύο γκολ (60’, 71’) είχε προηγηθεί το τέρμα του Στόκερ στο 18’ που έβαλε από νωρίς τους Ελβετούς σε πλεονεκτική θέση, αφού το πρώτο ματς στο Ισραήλ είχε τελειώσει ισόπαλο 0-0.

Πλέον η Βασιλεία βρίσκεται στους «16» του Europa League και ονειρεύεται να πάει ακόμη πιο μακριά αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ στον επόμενο γύρο, με τους Αυστριακούς να έρχονται σαν «δαιμονισμένοι» μετά την… πλάκα που έκαναν στον Άγιαξ.

Σεβίλλη-Μάριμπορ 2-1

Στην Ανδαλουσία δεν «παίζεις». Η Μάριμπορ έκανε ότι ήταν να κάνει στην Σλοβενία αλλά στην ρεβάνς, η Σεβίλλη την «πάτησε» και με σκορ 2-1 πήρε την πρόκριση για τον... «εμφύλιο» με την Μπέτις.

Εδώ είναι… Ανδαλουσία
Η Μάριμπορ πάλεψε όσο μπορούσε στην πρώτη αναμέτρηση παίρνοντας την ισοπαλία, αλλά με το που πάτησε το πόδι της στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία η υπόθεση πρόκριση αυτομάτως κρίθηκε.

Η Σεβίλλη «κατάπιε» τους φιλοξενούμενους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με τέρματα των Ρέγες (42’) και Γκαμέιρο (59’), πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Η Μάριμπορ δεν είχε πατήσει την περιοχή των γηπεδούχων για 90 λεπτά, πράγμα που έκανε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με επιτυχία. Το τέμρα, πέτυχε ο Βρσίτς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την τέλεια εικόνα των «ερυθρόλευκων» και τίποτα παραπάνω.

Πλέον, η Σεβίλλη θα βρει στον δρόμο για τους «16» την μισητή Μπέτις και το μεγάλο ντέρμπι της Ανδαλουσίας μεταφέρεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Νάπολι-Σουόνσι 3-1

Όταν η μπάλα καίει στη Νάπολι, μιλάει ο Ιγκουαΐν! Ο Αργεντινός έκανε αυτό που ξέρει καλά -την έστειλε μέσα στο 78’- και λυτρώνοντας τους «παρτενοπέι», τους οδήγησε σε πρόκριση (3-1) επί της Σουόνσι.

Ιγκουα-ΙΝ!
Το όνειρο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου έπειτα από 25 χρόνια κράτησε ζωντανό η Νάπολι!

Οι «παρτενοπέι» τα βρήκαν ξανά μπαστούνια απ’ τη σκληροτράχηλη Σουόνσι, ωστόσο τη λύγισαν τελικά 3-1 και (σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα) πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Europa League!

Έστω κι αν χρειάστηκε να φτύσουν αίμα μέχρι να τα καταφέρουν. Να σοκαριστούν όταν ο Ντε Γκούζμαν (σε τετ-α-τετ στο 30’) απάντησε στο γρήγορο γκολ του Ινσίνιε από το 16’. Και να βρουν τελικά τον λυτρωτή τους στο πρόσωπο του Γκονζάλο Ιγκουαΐν!

Όταν ο Αργεντινός σημάδεψε ψύχραιμα στο 78’, τους απάλλαξε απ’ το άγχος που είχε αρχίσει να πνίγει το «Σαν Πάολο» κι επέτρεψε στον Ινλέρ να δώσει ακόμα περισσότερο στιλ στην πρόκριση τους στις καθυστερήσεις.

Άιντραχτ-Πόρτο 3-3

Η Άιντραχτ ήταν αγκαλιά με την πρόκριση στο 86'. Η Πόρτο όμως της έκλεψε τη χαρά, με το τελικό 3-3 στο συγκλονιστικό ματς, να της δίνει την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Της έκλεψε το Πορτο-φόλι
Η Άιντραχτ μπήκε φουριόζα μετά το 2-2 του πρώτου ματς που της έδινε πλεονέκτημα για την πρόκριση. Η Πόρτο όμως μπήκε… αποφασισμένη να επιβεβαιώσει πως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Και το τελικό 3-3 μέσα στη Φρανκφούρτη, που της χάρισε την πρόκριση στους «16» του Europa League,λόγω της διαφοράς των εκτός έδρας τερμάτων επιβεβαίωσε πλήρως τον «ισχυρισμό» της.

Οι Πορτογάλοι έμειναν πίσω στο σκορ μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με 2-0, όμως ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία κουβέντα.

Στα γκολ των Ανιέρ (37’) και Μέιερ (52’), απάντησε ο Μανγκαλά (58’, 71’) με δύο γκολ που έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Μέιερ και πάλι στο 76’ έδωσε… προσωρινά την πρόκριση στην Αϊντραχτ, όμως δέκα λεπτά αργότερα ο Γκίλας της την… άρπαξε μέσα απ’ τα χέρια, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Στους «16» θα αντιμετωπίσει τη Νάπολι με το πρώτο ματς να γίνεται στις 13/3 στο Ντραγκάο, ενώ στις 20/3 θα γίνει ο επαναληπτικός στην Ιταλία.

 Σάλτσμπουργκ-Άγιαξ 3-1

Στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ είναι και επίσημα η Σάλτσμπουργκ, καθώς νίκησε τον Άγιαξ και στο δεύτερο ματς (3-1). Έτσι η ομάδα της Αυστρίας έκανε το «δέκα στα δέκα» στα παιχνίδια της στην διοργάνωση.

Το δέκα το καλό
Με το δέκατο σερί νικηφόρο παιχνίδι της στο Γιουρόπα Λιγκ, η Σάλτσμπουργκ προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16».

Με αντίπαλο τον Άγιαξ στην φάση των «32» και μετά το θριαμβευτικό 3-0 του πρώτου αγώνα, θα περίμενε κανείς ότι θα σταματούσε σήμερα. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Νίκησε και πάλι (αυτή τη φορά με 3-1) και τώρα θα αντιμετωπίσει την Βασιλεία.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκαναν τις πιο πολλές ευκαιρίες ώστε να ανοίξουν το σκορ, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν τα κατάφεραν. Στο β' όμως, ήταν πιο αποτελεσματικοί. Έστω κι αν τους βοήθησε αντίπαλος!

Στο 56’ λοιπόν ο Φαν Ντερ Χορν έβαλε αυτογκόλ για την Σάλτσμπουργκ, ενώ ο Μανέ στο 66’ έκανε το 2-0. Το τρίτο τέρμα για τους Αυστριακούς το πέτυχε ο Τζόναταν Σοριάνο στο 77’, ενώ στο 82’ ο Κλάασεν έβαλε το γκολ της τιμής για τους Ολλανδούς.

Λατσιο-Λουντογκόρετς 3-3

Δεν σταματά να ονειρεύεται η Λουντογκόρετς! Σε ένα ματς-κόλαση (3-3) στον επαναληπτικό με την Λάτσιο, οι Βούλγαροι προκρίθηκαν στους «16» του Europa League στην παρθενική τους εμφάνιση.

Ονείρων… συνέχεια!
Δεν έχει διάθεση να ξυπνήσει με τίποτα και για κανέναν λόγο!

Η Λουντογκόρετς, σε ένα ματς που θα ήταν επικίνδυνο να το παρακολουθήσει κάποιος με καρδιακά προβλήματα, κατάφερε με το τελικό 3-3 να προκριθεί στους «16» του Europa League αποκλείοντας την Λάτσιο. Και όλα αυτά στην παρθενική της εμφάνιση!

Το γκολ του Μπαλντέ Κεϊτά στο 1’, το οποίο είναι το δεύτερο πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία της διοργάνωσης, έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τον Περέα στο 54’ να δίνει αέρα δύο τερμάτων στους Ιταλούς.

Ένα επιθετικό κρεσέντο των Βούλγαρων, όμως, με τους Μπέζιακ στο 67’ και Ζλατίνσκι στο 78’, γύρισαν το ματς… τούμπα. Υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο που ήταν ο Κλόζε!

Με ωραία ενέργεια, ο Γερμανός σκόραρε στο 82’ και, ουσιαστικά έδινε το σύνθημα για πανηγύρια. Και εκεί που ήταν όλοι έτοιμοι να πάρουν την πρόκριση και να αναχωρήσουν για Ιταλία, ήρθε ο Ζουνίνιο, ο οποίος πέτυχε γκολ στο 88’ και, έπειτα, έγινε ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες του.

Έτσι, η Λουντογκόρετς θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» μία εκ των Ντιναμό Κιέβου ή Βαλένθια, με τους Ισπανούς να έχουν το προβάδισμα 2-0 από το πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία.

Μπενφίκα- ΠΑΟΚ 3-0

Δεν του άξιζε έτσι! Για 70’ ο ΠΑΟΚ «χτυπούσε» στα ίσα την πρόκριση στο «Ντα Λουζ» απέναντι στην Μπενφίκα αλλά μετά το γκολ και την αποβολή του Κατσουράνη πέταξε… αετό και υπέστη βαριά ήττα 3-0.

Πέταξε… αετό
Η καλή εμφάνιση στο «Ντα Λουζ» δεν ήταν αρκετή για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να «κλέψει» απ’ τη Μπενφίκα την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έβαλε δύσκολα στους «αετούς της Λισαβόνας» όμως η αποβολή του Κατσουράνη στο (68’) και το γκολ… καπάκι του Γκαϊτάν δύο λεπτά αργότερα (70’) έσβησαν τις ελπίδες της ομάδας του Στέφενς, που παραδόθηκε και ηττήθηκε με σκορ 3-0.

Οι Θεσσαλονικείς κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γρήγορα γκολ στη συνέχεια από τους Πορτογάλους με τους Λίμα (77’) και Μάρκοβιτς (79’) να δίνουν πανηγυρικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του 1-0 της Τούμπας.

Την αποθέωση από τους οπαδούς της Μπενφίκα γνώρισε ο Κώστας Κατσουράνης κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο του «Ντα Λουζ». Η Τότεναμ θα είναι η επόμενη αντίπαλος των «αετών της Λισαβόνας» στη φάση των «16» του Europa League.

Το ματς:

Με την Μπενφίκα να μπαίνει δυνατά και να παίρνει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου από νωρίς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδιαίτερα προσεκτικά το ματς, γεμίζοντας τη μεσαία γραμμή με αρκετούς παίκτες, οι οποίοι πίεζαν τις πρώτες πάσες των γηπεδούχων. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς πήγε το ματς σε χαμηλό ρυθμό –πράγμα το οποίο την βόλευε- και στην πρώτη προσπάθειάς της να επιτεθεί (15’) είδε τον Αρτούρ να διορθώνει την τελευταία στιγμή το λάθος του και να μαζεύει τη μπάλα πάνω στη γραμμή έπειτα από σουτ του Λούκας.

Με το πέρασμα των λεπτών οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στους μέσους του Πορτογάλοι, οι οποίοι έδειχναν να «μπλοκάρουν» όταν προσπαθούσαν να περάσουν τη μπάλα στην περιοχή του Γλύκου. Ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου του Βορρά» ήταν εξαιρετικός και όσες φορές τον χρειάστηκε η ομάδα του –κυρίως στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου- είπε «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων να παραβιάσουν την εστία του. Τελικά, ο ΠΑΟΚ παρά την έντονη πίεση που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά κατάφερε να αντέξει και να κρατήσει το 0-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός ήταν πιο αργός. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους έδειχνε πως ήθελε να περιμένει τις προθέσεις του «δικέφαλου του Βορρά», ο οποίος όπως αναμενόταν μπήκε πιο επιθετικά και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα στο 51’ με τον Μαντούρο. Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ, που όσο περνούσε η ώρα το πίστευε ολοένα και περισσότερο, τρόμαξαν την Μπενφίκα, που παρότι πήρε και πάλι την κατοχή της μπάλα και «πάγωσε» το ρυθμό δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή του Γλύκου, ο οποίος δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Σ’ένα σημείο όπου οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να ελέγχουν το ματς ένα λάθος στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετό για να καθορίσει τη μοίρα του παιχνιδιού, αφού κόστισε την αποβολή του Κατσουράνη (68’) και το γκολ των Πορτογάλων έπειτα από την υποδειγματική εκτέλεση του Γκαϊτάν δύο λεπτά αργότερα (70’). Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ παραδόθηκε στις... ορέξεις των επιθετικών της Μπενφίκα, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τη νίκη τους να μοιάζει άνετη, αφού Λίμα (77') και Μάρκοβιτς (79') έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, όπου ήταν και το τελικό σκορ. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο, ξεχώρισε η αλλαγή στην αλλαγή του Στοχ (83'), που αντικαταστάθηκε από τον Νίνη.

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ντζούρισιτς (79’ Ροντρίγκο), Γκαιτάν, Αντρέ Γκόμεζ, Καρντόσο (59’ Λίμα), Σάλβιο (59’ Μάρκοβιτς)

Στον πάγκο: Πάολο Λόπεζ, Βιτόρια, Σικουεϊρά, Φέισα

ΠΑΟΚ (Xουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (46’ Στοχ, 83’ Νίνης), Λούκας (74’ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Γεωργιάδης

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ

Γήπεδο: Ντα Λουζ (Λισαβόνα)

Λιόν-Τσερνομόρετς 1-0

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Λιόν απέναντι στην Τσερνομόρετς, όμως κατάφερε (1-0) να πάρει την πρόκριση στους «16» του Europa League, χάρη σε γκολ του Λακαζέτ στο 80'.

Καθάρισε η Λιόν!
Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε η Λιόν κόντρα στην Τσερνομόρετς!

Οι Γάλλοι κουβαλούσαν το 0-0 του πρώτου αγώνα από την Ουκρανία και ήλπιζαν ότι στο «Ζερλάν» θα έχουν εύκολο έργο. Εν τέλει, χρειάστηκε να φτάσουν στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης για να πάρουν την νίκη-πρόκριση (1-0).

Αυτός που έλυσε τον… γόρδιο δεσμό ήταν ο Λακαζέτ, που με καταπληκτική ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ μέσα από την περιόχη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, αλλά και την ομάδα του στους «16» του Europa League.

Στην επόμενη φάση, η γαλλική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Πλζεν που κατάφερε και πήρε μεγάλη πρόκριση μέσα στην έδρα της Σαχτάρ!

Τραμπζονσπόρ-Γιουβέντους 0-2

Όπου και να αγωνίζεται φροντίζει να τους έχει «σούζα»! Σαν πραγματική Κυρία. Η Γιουβέντους, δίχως να «φορτσάρει» νίκησε 2-0 την Τραμπζονσπόρ και πέρασε στους «16» του Europa League.

Και στην Τουρκία… Κυρία!
Όλες οι κυρίες, απαιτούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σεβασμό!

Έτσι και η Γιουβέντους, όπου και να παίζει, φροντίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο που της έχει -και όχι άδικα- δοθεί.
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επικράτησε 2-0 της Τραμπζονσπόρ και πέρασε στους «16» του Europa League, όπου και θα συναντήσει την Φιορεντίνα.

Καμία διάθεση δεν είχε γι’ αστεία, και φρόντισε να το καταστήσει σαφές από την αρχή της αναμέτρησης.

Με δύο ασίστ του Σεμπάστιαν Τζονβίκο, οι Αρτούρο Βιντάλ στο 18’ και ο Πάμπλο Οσβάλντο -με κοντινή προβολή- στο 34’ έκαναν τους θεατές να πάρουν απόφαση πως για το υπόλοιπο του παιχνιδιού θα βλέπουν μόνο... «Γιούβε».

Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Ο Κόντε έκανε κάποιες αλλαγές, προκειμένου να κρατήσει φρέσκους ,αλλά και σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του, ενώ και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν την εστία του Μπουφόν.

Έτσι, με τρόπο που κερδίζει τα παιχνίδια στη Serie A, η Γιουβέντους είναι στους «16» του Europa League και θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, η οποία προκρίθηκε επί της Έσμπιεργκ, σε μία ιταλική μονομαχία.

Βαλένθια-Ντιναμό Κιέβου 0-0

Καταπληκτική εμφάνιση δεν έκανε! Έμεινε στο 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου αλλά ακόμη κι έτσι η Βαλένθια πήρε αυτό που ήθελε. Την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αποτέλεσμα μετράει!
Το εισιτήριο για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ σφράγισε σήμερα η Βαλένθια. Στο Μεστάγια ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου και προκρίθηκε χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ.

Οι ισπανοί είχαν την πρωτοβουλία, απείλησαν την εστία της ουκρανικής ομάδας αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν για να πάρουν και τη νίκη.

Πρώτη καλή στιγμή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου όταν ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Κιέβου έδιωξε με δυσκολία ένα καλό σουτ του Καρτάμπια.

Οι ουκρανοί είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μετά το απευθείας φάουλ του Γιαρμολένκο στο οποίο οι αμυντικοί της Βαλένθια έδιωξαν.

Καλύτερη στιγμή του αγώνα στο 65’ με τον Αλκάθερ να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ και η μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Επόμενος αντίπαλος για την Βαλένθια του Πίτσι η Λουντογκόρετς η οποία πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση αποκλείοντας την Λατσιο!

 Ανζί-Γκενκ 2-0

Η Γκενκ ήταν αυτή που φάνηκε αποφασισμένη να περάσει. Ένα λάθος του Τσιμάνγκα όμως άνοιξε το δρόμο της Ανζί, η οποία επικράτησε 2-0 και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Την έκανε… Τσι-μάνγκα!
Η Ανζί δεν βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα, όμως το αυτογκόλ του Τσιμάνγκα στο 64’ την έκανε… μάγκα, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη νίκη (2-0) επί της Γκενκ και την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Το 0-0 του πρώτου ματς άφηνε τα περιθώρια στην Γκενκ να «ονειρεύεται» πρόκριση και το εξαργύρωσε μα αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μισό του ματς.

Ο Κατούκου Τσιμάγκα όμως πάτησε… φρένο στην υπόθεση της πρόκρισης, πετυχαίνοντας αυτογκόλ που άνοιξε το σκορ για την Ανζί.

Ο ρωσικός σύλλογος διπλασίασε τα τέρματά του με τον Αλίγεφ στο 71’ και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Άλκμααρ.

Τότεναμ-Ντνίπρο 3-1

Δεν έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Έβαλε -σχεδόν μόνος- την Τότεναμ στους «16» του Europa League! Ο φοβερός Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ οδήγησε τα «σπιρούνια» σε μεγάλη ανατροπή και πρόκριση (3-1) με τη Ντνίπρο!

(Το) άλλαξε ο… Μανωλιός!
Μια λαμπάδα στο μπόι του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ -έστω κι αν θα της στοιχίσει ακριβά- πρέπει ν’ ανάψει η Τότεναμ!

Μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις στην Premier League απ’ τη μέρα που ο Τιμ Σέργουντ τον τράβηξε απ’ τη ναφθαλίνη, ο Τογκολέζος συνέχισε και στην Ευρώπη το σόου του. Και υπήρξε ο κυριότερος λόγος που τα «σπιρούνια» θα συνεχίζουν να παίζουν σ’ αυτή!

Αδυνατώντας να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Ντνίπρο, οι Λονδρέζοι ξάπλωσαν στο καναβάτσο, όταν ο Ζοζούλια πάγωσε το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (48’) και ξεχείλωσε το προβάδισμα της ομάδας του (σ.σ. είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς).

Η γρήγορη ισοφάριση ωστόσο του Έρικσεν έκανε τα τρία γκολ που απαιτούνταν για την πρόκριση να μη μοιάζουν και τόσο πολλά. Και η αποβολή του σκόρερ στο 63’ (για χτύπημα εκτός φάσης στον Φερτόνχεν) τα έκανε να μοιάζουν… ακόμα λιγότερα.

Τόσο πολύ, ώστε ο εκπληκτικός Αντεμπαγιόρ να μη χρειαστεί ούτε πέντε λεπτά για να τα πετύχει (65’, 69’). Και με τον Γιορίς να βάζει κι εκείνος το χεράκι του (σε δύσκολη απόκρουση φάουλ λίγο πριν το τέλος) να οδηγεί την Τότεναμ στο 3-1 και τη σύγκρουση στους «16» με την Μπενφίκα.

Φιορεντίνα-Εσμπιεργκ 1-1

Το 3-1 της νίκης της μέσα στη Δανία ήταν αρκετό για τη Φιερεντίνα, ώστε να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Europa League κόντρα στην Εσμπιεργκ, παρά το 1-1 που παραχώρησε στην αντίπαλό της.

Μέτρησε η «προίκα»
Φιορεντίνα και Εσμπιεργκ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο "Αρτέμιο Φράνκι", στο πλαίσιο των «32» του Europa League, όμως η νίκη των «βιόλα» με 3-1 στη Δανία τους έδωσε την πρόκριση για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γιουβέντους σε ένα μεγάλο «εμφύλιο».

Οι παίκτες του Βιτσέντσο Μοντέλα ήταν ανώτεροι και προηγήθηκαν, όμως δεν πρόσεξαν και δέχτηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Οι «βιόλα» δεν ξεκίνησαν καλά το ματς, όμως μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες και να απειλούν την εστία του Ντούμπραβκα, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης και, συγκεκριμένα στο 47’, ο Ιλιτσιτς με απευθείας χτύπημα φάουλ άνοιξε το σκορ για τη Φιορεντίνα και έβαλε τις βάσεις για την πανηγυρική πρόκριση στους «16». Στη συνέχεια, όμως, οι Ιταλοί χαλάρωσαν και οι Δανοί βγήκαν μπροστά και άρχισαν να χάνουν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ροζάτι.

Μετά το 60’, οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν και άρχισαν να χάνουν ξανά ευκαιρίες και, με τις άμυνες ανοιχτές στη συνέχεια, χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, μέχρι το 91’, όπου με μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια και πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Βεστεργκάαρντ ισοφάρισε.

Άλκμααρ-Σλόβαν Λίμπερετς 1-1

Χάρη σε ένα τέρμα του αρχηγού της Νικ Βιργκέβερ -ο οποίος είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι– η Άλκμααρ πήρε την ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς και προκρίθηκε στους 16 του Europa League.

Αυτός, ο άνθρωπος αυτός
Ένας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αναμετρήσεων της Άλκμααρ με την Σλοβαν Λιμπερετς για τη φάση των «32» και ακούει στο όνομα Νικ Βιργκεβερ.

Ο αρχηγός των Ολλανδών σκόραρε και σε αυτό το παιχνίδι γκολ το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του σε ένα ματς το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

H ομάδα του Αντβοκατ άνοιξε το σκορ στο 19’. Ο αγώνας είχε κακό ρυθμό και ποιότητα, ενώ οι συνολικές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες ήταν μόλις επτά.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπούντνικ στο 72'. Ωστόσο το τέρμα αυτό και πάλι δεν ήταν αρκετό καθώς Βιργκεβερ είχε φροντίσει να σκοράρει και στον πρώτο αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος της Άλκμααρ για τα προημιτελικά είναι η Ανζι, η οποία πέρασε το εμπόδιο της Γκενκ.

Η φάση των «εμφυλίων»

Δύο «εμφύλιοι» συμπεριλαμβάνονται στις αναμετρήσεις για τη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει με τη Φιορεντίνα και η Σεβίλλη θα διασταυρώσει τα ξίφη της με Μπετις σε δύο από τα σημαντικότερα ζευγάρια της επόμενης φάσης.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το ζευγάρι της Πόρτο με την Νάπολι όπως και εκείνο της Τότεναμ με την Μπενφίκα!

Η Βαλένθια θα κληθεί να αντιμετωπίσει την έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι τώρα, την Λουντογκόρετς.

Τα ζευγάρια των 16 του Europa League

Αλκμάαρ – Ανζί
Λουντογκόρετς – Βαλένθια
Πόρτο – Νάπολι
Λιόν – Βικτόρια Πλζεν
Σεβίλλη – Μπέτις
Τότεναμ – Μπενφίκα
Βασιλεία – Σάλτσμπουργκ
Γιουβέντους – Φιορεντίνα

Τα παιχνίδια της φάση των 16 θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Μαρτίου.

Προημιτελική φάση:
Κλήρωση στις 21 Μαρτίου
Αγώνες 3 και 10 Απριλίου

Ημιτελική φάση
Κλήρωση 11 Απριλίου
Αγώνες: 24 Απριλίου και 1 Μαϊου

Τελικός:
Τετάρτη 14 Μαϊου


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου