ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Tι λενε στον Παναθηναικο ενοψει ντερμπυ

Tι λενε στον Παναθηναικο ενοψει ντερμπυ

27/02/2014

Αισιοδοξια επικρατει στον Παναθηναικο ενοψει του ντερμπυ την Κυριακη στο Γ.Καραισκακης.Τωρα να μου πεις απο που πηγαζει αυτη η αισιοδοξια? Χαζο παιδι χαρα γεματο, κανενα βρωμικο στησιμο ισως, και τελος....η καρδουλα τους το ξερει αλλα δεν το λενε.

Τι αλλο θα μποορουσε να υποθεσει κανεις για το απο που πηγαζει η αισιοδοξια του βαζελα? Απο την καλη αγωνιστικη του κατασταση? απο την κακη κατασταση του Ολυμπιακου? Κανενα απο τα δυο δεν στεκει της λογικης γιαυτο ας προτιμησει ο καθενας ενα απο αυτα τα τρια πρωτα.

Οσον αφορα την κατασταση των δυο ομαδων? Ο Παναθηναικος ειναι σε σχετικη καλυτερη κατασταση απο τα μαυρα χαλια που ειχε στον πρωτο γυρο αλλα οχι ικανα για να αντιμετωπισει αυτον τον Ολυμπιακο που ερχεται με την φορα που εχει παρει απο την μεγαλη νικη με την Μαν.Γιουναιτεντ αλλα και με την πολυ καλη κατασταση των ποδοσφαιριστων του  και με την αυτοπεποιθηση που εχει και σαν Υπερπρωταθλητης ολα αυτα τα χρονια αλλα και το κοουτσαρισμα του Μιτσελ που εχει μεταδωσει την ισχυρη ποδοσφαιρικη του προσωπικοτητα στην ομαδα.

Οτι λοιπον και να μετρησει κανεις θα δει πως το απολυτο φαβορι ειναι ο Ολυμπιακος, χωρις ποτε να ξεχναμε βεβαια οτι ειναι παντα ενα ντρεμπυ και ειναι παιχνιδι γοητρου και για τις δυο ομαδες. 

Στον Ολυμπιακο διατηρουν σιγη...ιχθυος (σαν γνησιοι γαυροι) και περιμενουν πως και πως να ερθει η ωρα να μπουν στο Γ.Καραισκακης και να αντιμετωπισουν τους πρασινους.

Ας δουμε ομως τι λενε στην ΠΑΕ Παναθηναικος...

Αλαφούζος: «Στο Καραϊσκάκη για τη νίκη»

Ξεκάθαρο μήνυμα για νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» έστειλε ο Γιάννης Αλαφούζος, στο πλαίσιο της κοπής της πίτας των παλαιμάχων της ομάδας.

Αλαφούζος: «Στο Καραϊσκάκη για τη νίκη»
Για τη νίκη θα αγωνιστεί στο προσεχές ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός όπως τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων», με δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαιμάχων, τόνισε πως οι «πράσινοι» ευελπιστούν για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Πάμε στο Καραϊσκάκη, πιστεύοντας στη νίκη, ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, ασχέτως με το αν ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα ή όχι. Ήρθαμε να τιμήσουμε την εκδήλωση, να ζήσουμε κι εμείς λίγες στιγμές της Παναθηναϊκής δόξας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του «Τριφυλλιού».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας: «Ηρθαμε εδώ να τιμήσουμε τις παλιές δόξες του «τριφυλλιού», να περάσουμε μερικές ευχάριστες στιγμές».

Ζέκα: "Να τους σπάσουμε το αήττητο"

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, πιστεύει στις δυνατότητες των πράσινων για "διπλό" στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τονίζει πως σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων.
Στα ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν χρειάζονται έξτρα κίνητρα για να παλέψεις μέχρι τέλους για τη νίκη. Ο Κάρλος Ζέκα όμως στις δηλώσεις του στην κάμερα της "NOVA" υποστήριξε πως οι πράσινοι έχουν ένα ακόμα και αυτό είναι να σπάσουν το αήττητο του Ολυμπιακού και να τους οδηγήσουν στην πρώτη τους ήττα.
Σύμφωνα με τον Πορτογάλο άσο τόσο η βαθμολογική διαφορά όσο και η επικράτηση επί της Μάντσεστερ δεν θα παίξει καθόλου ρόλο στο ματς του "Γ. Καραϊσκάκης" καθώς σε ένα τέτοιο ντέρμπι υπάρχει ξεχωριστή σημασία και άπαντες γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα που έχουν αυτά τα παιχνίδια.
Πως είναι η ψυχολογία στην ομάδα μετά την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, όπου υπήρξε μεγάλη ένταση;

Έχει περάσει αυτό το παιχνίδι. Μιλήσαμε για όσα πρέπει να αλλάξουμε, για τα λάθη μας και όσα κάναμε σωστά. Η ομάδα τώρα συγκεντρώνεται στο επόμενο παιχνίδι. Είναι ένας μεγάλος αγώνας και θέλουμε να πάμε για να κάνουμε το καλύτερο.
Ο αντίπαλος σας, ο Ολυμπιακός, έκανε μια μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι πλέον πιο επικίνδυνο το μεταξύ σας παιχνίδι με δεδομένη την καλή ψυχολογία που έχει ο Ολυμπιακός;

Ναι, έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισαν ένα δύσκολο παιχνίδι. Όμως το μεταξύ μας παιχνίδι θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο. Είτε κέρδιζαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε όχι. Η ψυχολογία τους είναι καλή αυτή τη στιγμή, όμως έχουμε κι εμείς καλή ψυχολογία. Θα παίξουμε κόντρα στον αντίπαλο μας, είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και όλοι έχουν μεγάλη θέληση, γιατί όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια.
Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα. Πιστεύετε στην νίκη;

Ναι, γιατί δουλεύουμε πολύ γι' αυτό. Γνωρίζουμε ότι είναι καλή ομάδα, είναι αήττητοι μέχρι τώρα και παίζουμε στο γήπεδο τους, όμως θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τους αναγκάσουμε να ηττηθούν για πρώτη φορά. Σε αυτό δουλεύουμε αυτή την εβδομάδα και αυτό θέλουμε να κάνουμε εκεί.
Έχεις διαμορφωμένη εικόνα για τον αντίπαλο σας. Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού;

Είναι καλή ομάδα. Βρίσκονται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και πιστεύω ότι διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση και στην άμυνα. Νομίζω ότι είναι καλή ομάδα, όμως κι εμείς έχουμε καλή ομάδα και έχουμε τα δικά μας όπλα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό.
Έχεις εμπειρία από ντέρμπι και γνωρίζεις ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική διαφορά. Τρανό παράδειγμα το περσινό ντέρμπι, όπου ο Παναθηναϊκός- στην χειρότερη σεζόν του- πάλεψε μέχρι το τέλος. Τελικά αυτά τα παιχνίδια είναι θέμα ψυχολογίας και πάθους;

Νομίζω πως ναι. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Ελλάδα και όλοι περιμένουν ένα καλό παιχνίδι. Δεν παίζει ρόλο αν είσαι πρώτος με είκοσι βαθμούς διαφορά... Σε αυτά τα παιχνίδια αυτό δεν παίζει ρόλο. Είναι παιχνίδια που θέλεις να κερδίσεις και να κάνεις τα πάντα για να πάρεις τη νίκη. Δεν είναι θέμα βαθμολογίας.
Τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε το ντέρμπι;

Πρέπει να σκοράρουμε περισσότερα γκολ και να μην δεχθούμε κανένα! Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παλέψουμε για το παιχνίδι. Αυτά πρέπει να κάνουμε. Και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι.
Υπάρχει κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που κάνει τη διαφορά;

Έχουν πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Κάμπελ, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ. Έχουν πολύ καλούς παίκτες. Όμως διαθέτουμε κι εμείς πολύ καλούς παίκτες και νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ καλό ματς. Δεν κοιτάμε συγκεκριμένα έναν παίκτη του Ολυμπιακού. Πρώτα θα κοιτάξουμε την ομάδα μας και μετά θα δούμε τι μπορούν να κάνουν. Γνωρίζουμε ότι είναι καλός αντίπαλος, όμως θα πάμε εκεί για τη νίκη.
Είσαι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι "αιωνίων". Πως προετοιμάζεις τους συμπαίκτες σου που δεν έχουν παίξει στο "Γ. Καραϊσκάκης" γι' αυτό το παιχνίδι;

Όλοι μας έχουμε ανυπομονησία και θέληση γι' αυτό το παιχνίδι. Γεμίζεις ενθουσιασμό όταν αγωνίζεσαι σε τέτοια ματς και αυτό είναι καλό. Όταν υπάρχει λίγη νευρικότητα και ενθουσιασμός για να παίξεις, τότε θα είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος και προετοιμασμένος για το παιχνίδι. Αυτό είναι καλό. Δεν θέλω να χάσουμε αυτό το πάθος και αυτή την αδρεναλίνη.
Όμως όταν θα είμαστε στο γήπεδο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να σκεφτόμαστε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Ας απολαύσουμε όλοι αυτή την εβδομάδα, τις προπονήσεις και την ατμόσφαιρα που υπάρχει γι' αυτό το παιχνίδι και να πάμε εκεί, να απολαύσουμε το ματς και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.
Δεν έχεις ακόμα σκοράρει στην εφετινή σεζόν. Ήρθε η ώρα;

Το ελπίζω! Δεν με νοιάζει αν θα σκοράρω εγώ, κάποιος συμπαίκτης μου ή ακόμα και παίκτης του Ολυμπιακού. Θέλω πραγματικά να κερδίσουμε και δεν παίζει ρόλο ποιος θα βάλει το γκολ. Αν κερδίσουμε και έχω σκοράρει, ασφαλώς και θα είναι καλό. Όμως πρώτα η νίκη.
Έχετε ακόμα έναν λόγο για την νίκη; Αναφέρομαι στους οπαδούς σας, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας.

Κάθε φορά που παίζουμε, αγωνιζόμαστε για τον σύλλογο και τους οπαδούς. Και τα προηγούμενα χρόνια, όμως ιδιαίτερα εφέτος, αντιλαμβάνονται τη θέση μας, την ομάδα και μας στηρίζουν συνεχώς. Η ομάδα είναι πολύ χαρούμενη γι' αυτό, καθώς έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς μας και μας στηρίζουν πάντα. Κι εμείς θέλουμε να κάνουμε το ίδιο γι' αυτούς.
Έχεις προσαρμοστεί πλέον απόλυτα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Είσαι αγαπητός στον κόσμο και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας σου με την ομάδα. Θες να παραμείνεις στον Παναθηναϊκό;

Μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει κάποιος μαζί μου. Γνωρίζω ότι έχουν υπάρξει κάποιες συζητήσεις με τον μάνατζερ μου και του είπαν ότι επιθυμούν να ανανεώσουν το συμβόλαιο. Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν έχει μιλήσει σε μένα ή τον μάνατζερ μου γι' αυτό. Έχουμε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, είμαι χαρούμενος εδώ, μου αρέσει να βρίσκομαι εδώ και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου. Όλα θα πάνε καλά.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου