ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Νεστέροβιτς: "Έχουμε δρόμο ακόμα"

Νεστέροβιτς: "Έχουμε δρόμο ακόμα"

Ο σέντερ της ερυθρόλευκης ομάδας, Ράσο Ντέροβιτς, μίλησε για την μεγάλη νίκη της Τρίτης επί της Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο Σλοβένος σέντερ του Ολυμπιακού, Ράσο Νεστέροβιτς, μίλησε στο "wind.com.gr" για την μεγάλη νίκη επί της ιταλικής Σιένα, τονίζοντας πως "έγινε απλά το πρώτο βήμα".
Ο Νεστέροβιτς είχε 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και δύο τάπες σε 15' παιχνιδιού και βοήθησε και αυτός στον μεγάλο θρίαμβο.
Σου έχει ξανασυμβεί στην καριέρα σου, η αντίπαλος ομάδα να σημειώνει μόνο 9 πόντους, όπως η Σιένα στο α’ ημίχρονο;
"Όχι, ποτέ. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αιφνιδιάστηκαν από το δυναμικό μας ξεκίνημα και πριν καλά καλά καταλάβουν τι τους είχε χτυπήσει, ο αγώνας ουσιαστικά είχε τελειώσει. Προσπάθησαν μετά να ξυπνήσουν, αλλά ήταν αργά για εκείνους. Βέβαια σε καμία περίπτωση η διαφορά δεν είναι αντιπροσωπευτική της δυναμικότητας της Σιένα. Είναι μία έμπειρη ομάδα, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιάσει τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο αυριανό ματς."

Πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι για σας να προσγειωθείτε μετά από μία τόσο εμφατική νίκη και να συγκεντρωθείτε στο δεύτερο ματς;
"Εύκολο ή δύσκολο, πρέπει να το κάνουμε και είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε και πάλι σοβαροί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας σειράς αγώνων που θα κριθεί στις τρεις νίκες. Πήραμε το πρώτο ματς, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα. Επίσης πιστεύω ότι μία ομάδα συνέρχεται πιο γρήγορα από μια βαριά ήττα, απ’ ότι από μία οδυνηρή απώλεια στον πόντο. Οπότε περιμένουμε μία διαφορετική Σιένα την Πέμπτη".
Ποιο ήταν το κλειδί του απόλυτου ξεκινήματος στον χθεσινό αγώνα;
"Η αποφασιστικότητα με την οποία πάτησε η ομάδα στο παρκέ από την προθέρμανση και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δώσουμε δικαιώματα σε μία σκληρή ομάδα όπως είναι η Σιένα. Επιβάλαμε αμέσως το ρυθμό μας και δείξαμε ότι είμαστε τ’ αφεντικά. Με την ίδια λογική θα ξεκινήσουμε και στο δεύτερο ματς".
Συνέβαλε η περιπετειώδης επικράτηση επί του Ηλυσιακού, στο να συγκεντρωθείτε ακόμα περισσότερο στη δουλειά εν’ όψει του πρώτου αγώνα με τη Σιένα;
"Μας έκανε καλό τελικά αυτό το ματς, γιατί “τσίτωσε” η ομάδα και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το πρώτο ματς δουλέψαμε ακόμα σκληρότερα".
Από που ξεκινούν όλα για τον φετινό Ολυμπιακό;
"Από την άμυνα και αυτό είναι χαρακτηριστικό των ομάδων που πρωταγωνιστούν και κερδίζουν τίτλους. Όλα ξεκινούν από τη διάθεση για άμυνα κι εμείς την επιδεικνύουμε σε κάθε αγώνα".
Πολλές φορές μέσα στη σεζόν, παίξατε με απώλειες, όπως χθες όπου δεν αγωνίστηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς. Πώς καταφέρνετε οι υπόλοιποι που παίζετε να καλύπτετε πάντα την οποιαδήποτε απουσία;
"Αυτή ακριβώς είναι η λογική της ομάδας. Οι 12 παίκτες που φοράνε τη φόρμα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να παίξουν και για εκείνον ή εκείνους που λείπουν. Ν’ ανεβάσουν την απόδοσή τους και μέσα από την ομαδική δουλειά να καλύψουν τις όποιες απώλειες".
Πώς σου φάνηκε το ΣΕΦ γεμάτο με κόσμο;
"Υπέροχα! Προτιμώ να παίζω μπροστά σε τόσο μεγάλο και ζεστό κοινό, από το να υπάρχουν ελάχιστα άτομα στις εξέδρες. Ελπίζω η εμφάνισή μας αυτή, να βοηθήσει να έρθουν ακόμα περισσότεροι φίλαθλοί μας στο ΣΕΦ αύριο. Είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου. Μας δίνει ενέργεια την οποία εμείς με τη σειρά μας τη διοχετεύουμε στο παρκέ"।
www.redplanet.gr

2 σχόλια: