ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η κριτική των παικτών με Σιένα

Η κριτική των παικτών με Σιένα


Η αρμάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και ισοπέδωσε την Πρωταθλήτρια Ιταλίας, σε ένα γήπεδο που "έβραζε" για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θυμίζοντας το παλιό καλό ΣΕΦ της δεκαετίας του '90. Η Σιένα είχε... 9 πόντους (!) στο ημίχρονο και μετά βίας πέρασε τους 40 (!), στην τελευταία φάση του αγώνα!
Θοδωρής Παπαλουκάς: Λόγω της έκβασης του αγώνα, ο "Ντούντα" προτίμησε να ξεκουράσει τον αρχηγό ενόψει της συνέχειας της προημιτελικής σειράς. Ο Παπαλουκάς έπαιξε 15:10, πέτυχε 3 πόντους (0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο) και έδωσε 3 ασίστ. Έκανε 4 λάθη, περισσότερο λόγω του ξέφρενου ερυθρόλευκου ρυθμού. Είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος για Βαρκελώνη!

Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς: Ο Σλοβένος σέντερ δεν άρχισε στο βασικό σχήμα, αλλά για μία ακόμα φορά ήταν ο γνωστός καλός Ράσο. Αγωνίστηκε 15:30 και σημείωσε εύκολα 9 πόντους (1/1 βολή, 4/6 δίποντα), έχοντας και δύο τάπες στο ενεργητικό του. Δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο. Είπαμε, η σειρά είναι στις τρεις νίκες.

Βασίλης Σπανούλης: Το γεγονός ότι έπαιξε μόνο στο πρώτο μέρος, καταδεικνύει την συντριπτική υπεροχή του Ολυμπιακού σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ίβκοβιτς κράτησε στον πάγκο τον ηγέτη, αλλά σε 17:37 συμμετοχής στα πρώτα 20 λεπτά πρόλαβε να πετύχει 11 πόντους, χωρίς ωστόσο να επιχειρήσει προσπάθεια δύο πόντων (8/8 βολές, 1/4 τρίποντα). Ο Σπανούλης μέτρησε 4 ασίστ, αλλά και 4 λάθη.

Γιάννης Μπουρούσης: Άρχισε στη βασική πεντάδα αντί του Ράσο και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες. Έπαιξε ακριβώς 16 λεπτά, σκοράροντας 14 πόντους (7/10 βολές, 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και μαζεύοντας 12 ριμπάουντ (8 αμυντικά και 4 επιθετικά). Τρεις (!) τάπες, μία ασίστ και 2 λάθη για τον Μπουρούσαρο.

Μιχάλης Πελεκάνος: Κρίμα! Ο μοναδικός ερυθρόλευκος που δεν σκόραρε! Έπαιξε 13:56, είχε ενέργεια στο παιχνίδι του (με μία ασίστ και 1 κλέψιμο στο ενεργητικό του), αλλά ήταν άστοχος (0/2 δίποντα, 0/4 τρίποντα). Δεν πειράζει, Μιχάλη.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Είναι φορμαρισμένος και το δείχνει! Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, με 15 πόντους (5/5 βολές, 5/8 δίποντα), σε 18:30, έχοντας ακόμα 7 ριμπάουντ (5 αμυντικά και 2 επιθετικά) και 1 κλέψιμο. Η καλύτερη σεζόν του στον Θρύλο, χωρίς αμφιβολία.

Ματ Νίλσεν: Πήρε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στο ματς στην τρίτη περίοδο, όταν ο νικητής είχε κριθεί. Είναι φανερό πως δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του "Ντούντα" για τη θέση "4". Έπαιξε 10:32, σημειώνοντας 2 πόντους (1/4 δίποντα), ενώ είχε 2 ριμπάουντ και 2 λάθη στο ματς.

Κώστας Παπανικολάου: Ο Έλληνας φόργουορντ άρχισε στη βασική πεντάδα. Μπορεί να μην σκόραρε πολύ (4 πόντοι με 4/6 βολές, 0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), αλλά ήταν εκπληκτικός στην άμυνα. Δεύτερος ριμπάουντερ της ομάδας στο ματς (7 μαζί με τον Νεστέροβιτς και 5 λιγότερα από τον Μπουρούση) και με 1 κλέψιμο στο ενεργητικό του.

Ζόραν Έρτσεγκ: Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ έχει προσπεράσει τον Νίλσεν στο ροτέισον της ομάδας και βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έπαιξε 19:28 και σημείωσε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1 κλέψιμο, 2 ασίστ, μία τάπα και 1 λάθος). Ήταν άστοχος από τα 6 και 75, αλλά... ψιλά γράμματα σε μία σούπερ εμφάνιση της πειραϊκής ομάδας.

Δημήτρης Κατσίβελης: Ο μικρός έχει τσαγανό! Έπαιξε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα και σημείωσε τους πρώτους 7 πόντους του (2/2 βολές, 1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα) στη διοργάνωση. Πήρε χρόνο συμμετοχής προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε πήρε τα περισσότερα λεπτά από τα συνολικά 16:55. Πρόσφερε και 3 καλάθια στους συμπαίκτες του. Ο 20άχρονος έχει μέλλον και ο "Ντούντα" τον πιστεύει.

Γιοτάμ Χαλπερίν: Ακόμα μία εμφάνιση "στρατιώτη" από τον Ισραηλινό, που έχει κερδίσει σπαθένια χρόνο συμμετοχής. Αγωνίστηκε 18:24, με 7 πόντους στο ενεργητικό του (2/4 δίποντα, 1/2 δίποντα). Ήταν σπουδαίος στην άμυνα, με 3 κλεψίματα, ενώ είχε και 2 ασίστ (και 2 λάθη).

Τζαμόν Γκόρντον: Το καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό! Έπαιξε περισσότερο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του (21:10) και είχε το χάι λάιτ του αγώνα με το απίθανο κάρφωμα αλά ΝΒΑ (πήρε και φάουλ)! Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 7 πόντους (3/4 δίποντα) και ήταν συγκλονιστικός στην άμυνα (3 κλεψίματα) και δημιουργικός στην επίθεση (3 ασίστ), έχοντας και μία τάπα στον απολογισμό του. Πλέον, ο Αμερικανός έχει προσαρμοστεί απόλυτα στα δεδομένα του Ολυμπιακού.

Κι όλα αυτά, χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς!

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου