ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το στοίχημα του Ουρτάδο

Το στοίχημα του Ουρτάδο

Η σεζόν που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες είναι ίσως μία από τις πλέον κρίσιμες στην καριέρα του Μοϊσές Ουρτάδο. Ο Ισπανός καλείται να θυμίσει λίγο από τον "χαλκέντερο" κόφτη που δέσποζε με την παρουσία του στον χώρο της μεσαίας γραμμής της Εσπανιόλ.
Για τους γνώστες του ισπανικού πρωταθλήματος, η μεγάλη απογοήτευση του περσινού Ολυμπιακού ήταν ο Μοϊσές Ουρτάδο και όχι σε τέτοιο βαθμό ο Ντένις Ρόμενταλ.
Ο 30χρονος μέσος ήρθε στον Πειραιά με "όνειρα χίλια", καθώς μετά από σχεδόν μία ζωή στην Εσπανιόλ, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να αφήσει το... σπίτι του για χάρη του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Ερνέστο Βαλβέρδε τον γνωρίζει όσο λίγοι και πιστεύει ακόμα και σήμερα πως ο υψηλόσωμος μέσος με την πάροδο του χρόνου θα βρει τα... πατήματα του στο γήπεδο, θυμίζοντας τον “χαλκέντερο” αμυντικό που δέσποζε με την παρουσία του στον χώρο της μεσαίας γραμμής της Εσπανιόλ.   


Η αχίλλειος πτέρνα του Μοϊσές και το... ρίσκο του Ερνέστο

Ο Ισπανός μέσος είναι δεδομένο πως θα θέλει να ξεχάσει σύντομα την σεζόν 2010-11. Οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Μάλιστα, κάποια στιγμή υπήρξε προβληματισμός στην ΠΑΕ από την συχνότητα που τραυματιζόταν ο 30χρονος, ο οποίος πλέον θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό. Ο υγιής Ουρτάδο μπορεί μέσα από τους αγώνες να βρει και πάλι ρυθμό και να δικαιώσει τους ερυθρόλευκους, με πρώτο και καλύτερο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που τον πίστεψαν και τον έφεραν στον Πειραιά.

Η απουσία ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μοϊσές ήταν εμφανέστατη στην περσινή ενδεκάδα, ιδιαίτερα όταν η ομάδα καλούνταν να διασφαλίσει το υπέρ της αποτέλεσμα σε μία αναμέτρηση. Ενόψει, μάλιστα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων το αρχικό σχήμα του Θρύλου, θα πρέπει να... ξεκινάει από έναν ικανό αμυντικό μέσο, με τον Ουρτάδο να θέλει πολύ να είναι αυτός. Το θέμα είναι, όμως, να καταφέρει να βγάλει την σεζόν μακριά από ατυχίες και το σημαντικότερο να επανέλθει σύντομα στα επίπεδα φυσικής κατάστασης που ήταν όταν φόραγε την φανέλα της Εσπανιόλ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μέχρι στιγμής επίσημα δεν θέλει να τοποθετηθεί επίσημα για τα μεταγραφικά, τονίζοντας πως περιμένει να δει την ομάδα και στο φιλικό με τον Γουέστ Μπρομ και εν συνεχεία να αποφασίσει. Το πιο πιθανό είναι πάντως να εισηγηθεί την προσθήκη ενός αμυντικού μέσου, προκειμένου να μην ρισκάρει ιδιαίτερα, από την στιγμή που δεν μπορεί κανείς να βάλει το... χέρι του στην φωτιά για τον συμπατριώτη του, πρώην άσο της Εσπανιόλ.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου