ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

«Δώσαμε χαμόγελο στους Ελληνες»

«Δώσαμε χαμόγελο στους Ελληνες»

06/08/2011

Μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό θέλησε να δώσει η Μαριάνα Λυμπερτά, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στα 10 χιλ. ανοικτής θάλασσας στη Σαγκάη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε η Ελληνίδα κολυμβήτρια του Ολυμπιακού στον Novasport fm 94,6:

«Σίγουρα, για μένα ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία που μου έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Τώρα, αφού πήρα και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η δουλειά συνεχίζεται γιατί έχω βάλει ψηλά τον πήχυ.

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου πιστεύω πως ήταν μια νότα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό, με τα τόσα που περνάει λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα πράγματα είναι δύσκολα και εμείς εδώ ζούμε και βλέπουμε καθημερινά. Το θέμα είναι πως καταφέραμε να δώσουμε λίγο χαμόγελο στους Έλληνες.

Και εμείς οι αθλητές περνάμε πολύ δύσκολα. Σημασία έχει πως κανένας μας δεν ζητά χρήματα από την πολιτεία. Το μόνο που ζητάμε είναι διευκολύνσεις στις προπονήσεις μας. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε κολυμβητήρια να προπονηθούμε.

Όπως φαίνεται, γίνεται αυτό που έχει πει και ο Σπύρος ο Γιαννιώτης. Όσο λιγότερα μας δίνουν τόσο περισσότερο μας πεισμώνουν. Έχουμε μάθει πλέον να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και καταφέρνουμε να φτάσουμε ψηλά. Αυτός είναι και ο χαρακτήρας του πρωταθλητή.

Η ανοικτή θάλασσα είναι ένα αγώνισμα στο οποίο μετρά πολύ η εμπειρία. Απαιτεί πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση σ’ αυτό που κάνεις αλλά παίζει σημαντικό ρόλο και η τακτική. Στην Σαγκάη προσπάθησα να μην εξαντληθώ αφού η θερμοκρασία του νερού ήταν μεγάλη, κοντά στους 29 βαθμούς Κελσίου. Έκανα σωστή κατανομή στις δυνάμεις μου, είχα υπομονή και ήρθε το μετάλλιο.

Με την ανοικτή θάλασσα ασχολήθηκα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Μεταξύ πισίνας και θάλασσας προτιμώ αυτό το άθλημα που τα πηγαίνω καλύτερα! (σ.σ. γέλια)

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για εμένα προσωπικά μου αρκεί ακόμα και η συμμετοχή. Αλλά το όνειρο κάθε αθλητή είναι το μετάλλιο και γι αυτό θα παλέψω ότι και να γίνει.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που πάντα ήταν δίπλα μου και με στηρίζουν».
 
/www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου