ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 1-0 (video)

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 1-0 (video)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 των Τούρκων αλλά έχασε με τραυματισμό τους Ριέρα, Ουρτάδο, ενώ από θαύμα γλίτωσε ο Μιραλάς στο προκλητικά σκληρό παιχνίδι των παικτών της Γαλατά. Εξαιρετικός ο Αβραάμ.
Μόνο φιλικό δεν ήταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Γαλατάσαραϊ την Τετάρτη (17/8) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν των Τούρκων με 1-0. χάρη στο γρήγορο γκολ του Μιραλάς (1') αλλά έχασαν με τραυματισμό τους Ριέρα και Ουρτάδο. Από θαύμα γλίτωσε ο Μιραλάς στο υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των παικτών της τουρκικής ομάδας.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Φράνκο Κοστάνσο κάτω από τα δοκάρια του και μπροστά του τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ιβάν Μαρκάνο. Στα άκρα της άμυνας ήταν οι Χολέμπας (αριστερά) και Μανιάτης (δεξιά), ενώ μπροστά τους ξεκίνησαν οι Άλμπερτ Ριέρα και Κέβιν Μιραλάς αντίστοιχα. Στον άξονα ήταν οι Μοδέστο στο ρόλο του αμυντικού χαφ και ο Λιούμπιμιρ Φέισα σε ένα πιο δημιουργικό ρόλο στον χώρο του κέντρου. Ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν ο φορ, ο οποίος είχε βοήθειες από τον Φουστέρ που έπαιζε στο ρόλο του επιθετικού χαφ.


Γκολ με το... "καλησπέρα"

Με το εναρκτήριο σφύριγμα οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους στους Τούρκους. Η Γαλατασαράι έκανε τη σέντρα, ο Θρύλος έκλεψε την μπάλα η οποία έφτασε στον Φουστέρ που με μια πολύ ωραία κάθετη μπαλιά "έβγαλε" τετ α τετ τον Μιραλάς που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Μουσλέρα και να ανοίξει το σκορ μόλις στο 1'.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν την πίεση στην Γαλατάσαράι και για λίγο δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ όταν στο 14' ο Φουστέρ προτίμησε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση αντί να πασάρει δεξιά στον μόνο του, Μιραλάς.

Στο 20', ο Ερνέστο προχώρησε στην κίνηση που συνηθίζει να αλλάξει θέσεις σε Μιραλάς και Ριέρα στα άκρα της μεσαίας γραμμής, κάτι που απέδωσε καρπούς σχεδόν αμέσως. Στο 24ο λεπτό, ο Ριέρα σέντραρε από τα δεξιά, ο Μιραλάς έπιασε το ασθενές σουτ η μπάλα έφτασε στον Πάντελιτς, ο οποίος έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν επιτρέπονται για την κλάση του Σέρβου.

Έδωσε χώρους

Ωστόσο ο Ολυμπιακός έπαψε να είναι τόσο δημιουργικός, κατέβασε ταχύτητα και έδωσε γήπεδο στους Τούρκους, οι οποίοι μέχρι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να φτάσουν στον Κοστάνσο, όμως οι Μαρκάνο και Αβραάμ τους παρεμπόδιζαν. Από το 30' και μετά η Γαλατά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και παραλίγο να σκοράρει στο 33', όταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Καζίμ.

Πάντως παρά τον παθητικό ρόλο, στον οποίο περιορίστηκαν οι Πειραιώτες, οι Τούρκοι δεν έκαναν άλλη αξιόλογη φάση σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε μια αντεπίθεση του και ο Μιραλάς βγήκε από τα αριστερά και πλάσαρε άουτ, αντί να δώσει πάσα στον Πάντελιτς που ήταν φάτσα με το τέρμα.

Πολυθεσίτης Μιραλάς και αποδοκιμασίες στον Ουρτάδο

Στο β' ημίχρονο ο Χαβίτο μπήκε στη θέση του Πάντελιτς και ο Μιραλάς πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η τούρκικη ομάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις τρύπες στην μεσαία γραμμή του Θρύλου, βγαίνοντας σε αντεπιθέσεις, χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως, οι Τούρκοι σκόραραν με τον Ουιφαλούσι, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 58' αποχώρησαν οι Φέισα και Φουστέρ και στην θέση τους πέρασαν οι Γέστε (πρώτη του εμφάνιση στο Καραϊσκάκη) και Ουρτάδο, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς.

Τα αίματα άναψαν στο 62' ανάμεσα σε Μιραλάς και Ζαν, κάτι που απέφερε κίτρινη κάρτα στον Βέλγο, κάτι που δεν άρεσε στον προπονητή της Γαλατασαράι, οποίος είχε αψιμαχία με τον Τάσο Μητρόπουλο. Οι δύο παίκτες βγήκαν αμέσως αλλαγή για να μην τιναχτεί το ματς στον αέρα.

Ατυχία με Ριέρα

Η κακοτυχία χτύπησε για ακόμα μία φορά τον Ολυμπιακό. Στο 68' ο Μοδέστο έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στο Ριέρα, ο οποίος σαν άλλος Τζιοβάνι πήγε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ, αλλά η λόμπα που έκανε στο Μουσλέρα πήγε άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια αποχώρησε από το γήπεδο με πόνους,  δίνοντας τη θέση του στον Παπάζογλου και ο Χολέμπας πέρασε στα χαφ, ενώ ο Μαρκάνο έπαιξε αριστερό μπακ.

Αβραάμ όλα τα λεφτά

Χωρίς Μιραλάς και Ριέρα, όσο περνούσε η ώρα τόσο έπεφτε ο ρυθμός. Ο Ολυμπιακός δεν έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση, ενώ οι προσπάθειες της Γαλατά σταματούσαν στην..."στάση Παπαδόπουλος". Ο Έλληνας αμυντικός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι φοβερός κάνοντας τον Ελμάντερ να φαίνεται παικτάκι της σειράς.

Δεν τον "πάει" τον Ουρτάδο

Ο Ουρτάδο μετράει τις τελευταίες μέρες του στο λιμάνι και οι οπαδοί δεν τον συμπαθούν και ιδιαίτερα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε μια "γιομα" των Τούρκων, ο Κοστάνσο βγήκε με τις γροθιές και βρήκε άτσαλα τον Ισπανό στο πρόσωπο που δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έγινε αλλαγή με τον Ποτουρίδη που έπαιξε ως αμυντικό χαφ.

Μ' αυτά και μ' αυτά, η ώρα περνούσε χωρίς να παίζεται ποδόσφαιρο αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων και το ματς έληξε με τελικό σκορ 1-0.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμα δυνατό τεστ, με την Ίντερ στην Ελβετία, όπου θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Ερνέστο Βαλβέρδε να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 27/8 και ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι 100% έτοιμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου