ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τελικά η Μακάμπι έχει και ποδόσφαιρο

Τελικά η Μακάμπι έχει και ποδόσφαιρο

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ανακάλυψαν πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ διαθέτει και ομάδα ποδοσφαίρου. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης.
Οι ειρωνείες πληρώνονται. Οι μαλακίες σε αυτή τη ζωή γυρίζουν μπούμερανγκ. Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι και όμορφη. Και τις περισσότερες φορές συμπεριφέρεται δίκαια. Ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Πέρυσι, ο Ολυμπιακός χλευάστηκε από πράσινους και μη. Από όσους δεν είναι Ολυμπιακοί. Από τους δήθεν αντικειμενικούς αυτής της χώρας.
Το κάζο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πόνεσε το λαό της πειραϊκής ομάδας, αλλά τον συσπείρωσε. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής και διαπίστωσε πως κάτι καλό δημιουργείται στην αγαπημένη του ομάδα. Ο Ολυμπιακός βγήκε πιο δυνατός από τη δοκιμασία που πέρασε με τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, πέρυσι τέτοια εποχή. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Έστρωσε την ομάδα του, επέστρεψε θριαμβευτικά στην κορυφή της Ελλάδας και ετοιμάζεται να γυρίσει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πέρυσι, οι πράσινοι "ισχυρίζονταν" πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει μόνο ομάδα μπάσκετ. Ένα χρόνο μετά, ένιωσαν στο πετσί τους πως ο ισραηλινός σύλλογος διαθέτει και ομάδα ποδοσφαίρου. Τρία μπαλάκια, δέχθηκαν σε μισή ώρα. Με τη μοίρα, δεν κάνεις πλάκα. Αν θέλει, μπορεί να σε διαλύσει. Χωρίς να το καταλάβεις.

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι δέχθηκε ένα γκολ από πέτσινο πέναλτι. Στον επαναληπτικό του Ισραήλ, δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Ζαϊρί στο 0-0. Αυτά έγιναν... γαργάρα από τους δήθεν αντικειμενικούς, οι οποίοι ισοπέδωσαν την πειραϊκή ομάδα, που βρισκόταν σε στάδιο δημιουργίας ενός νέου συνόλου (έχοντας νέα διοικητική ηγεσία και σαρωτικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό), με υποτιμητικά σχόλια. Όλα εδώ πληρώνονται.

Αυτό το παραμύθι που έχει συντηρηθεί εδώ και χρόνια με τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης, δεν το πιστεύουν πια ούτε παιδάκια του Νηπιαγωγείου. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Ο Παναθηναϊκός είναι η χαρά των ευρωπαϊκών ομάδων, που πλέον μελαγχολούν στην ιδέα πως οι πράσινοι μένουν εκτός Ευρώπης πριν καλά-καλά βγει ο Αύγουστος. Όλοι θέλουν να κληρωθούν μαζί του. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δήθεν αντικειμενικοί. Αν είχε ο Ολυμπιακός έντεκα συνεχόμενα ευρωπαϊκά ματς χωρίς νίκη, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα είχε κατεβάσει η κούτρα σας.

Την προσεχή Πέμπτη, ο Ολυμπιακός θα μάθει τις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την επόμενη Πέμπτη, ο αιώνιος αντίπαλός του, θα μετράει πληγές στο ΟΑΚΑ. Η δικαίωση κάθε φίλαθλου του Ολυμπιακού.
www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου