ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Θέλει Σμόντις

Θέλει Σμόντις

Έναν παίκτη, ο οποίος για αρκετά χρόνια αποτελούσε έναν εκ των κορυφαίων ψηλών στην Ευρώπη θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Ματίας Σμόντις. Ποιες οι προϋποθέσεις για να φορέσει τα ερυθρόλευκα και τι γίνεται με τον Έρτσεγκ.
Ο εκλεκτός του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Λάζαρος Παδόπουλος είναι έτοιμος να γίνει κάτοικος Πειραιά, αλλά οι Κυπελλούχοι δεν σκοπεύουν να σταματήσουν εκεί.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ολυμπιακός βλέπει τον Ματίας Σμόντις, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο 32χρονος Σλοβένος, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, καθώς τη σεζόν 2009-10 είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να χάσει όλη την χρονιά.

Πέρυσι επέστρεψε κανονικά στην δράση, ωστόσο έδειξε επηρεασμένος από το μεγάλο διάστημα απουσίας του από τα παρκέ, ενώ δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα και η κατάσταση που επικράτησε στην ομάδα της Ρωσίας, η οποία είχε μία από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών.

Σε συνδυασμό με τις υψηλές οικονομικές του απολαβές, το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε και πλέον είναι ελεύθερος, μετά από 6 χρόνια παρουσίας στην "ομάδα του στρατού", με την οποία κατέκτησε 2 φορές την Ευρωλίγκα (όπως είχε κάνει και το 2001 με την Κίντερ Μπολόνια)

Οι ερυθρόλευκοι έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον διεθνή Σλοβένο φόργουορντ, ο οποίος εφόσον περάσει με επιτυχία τα ιατρικά τεστ τότε θα αποκτηθεί.

Όλο το θέμα με λίγα λόγια είναι να είναι υγιείς ο παίκτης, ο οποίος έχει την δυνατότητα, αν βρει την καλή του αγωνιστική κατάσταση να ανεβάσει επίπεδο τους ερυθρόλευκους. Εκτός από τον Ολυμπιακό, ερίζουν για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και οι Κρκα Νόβο Μέστο και Τσεντεβίντα.

Ο Σμόντις μετράει 170 αγώνες στην Ευρωλίγκα και έχει μέσο όρο 10,9π. με 40% στα τρίποντα, ενώ στην πρόσφατη διοργάνωση σε 10 αγώνες (σ.σ.: παίζοντας κατά μέσο όρο 20 λεπτά) σημείωσε 6,8 π. (35,1% δ., 30,4% τρ., 70% β.) και μάζεψε 2,7 ρ.

Αυτό το διάστημα μετέχει κανονικά στην προετοιμασία της Σλοβενίας για το Ευρωμπάσκετ και θα δώσει το "παρών" για 5η φορά στην καριέρα του στο Πανευρωπαϊκό.

Σε περίπτωση που προχωρήσουν οι Κυπελλούχοι στην απόκτηση του Σμόντις, τότε ο Ζόραν Έρτσεγκ θα μείνει ελεύθερος, καθώς πρέπει να αδειάσει μία θέση κοινοτικού. 
www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου