ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αυτά χάνει ο Παναθηναϊκός


19.08.2011
Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά για τον Παναθηναϊκό από τον αποκλεισμούς από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τη διαφαινόμενη έξοδο και από το Γιουρόπα Λιγκ.
Αυτά χάνει ο Παναθηναϊκός
Ούτε στο χειρότερο τους εφιάλτη δεν είχαν δει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τέτοια εξέλιξη στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας. Διότι στο Τριφύλλι υπολόγιζαν σημαντικά έσοδα από ταμεία της ΟΥΕΦΑ είτε από το Τσάμπιονς Λιγκ είτε από το Γιουρόπα Λιγκ.
Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι και πλέον η μαύρη τρύπα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει. Εκτός κι αν γίνει η ολική μεταμόρφωση στη ρεβάνς με την Μακάμπι και οι πράσινοι πάρουν την πρόκριση.
Απώλεια 5 εκατομμυρίων ευρώ

Αν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την πρόκριση από τους Δανούς, θα είχε ήδη βάλει στο ταμείο του 2,1 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις που θα είχε από τον εντός έδρας αγώνα, μπορούσε να εισπράξει άλλες 400.000 ευρώ περίπου.
Επιπλέον δεδομένα θα ήταν και τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μιας και όσες ομάδες αποκλείονται από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζουν απευθείας στους ομίλους της άλλης διοργάνωσης. Μέχρι τώρα, λοιπόν, έχουμε συνολικά 5,1 εκατομμύρια ευρώ (1,1 εκατομμύριο ευρώ ως bonus συμμετοχής και 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το market pool.).
Σε περίπτωση που προσθέσει κανείς σε αυτά και τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες για τη βαθμολογική συγκομιδή στους όμιλους (120.000 ευρώ για κάθε νίκη, 60.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία) τότε η συνολική... χασούρα των πράσινων ανεβαίνει πάνω από τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Αν, πάλι, κάποιος βάλει στο άθροισμα και τα χρήματα από συμμετοχή πέραν τη φάσης των ομίλων γίνεται αντιληπτό πως τα 5,5 εκατομμύρια αυξάνονται.
Το χειρότερο από όλα είναι πως αυτά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα είχε προϋπολογίσει καθώς οι διοικούντες τον σύλλογο θεωρούσαν δεδομένη την συμμετοχή τόσο στα πλέι οφ όσο και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όπερ σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί αυτό το ποσό από νέα έσοδα.
Το "χρυσάφι" του Τσάμπιονς Λιγκ
Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να μπει και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Βιγιαρεάλ, με την οποία κληρώθηκε η Οντένσε και νίκησε στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό, λοιπόν, θα ήταν ό,τι πιο ευχάριστο για τη διοίκηση του Τριφυλλιού. Για την ακρίβεια θα ήταν σαν να είχε κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου.
Βλέπετε, μιλάμε για κέρδη άνω των 15 εκατ. ευρώ! Συγκεκριμένα, οι πράσινοι θα έβαζαν στις τσέπες του 7,1 εκατομμύρια ευρώ μπόνους συμμετοχής στους ομίλους, περίπου 6 εκατ. ευρώ «market pool» και ό,τι προκύψει από συγκομιδή βαθμών (έξτρα 800.000 ευρώ σε περίπτωση νίκης, 400.000 ευρώ σε περίπτωση ισοπαλίας).
Αν πάλι ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση και έφθανε στους "16" της διοργάνωσης, τότε προβλέπεται μπόνους πρόκρισης επιπλέον 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου