ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ευχαριστούμε Ράσο! (video)

Ευχαριστούμε Ράσο! (video)

 2/9/2011
Τέλος σε μια αξιοζήλευτη καριέρα έβαλε ο Ράσο Νεστέροβιτς. Ένας παίκτης που, παρά τη σύντομη θητεία του στον Πειραιά, αγαπήθηκε από τον κόσμο του Θρύλου, ο οποίος εκτίμησε το γεγονός ότι επέστρεψε στην Ευρώπη από το ΝΒΑ όχι για να... κολλήσει τα τελευταία ένσημα, αλλά για να παίξει μπάσκετ! Και τι μπάσκετ. Μέχρι τον τραυματισμό του στον ώμο κατά τη διάρκεια ενός αδιάφορου αγώνα στην Καβάλα ήταν το άλφα και το ωμέγα των «ερυθρόλευκων» κάτω από το καλάθι.


Ο 35χρονος σέντερ αφίχθη στο λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από μια αξιοπρεπέστατη 12ετή παρουσία στο ΝΒΑ (Μινεσότα 1998-2003, Σαν Αντόνιο 2003-2006, Τορόντο 2006-2008, Ιντιάνα 2008-2009, Τορόντο 2009-2010), στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή με τους Σαν Αντόνιο Σπερς το 2005. Ο μέγιστος τίτλος για κάθε αθλητή του μπάσκετ. Στον Θρύλο ο Νεστέροβιτς έμοιαζε να έχει γυρίσει πίσω το ρολόι του χρόνου, θυμίζοντας τον νεαρό που έφυγε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια από την Ευρώπη για να παίξει στο ΝΒΑ.

Με παρακαταθήκη την εμπειρία του από το μαγικό κόσμο ξεχώρισε από νωρίς ενώ λατρεύτηκε από κόσμο, συμπαίκτες και δημοσιογράφους λόγω και του σπάνιου χαρακτήρα του. Μιλάμε για τον ορισμό του καλού παιδιού αλλά και τους καλώς εννοούμενου επαγγελματία. Μεταξύ άλλων αναδείχθηκε ΜVP του Φεβρουαρίου στην Ευρωλίγκα λόγω της καταλυτικής του παρουσίας σε δύο από τις πιο καθοριστικές εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού, στη Βαλένθια και στην Πόλη, ενώ είχε οδηγήσει τους Πειραιώτες σε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Με το αν δεν γίνεται τίποτα, ωστόσο οι περισσότεροι πιστεύουν πως η παρουσία του στους τελικούς του πρωταθλήματος θα οδηγούσε τον Θρύλο με μαθηματική ακρίβεια στον πολυπόθητο τίτλο. Τελικά αυτό δεν καταφέραμε να το διαπιστώσουμε ποτέ λόγω της άτυχης στιγμής με τον τραυματισμό στον ώμο σε μια ανύποπτη φάση στην αναμέτρηση με την Καβάλα.

Εν κατακλείδι, ο πολύπειρος σέντερ ακολούθησε με απόλυτη επιτυχία τη διαδρομή από τη Λιουμπλιάνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πριν επιστρέψει για λογαριασμό του Θρύλου. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Σλοβένο γίγαντα, που στα 35 του έβαλε τίτλους τέλος σε μια λαμπρή καριέρα. Για πάντα στην καρδιά μας Ράσο...



www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου