ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αναζητείται λύση

Αναζητείται λύση

20/10/2011 Τον τρόπο που θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για την καταβολή των 20εκ. € ψάχνουν οι νομικοί του Σαουδάραβα πρίγκιπα και του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Κι αυτό, διότι η πρόταση που έκανε ο Τζίγκερ στο πώς μπορούν να μπουν τα λεφτά, γέννησε κάποιες απορίες στην άλλη πλευρά.

Απογευματινό ραντεβού των δικηγόρων και ενδεχομένως νέοι όροι, αναμένεται να λύσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, από τη στιγμή που υπάρχει θέληση κι από τις δύο πλευρές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται, πως ο Τζίγκερ, για να επισπευστούν οι διαδικασίες μια και η ομάδα χρειάζεται σχετικά γρήγορα τα λεφτά στα ταμεία της, πρότεινε τρόπους για την εισροή αυτή. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χρονική καθυστέρηση, σε βάρος του Παναθηναϊκού και για να μπορέσει ο επενδυτής να υλοποιήσει άμεσα την πρόταση του για την ομάδα, προτάθηκαν τα ακόλουθα:

1. Η καταβολή από τον επενδυτή ποσού 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που θα αποφασιστεί στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 4ης Νοεμβρίου 2011.
2. Με την καταβολή του ποσού των 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναικός ως ανωτέρω, θα μεταβιβάσθει στον επενδυτή το σύνολο των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
3. Μέχρι το πέρας των διαδικασιών της ΑΜΚ που θα επιτρέψουν την καταβολή από τον επενδυτή του ποσού των 15.000.000 ευρώ, το εν λόγω ποσό θα είναι κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του επενδυτή εντός της Ελλάδος.
4. Ανάληψη υποχρεώσεως εκ μέρους του επενδυτή με την υπογραφή, letter of comfort, καταβολης στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνολικού ποσού 55.000.000 ευρώ για τα δύο επόμενα έτη (2012 και 2013).

Αυτή ήταν μια διαφορετική πρόταση από αυτό που πρότεινε ο πρίγκιπας και λογικό είναι οι δικηγόροι του αλλά και εκπρόσωποί του, να το μελετάνε προσεκτικά. Όπως έχει διαρρεύσει, υπάρχουν κάποιες απορίες και για τον λόγο αυτό οι νομικοί των δύο πλευρών έχουν ραντεβού για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πάντως, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, σωστά για το μέλλον του Παναθηναϊκού ζητάει να δει τα λεφτά για να προχωρήσει, αφού εάν γίνει κάποιο λάθος, αυτός θα χρεωθεί το μεγάλο φιάσκο της υπόθεσης που κυριαρχεί στην πράσινη επικαιρότητα εδώ και ένα μήνα. Κι από την άλλη πλευρά όμως, όταν ένας επιχειρηματίας είναι έτοιμος να βάλει λεφτά κάπου, λογικό να θέλει κι αυτός να επιβάλει τους δικούς του όρους. Το θετικό της υπόθεσης είναι, πως η θέληση και των δύο πλευρών να προχωρήσει και μάλιστα όσο πιο γρήγορα το θέμα, είναι έκδηλη… Και ίσως μέχρι το βράδυ να υπάρξει πιο ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα που «καίει» τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου