ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Φώτα, μπάλες, ΠΑΜΕ!

Φώτα, μπάλες, ΠΑΜΕ!

22/10/2011
Φώτα, μπάλες, ΠΑΜΕ! 
Τα ‘φέραν από ‘δω… τα ‘φέραν από ‘κει. Τελικά το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών ξεκινά με καθυστέρηση μιας εβδομάδας αλλά και με μία ομάδα λιγότερη, καθώς ο Πανελλήνιος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιστοποιητικό συμμετοχής.

Όσον αφορά στα τηλεοπτικά, το ζήτημα τακτοποιήθηκε με τις 11 ομάδες -πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού- να συμφωνούν με τη δημόσια τηλεόραση για συμβόλαιο 2+1 χρόνων.

Το μενού της πρώτης αγωνιστικής περιλαμβάνει… τρία πιάτα. Το ορεκτικό θα σερβιριστεί το Σάββατο και θα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Κολοσσός-Πανιώνιος, ΑΓΟΡ-Ίκαρος Καλλιθέας και Ηλυσιακός-Καβάλα. Θα ακολουθήσει την Κυριακή το κυρίως πιάτο με τους αγώνες Παναθηναϊκός-Άρης και Περιστέρι-ΚΑΟΔ, ενώ η πρεμιέρα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με επιδόρπιο το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Μόνο τα ματς των «αιωνίων» θα καλυφθούν τηλεοπτικά καθώς θα προβληθούν από την ΕΤ-3, αμφότερα στις 19:00.

Το ρεπό του έχει το Μαρούσι. Αφού η Α1 θα περιλαμβάνει φέτος 13 ομάδες, συνεπάγεται ότι οι αγωνιστικές θα έχουν 6 αναμετρήσεις με μία από τις ομάδες να… αναγκάζεται σε ξεκούραση.

Επιπλέον με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, κατά την έναρξη των αναμετρήσεων της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φαίδωνα Ματθαίου.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Κολοσσός-Πανιώνιος (17:00)

Ενισχυμένος με τους Χάτεν, Μπόικιν, Χόπσον και Καλαϊτζή και με νέο καπετάνιο στο τιμόνι του, τον Βασίλη Φραγκιά, ο Κολοσσός υποδέχεται στο Βενετόκλειο τον Πανιώνιο. Οι «θαλασσί» έδωσαν πριν περίπου ένα μήνα δύο ματς για το Κύπελλο και από τότε, με εξαίρεση το τουρνουά της Κύπρου όπου συμμετείχαν, βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία. Το ίδιο σχεδόν συμβαίνει και με τους «κυανέρυθρους» που και αυτοί με τη σειρά τους προσπάθησαν να κρατηθούν σε δράση με κάποια φιλικά παιχνίδια, μεταξύ αυτών και με τον Ολυμπιακό. Οι Νεοσμυρνιώτες με τις προσθήκες των Κιζ, Ξανθόπουλου, Στέφεσον, Ντίμπλερ και Νάτζφεϊ ευελπιστούν να χτίσουν ένα ανταγωνιστικό συγκρότημα, το οποίο υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα εξασφαλίσει φέτος την είσοδο στα play-offs. Η μάχη μεταξύ των δύο αντιπάλων στη Ρόδο θα αναμένεται δυνατή καθώς πρόκειται για δύο ομάδες με ίδιους στόχους και παρόμοια δυναμικότητα.

ΑΓΟΡ-Ίκαρος Καλλιθέας (17:00)

Οι φετινοί νεοφώτιστοι κοντράρονται με τους… περυσινούς. Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, ΑΓΟΡ και Ίκαρος Καλλιθέας θα διεκδικήσουν το πρώτο τους «δίποντο». Οι γηπεδούχοι είναι σε δυσκολότερη θέση από τους φιλοξενούμενους καθώς έχουν να ξεπεράσουν την πρόσφατη αποδέσμευση του Μίτσελ ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση κάνναβης. Ο Αμερικανός αντικαταστάθηκε, ωστόσο ο Κρίστμας που τον διαδέχθηκε μετρά μόλις λίγες ημέρες στον κρητικό σύλλογο. Οι συνθήκες αυτές προκαλούν «πονοκέφαλο» στον Στέργιο Κουφό που πρέπει να επανασχεδιάσει τα επιθετικά του, κυρίως, πλάνα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είναι από τις πιο έτοιμες αυτή τη στιγμή στην κατηγορία καθώς ξεκίνησε από νωρίς την προετοιμασία και έκανε τις προσθήκες που ήθελε με ηρεμία. Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν και για το σύλλογο της Καλλιθέας που ταξίδεψε στην Κρήτη χωρίς τους τραυματίας Μπέινς και Κουμπούρα.

Ηλυσιακός-Καβάλα (17:00)

Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινά τώρα όμως Ηλυσιακός και Καβάλα θα βρεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες καθώς μονομάχησαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε αυτό το ματς ο μακεδονικός σύλλογος «έκλεψε» την τελευταία στιγμή την πρόκριση στους «4», με ένα καλάθι του Καραποστόλου. Οι Ιλισιώτες θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το χουνέρι που πέρασαν με τον Κώστα Φλεβαράκη να εστιάζει την προσοχή των παικτών του σε άμυνα και ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη πλευρά φάνηκαν ανέτοιμοι στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για το Κύπελλο για αυτό και ο προπονητής τους, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη, ώστε να καταφέρει να πάρει το διπλό εκτός έδρας.


Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Περιστέρι-ΚΑΟΔ (17:00)

Το Περιστέρι υποδέχεται στο «Ανδρέας Παπανδρέου» τον νεοφώτιστο ΚΑΟΔ ελπίζοντας ότι οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής θα τον βοηθήσουν να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Α1. Πιο συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος προχώρησαν στην απόκτηση του Παναγιώτη Καυκή, απομακρύνοντας παράλληλα τον Γιώργο Μπόγρη που δεν ικανοποίησε τον Αργύρη Πεδουλάκη. Από την άλλη, οι Δραμινοί, με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαφατάκη και βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν το άγχος της πρεμιέρας για να κάνουν την έκπληξη.

Παναθηναϊκός-Άρης (19:00, ΕΤ-3)

Με φόρα από την άνετη επικράτηση του κόντρα στην Μάλαγα για την πρεμιέρα της Euroleague, την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στο -λόγω τιμωρίας- κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι», έδειξαν να είναι σε φόρμα παρά την αγωνιστική απραξία και δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας τους με τους «κίτρινους», λογικά, δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολία στο να πάρουν τους δύο πρώτους τους βαθμούς. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Στράτο Περπέρογλου. Όσον αφορά στον Άρη, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στην τεχνική ηγεσία αλλά χωρίς να έχει ακόμα "κλείσει" το ρόστερ του, θέλει να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται.


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:00, ΕΤ-3)

Με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο μετά το "στραβοπάτημα" στο Μπιλμπάο στην πρεμιέρα της Euroleague την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο -λόγω τιμωρίας- κεκλεισμένων των θυρών PAOK Sports Arena. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Λούκας και Πελεκάνο, ευελπιστεί ότι τα γκάζια που έδωσε στους παίκτες του μετά την ήττα από το συγκρότημα του Φώτση Κατσικάρη θα πιάσουν τόπο. Όσο για τους γηπεδούχους; Θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τους έδειξαν να μην έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό και να πάρουν δύο πολύτιμους βαθμούς. Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν και για τον Σούλη Μαρκόπουλο καθώς Ράιτ και Αντριουσκεβίτσιους ταλαιπωρούνται από ίωση.


Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:

Σάββατο 22/10

17:00 Κολοσσός-Πανιώνιος (Βενετόκλειο)
17:00 ΑΓΟΡ-Ίκαρος Καλλιθέας (Κ.Γ. «Μελίνα Μερκούρη»)
17:00 Ηλυσιακός-Καβάλα (Κ.Γ. Ιλισίων)

Κυριακή 23/10

17:00 Περιστέρι-ΚΑΟΔ (K. Γ. «Ανδρέας Παπανδρέου»)
19:00 Παναθηναϊκός-Άρης (ΕΤ-3) (Ο.Α.Κ.Α.)

Δευτέρα 24/10

19:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (ΕΤ-3) (PAOK Sports Arena)

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου