ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Kατσικάρης: "Ομάδα κολεγίου θυμίζει ο Ολυμπιακός"

19/10/11

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για το παρθενικό ματς της Μπιλμπάο στην Euroleague, κόντρα στον Ολυμπιακό (21/10, 21:45), τονίζοντας πως οι Πειραιώτες θυμίζουν κολεγιακή ομάδα.

Ο βασκικός σύλλογος έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν οι Κώστας Βασιλειάδης και Δημήτρης Μαυροειδής, όπως και ο κόουτς Φώτης Κατσικάρης. Ο τεχνικός της Μπιλμπάο μίλησε για την αναμέτρηση της Παρασκευής (21/10, 21:45) με τον Ολυμπιακό, παιχνίδι το οποίο είναι το παρθενικό των Βάσκων στην Euroleague.

"Είναι μια ιστορική μέρα για το σύλλογο, τους φιλάθλους και την πόλη. Είναι η πρώτη μας εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, κάτι που κερδίσαμε μέσω τεράστιας συλλογικής προσπάθειας. Είναι πλέον ώρα να αρχίσουμε εμείς, αλλά και οι οπαδοί, να απολαμβάνουμε αυτό που πετύχαμε την περασμένη σεζόν. Ελπίζω το γήπεδο να είναι κατάμεστο", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως οι Πειραιώτες θυμίζουν κολεγιακή ομάδα, διαθέτοντας σημαντικούς παίκτες όπως οι Σπανούλης, Χάινς, Παπαδόπουλος και Γκετσεβίτσιους:

"Συμμετέχουμε σε έναν δύσκολο όμιλο και αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη παράδοση, τίτλους και παρουσίες σε Final 4. Ο Ολυμπιακός είναι νέα ομάδα με αρκετές αλλαγές. Έχουν παίκτες-σημεία αναφοράς τον Σπανούλη, τον Χάινς, τον Παπαδόπουλο και τον Γκετσεβίτσιους, καθώς και κάποιους νεαρούς με σημαντικούς ρόλους.

Το rotation που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός μου θυμίζει κολεγιακές ομάδες και κάθε παίκτης έχει ξεκάθαρο ρόλο στο παιχνίδι. Μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι και αποτελεσματικοί, ειδικά στην άμυνα. Έχουν τις απαντήσεις για καθετί που θα αντιμετωπίσουν στον αγώνα.

Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας, γιατί το πρώτο που θα κάνουν υποθέτω πως είναι να προσπαθήσουν να μας περιορίσουν και να μας οδηγήσουν σε χαμηλό τέμπο".

Δηλώσεις για το παιχνίδι έκανε και ο Έλληνας διεθνής άσος της Μπιλμπάο και πρώην του Ολυμπιακού, Κώστας Βασιλειάδης, τονίζοντας πως η ομάδα του θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα στην διοργάνωση:

"Είναι η πρώτη μας συμμετοχή στην Ευρωλίγκα και η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Σπανούλης, και ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο. Όμως πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη αν παίξουμε όπως ξέρουμε.

Είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και θα κατακλύσει το γήπεδο। Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα και θέλουμε να αρχίσουμε την πορεία μας στην Ευρωλίγκα με νίκη σε έναν δύσκολο όμιλο".

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου