ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στην ήττα - σοκ και τον αποκλεισμό των ερυθρολεύκων από την Μέταλιστ, μετά τη νίκη με 2-1 των Ουκρανών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Διασώθηκαν οι Αβραάμ, Χολέμπας, Μαρκάνο, δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν το κενό των Ιμπαγάσα και Μανιάτη οι Μακούν - Μοδέστο.

Οδυνηρή ήττα και αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League γνώρισε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα με σκορ 2-1 από την Μέταλιστ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Προηγήθηκαν με τον Μαρκάνο οι ερυθρόλευκοι στο 14', αλλά τα γκολ των Βιγιάγκρα (81') και Ντέβιτς (86') έσβησαν το όνειρο της πρόκρισης στους "8" της διοργάνωσης. Διασώθηκαν οι Αβραάμ, Χολέμπας, Μαρκάνο, δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν το κενό των Ιμπαγάσα και Μανιάτη οι Μακούν - Μοδέστο.


Μέγκιερι: Μόλις στο 11', μαζί με την συνδρομή του Αβραάμ, εξουδετέρωσε το πλασέ του Τάισον, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Στο 62' νίκησε ξανά τον Βραζιλιάνο, γλιτώνοντας την ασυνεννοησία των αμυντικών του. Στο 76ο λεπτό έσωσε τον Ολυμπιακό στο σουτ του Μάρλο και τρία λεπτά αργότερα έπιασε το (αστείο είναι η αλήθεια) πέναλτι του Ντέβιτς!

Ωστόσο στο 81ο λεπτό έκανε καθυστερημένη έξοδο, έχασε την μπάλα και ο Βιγιάγκρα την τσίμπησε ισοφαρίζοντας για την Μέταλιστ.

Στο δεύτερο γκολ των Ουκρανών δεν βγήκε αποφασιστικά και έδωσε την ευκαιρία στον Ντέβιτς να χριστεί σκόρερ.

Στο 90' έσωσε την εστία του σε σουτ του Σέρβου φορ. Ανάμικτα τα συναισθήματα από την εμφάνιση του.

Τοροσίδης: Είχε να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Μέταλιστ και η αλήθεια είναι πως ο Τάισον του δημιούργησε κάμποσα προβλήματα, ιδίως στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Είχε δοκάρι στο 21' πιάνοντας την κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Ιμπαγάσα στο δεύτερο δοκάρι. Ανέβηκε αρκετές φορές την πλευρά, με τις σέντρες του ωστόσο να μην έχουν αποτέλεσμα. Στην επανάληψη βελτιώθηκε αμυντικά και μαζί με τον Αβραάμ κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τον Τάισον. Έσωσε τον Ολυμπιακό στο 86' από βέβαιο γκολ. Αγωνίστηκε τραυματίας στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να αποφύγει τον αποκλεισμό.

Μαρκάνο: Άλλος Μαρκάνο είναι αυτός που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο. Ο Ισπανός μπακ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό στο 14', εκμεταλλευόμενος άψογα με καρφωτή κεφαλιά την εξαιρετική σέντρα του Χολέμπας. Αμυντικά στάθηκε πολύ καλά σε όλο το ματς και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο η προσπάθεια του δεν ήταν αρκετή για να γλιτώσει τους ερυθρόλευκους από το μοιραίο.

Αβραάμ: Είχε και αυτός θέμα όσες φορές βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ταχύτατο Τάισον, αλλά έστω και την ύστατη στιγμή κατάφερε να τον σταματήσει δύο φορές. Πάλεψε γενναία μαζί με τον Μαρκάνο να κρατήσει ο ζωντανό τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Τα έδωσε όλα και και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Χολέμπας: Πολύ γεμάτο και ουσιαστικό πρώτο ημίχρονο από τον Χοσέ. Από δική του καταπληκτική ενέργεια και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι προήλθε το γκολ του Μαρκάνο στο 14'. Πήρε την κίτρινη κάρτα του Βιγιάγκρα στο 32'. Στην επανάληψη κοίταξε περισσότερο τα μετόπισθεν και τις δύο φορές που βρέθηκε σε καλή θέση δεν κατάφερε να σκοράρει. Καλό ματς από τον 27χρονο αριστεροπόδαρο μπακ.

Ορμπάιθ: Όσο είχε μπροστά του τους Μανιάτη και Ιμπαγάσα, φάνηκε να είναι εξαιρετικός στο γήπεδο, μεταβιβάζοντας με ασφάλεια την μπάλα, ενώ κράταγε πολύ καλά την θέση του αμυντικά. Μόλις το παιχνίδι έγινε άναρχο και χωρίς τις βοήθειες από Μοδέστο και Μακούν, φάνηκε η αδυναμία του σε θέματα ταχύτητας. Όσο είχε δυνάμεις στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Μανιάτης: Πολύ τρέξιμο από τον Έλληνα διεθνή μεσοαμυντικό που κάλυψε χώρους στην μεσαία γραμμή, πρέσαρε ψηλά τους χαφ της Μέταλιστ και βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Επιθετικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα και στο 59' παραχώρησε την θέση του στον Μοδέστο, αποχωρώντας με πρόβλημα τραυματισμού στον ορθό μηριαίο του αριστερού του ποδιού. Η απουσία του στην εξέλιξη του ματς, αποδείχτηκε καθοριστική για τον Ολυμπιακό.

Ιμπαγάσα: Πολύ καλός ο "Κάνιο" για όσο διάστημα πρόλαβε να αγωνιστεί. Μοίρασε με ευκολία το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση και παρά τα χρονάκια του πίεσε αρκετά στο κέντρο τους αντίπαλους χαφ. Τραυματίστηκε στην γάμπα λίγο πριν την ανάπαυλα και παραχώρησε τη θέση του στον Μακούν στο 45'. Δυστυχώς η έξοδος του από το γήπεδο δεν αναπληρώθηκε από τον Καμερουνέζο...

Φουστέρ: Στο Χάρκοβο "θυσιάστηκε" στο μαρκάρισμα του Φινίνιο, στο Φάληρο έκανε το ίδιο πάνω στον Βιγιάγκρα. Αγωνιζόμενος αριστερά δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά, ωστόσο στο 16', όταν και βρέθηκε στη φυσική του θέση, έκανε εξαιρετική ενέργεια και τροφοδότησε κάθετα τον Τζεμπούρ, με τον Αλγερινό να χάνει ανεπανάληπτο τετ - α - τετ και την ευκαιρία να "κλειδώσει" την πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Στην επανάληψη άλλαξε πλευρά, προκειμένου να βοηθήσει τον Τοροσίδη, χάθηκε από την επίθεση και αναλώθηκε μονάχα σε βοήθειες στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Μιραλάς: Η έμπνευση του στο ξεκίνημα του ματς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντισλιένκοβιτς και το βάρος που κουβαλάει για να πετύχει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ λες και μεγάλωσε. Ήταν αρκετά κινητικός ο Βέλγος, πιο ομαδικός απ' ότι στο Χάρκοβο αλλά δεν του έβγαιναν οι φάσεις. Όμως στην επανάληψη δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου τον Ολυμπιακό, την στιγμή που η ομάδα τον είχε ανάγκη. Δεν κράτησε μπάλα, ξεχνιόταν στην άμυνα, ενώ δεν απείλησε ούτε με ατομικές προσπάθειες. Δεν ικανοποίησε με την παρουσία του.

Τζεμπούρ: Είχε διάθεση ο Αλγερινός, πρέσαρε τα αντίπαλα στόπερ αλλά επιθετικά βρέθηκε σε κακή βραδιά. Δεν μπόρεσε να απειλήσει την ουκρανική άμυνα ούτε με προσωπικές ενέργειες ούτε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς της ομάδας. Έδειξε σημάδια κόπωσης από το πρώτο 15λεπτο της επανάληψης, δεν κράτησε την μπάλα και δεν μπόρεσε να δώσει καμία βοήθεια στην ομάδα του. Βρίσκεται σε κακή κατάσταση ο Ράφικ τον τελευταίο καιρό.

Μακούν: Αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα στο 45' και με την απόδοση του δικαίωσε τον Βαλβέρδε που είχε αποφασίσει να μην τον ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα. Ατυχώς για τον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να φανεί ουσιαστικός και χρήσιμος ούτε στον ανασταλτικό τομέα, ούτε επιθετικά. Κακή βραδιά για τον 28χρονο κεντρικό χαφ.

Μοδέστο: Πήρε τη θέση του Μανιάτη στο 59' και έκανε αισθητή την παρουσία του στο... ανόητο πέναλτι που έκανε στο 76'. Και μπορεί αυτό να μην αποδείχθηκε καθοριστικό για το παιχνίδι, ωστόσο η αδυναμία του να παρακολουθήσει τους αντίπαλους χαφ ήταν από τους λόγους που η Μέταλιστ κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης... Πολύ κακός.

Ντιόγκο: Μπήκε αντί του Ορμπάιθ στο 88', αλλά πλέον ήταν αργά.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου