ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

H συνέντευξη του Μάντζαρη

H συνέντευξη του Μάντζαρη

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για την προημιτελική σειρά στην Euroleague κόντρα στην Σιένα, επισημαίνοντας πως θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει το "break" στο δεύτερο ματς (vid).
Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον Πανιώνιο (73-64) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε  τόσο για το παιχνίδι κόντρα στους κυανέρυθρους, όσο και για την προημιτελική σειρά κόντρα στην Σιένα για την Euroleague. Ο 20χρονος γκαρντ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει την απόδοση του, επεσήμανε πως θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει το "break" στο δεύτερο ματς στην Τοσκάνη, καθώς στο πρώτο παιχνίδι θεωρεί πως η ιταλική ομάδα θα είναι υποψιασμένη. Παράλληλα, τόνισε πως οι Πειραιώτες μπορούν να κοντράρουν στα ίσα την ιταλική ομάδα, ενώ για τα "νεκρά διαστήματα" που παρουσιάσουν οι ερυθρόλευκοι δήλωσε πως "δεν μας κερδίζουν οι άλλοι, εμείς χάνουμε τα ματς".

-Δεν κάνατε καλή εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο. Έφταιξε το ότι δεν βρήκατε ρυθμό στην επίθεση ή κρατάτε δυνάμεις ενόψει Σιένα;

"Καταρχάς δεν διαλέγουμε παιχνίδια για να παίξουμε, αλλά όπως είπες δεν βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση, πράγμα το οποίο ήταν άσχημο για εμάς. Πιστεύω, πάντως, πως αυτό που μας έλλειπε κυρίως ήταν η συγκέντρωση και αυτό συζητήσαμε και με τα παιδιά στα αποδυτήρια. Θεωρώ, επίσης, πως όσα σχεδιάσαμε και θέλαμε να κάνουμε στο ματς με τον Πανιώνιο, τα οποία είπαμε στην προετοιμασία μας για την αναμέτρηση, δεν τα κάναμε μέσα στο γήπεδο. Δεν τα βγάλαμε. Και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα, διότι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα "παλεύαμε" με τον Πανιώνιο, γιατί ήταν πολύ κοντά στο σκορ με εμάς, ενώ και κάποια στιγμή πήρε και το προβάδισμα.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, "σφύξαμε" την άμυνα μας, τρέξαμε στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να πάρουμε μία διαφορά 10 πόντων, ώστε να φτάσουμε στη νίκη, την οποία και πετύχαμε".

-Τώρα έρχεται η σειρά με την Σιένα. Πως είναι το κλίμα στην ομάδα; Πιστεύετε πως μπορείτε να κάνετε το "break";

"Σίγουρα πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Όπως ξέρουν όλοι, στο ξεκίνημα αυτής της ομάδας, αρκετοί σχολίαζαν για την Ευρωλίγκα... "άντε να περάσουν, τουλάχιστον, στο TOP-16 και αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια όλοι έλεγαν πως θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία το αν θα φτάσουμε στα προημιτελικά και φτάσαμε. Είμαστε στο TOP-8 τώρα, οπότε γιατί να μην φτάσουμε έως και το FInal-4; Μπορούμε. Είμαστε Ολυμπιακός και όπου και να παίζουμε, όπου και να πάμε, σε οποιαδήποτε έδρα, έχουμε ως στόχο να πάμε εκεί και να κερδίσουμε. Δεν πάμε ποτέ να αγωνιστούμε με την νοοτροπία να... κλέψουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω πως θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θεωρώ πως εξαρτάται καθαρά από εμάς. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε στο γήπεδο αυτά πάνω στα οποία δουλεύουμε, πιστεύω πως θα έχουμε πολλές πιθανότητες τόσο στο να πάρουμε μία νίκη στην Ιταλία, όσο και να πάρουμε την πρόκριση στο Final-4. Γιατί όχι;"

-Θεωρείς πως το πρώτο ματς στη Σιένα θα είναι και το πιο καθοριστικό στο να κάνετε το "break" επί ιταλικού εδάφους; Έχετε αυτοπεποίθηση πως  μπορείτε να πάτε στο Final-4;

"Για να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να διαλέξω ματς και να πω το ποιο είναι το πιο καθοριστικό. Αλλά αυτό που μπορώ να πω και είναι η άποψη μου, είναι πως στο δεύτερο παιχνίδι θα ήταν καλύτερο να κάνουμε το "break". Στον πρώτο αγώνα θεωρώ πως θα υπάρχει ενθουσιασμός και όλοι θα είναι υποψιασμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι, από πλευράς Σιένα. Πιστεύω, πάντως, πως τόσο στο πρώτο ματς, όσο και στο δεύτερο, μπορούμε να τους "χτυπήσουμε" και να τους κοντράρουμε στα ίσα. Δεν υπάρχει κάτι να μας φοβίσει. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια".

-Εκτιμάς πως στην Ιταλία θα είναι "κλειδί" το να ελέγξει τον ρυθμό ο Ολυμπιακός, αλλά και το να διορθώσει το πρόβλημα του, το ότι χάνει εύκολα κατά την διάρκεια των αγώνων τις μεγάλες διαφορές που αποκτά;

"Σίγουρα το γεγονός πως χάνουμε εύκολα τις διαφορές είναι ό,τι χειρότερο για εμάς. Αυτό συνέβη και στον τελικό του Κυπέλλου. Και άποψη τόσο δική μου, όσο και των συμπαικτών μου, αλλά και της ομάδας, είναι πως δεν μας κερδίζουν οι άλλοι, αλλά χάνουμε εμείς τα παιχνίδια. Και αυτό είναι μία πραγματικότητα η οποία μας έχει στεναχωρέσει όλους πάρα πολύ στην ομάδα, διότι παίζουμε πολύ καλύτερα. Είναι αλήθεια πως έχουμε πολλά νεκρά διαστήματα, τα οποία κοιτάμε να τα βελτιώσουμε και εκτιμώ πως αν ελέγξουμε τον ρυθμό και είμαστε αυτοί που πρέπει στη άμυνα, θα έχουμε μεγάλη αξία στην τύχη ώστε να πετύχουμε τον σκοπό μας".

Σε βίντεο η συνέντευξη του Μάντζαρη


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου