ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Βαλβέρδε: "Δεν ξέρω αν είναι αδικία, αλλά είναι σίγουρα έλλειψη τύχης"

Βαλβέρδε: "Δεν ξέρω αν είναι αδικία, αλλά είναι σίγουρα έλλειψη τύχης"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχάρη τους παίκτες του Ολυμπιακού για τη φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή, παρά τον πικρό αποκλεισμό από τη φάση των "16" του Europa League.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρωπαϊκή διαδρομή της ομάδας τη φετινή σεζόν και έδωσε το σύνθημα ψυχολογικής κυρίως ανάκαμψης για το προσεχές ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού

"Την στιγμή αυτή είμαστε αρκετά απογοητευμένοι από το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, ενώ μέχρι το 80' δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα από τη Μέταλιστ, που στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που έκανε. Το αποτέλεσμα, μας αφήνει πληγωμένους. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να πετύχουμε καλύτερο σκορ από το 1-0. Είχαμε τις ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος χρειαζόμασταν περισσότερη ηρεμία και ψυχραιμία στις φάσεις που δημιούργησε ο αντίπαλος. Μετά το χάμενο πέναλτι, η Μέταλιστ ισοφάρισε και σε μία άτυχη στιγμή για εμάς δεχθήκαμε δεύτερο γκολ. Από εκεί και μετά δεν είχαμε καθόλου χρόνο για να αντιδράσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι.

Άλλες φορές, η τύχη σου χαμογελά και άλλες σου γυρίζει την πλάτη. Απόψε έγινε το δεύτερο. Έχουμε μείνει με την ικανοποίηση από τα καλά παιχνίδια που κάναμε τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη, αλλά μας μένει η πικρή γεύση από το αποψινό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για την ευρωπαϊκή διαδρομή μας και για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Aντιμετωπίσαμε στα ίσα μεγάλες ομάδες. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι παρά τον αποκλεισμό. Ελπίζουμε γρήγορα να ανακάμψουμε ψυχολογικά για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής (18/3) με τον Παναθηναϊκό".

Οι απαντήσεις του 48άχρονου προπονητή στις ερωτήσεις

"Δεν πιστεύω πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς ο τραυματισμός του Ιμπαγάσα. Σαφώς και ήταν πρόβλημα για εμάς, αλλά είχαμε τον Μακούν, που παίζει καλά στη συγκεκριμένη θέση και μπορεί να τον αντικαταστήσει. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να προσεγγίσουμε περισσότερο την αντίπαλη εστία και δεν το κάναμε.

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Μπορούσαμε να έχουμε σκορ 2-0 ή 3-0 με τη λήξη του πρώτου μέρους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: αντιμετωπίσαμε δύσκολες ομάδες και είναι δύσκολο για εμάς να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό και στα δύο ημίχρονα. Επίσης, ξέραμε - όπως και έγινε - ότι η Μέταλιστ θα μας πιέσει. Δεν μας άφησε στο δεύτερο ημίχρονο να ανοιχτούμε. Έχει γρήγορους και δυνατούς παίκτες και μας ανάγκασε να κλειστούμε πίσω στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε την εστία τους. Επίσης, πρέπει να ξέρει μία ομάδα να διαχειρίζετε όλες τις καταστάσεις ενός αγώνα, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές. Εμείς το καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, εκτός από τα τελευταία λεπτά, όπου όλα πήγαν στραβά για εμάς και δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Ναι, μπορούμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να κάνουμε. Μην ξεχνάμε τον τρόπο που αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια του Champions League, καθώς είχαμε την πρόκριση στην τσέπη μας. Τότε, μας είχε κοστίσει, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε, όπως και κάναμε. Πρέπει να σηκωθούμε, να ανακάμψουμε και να φτιάξουμε την ψυχολογία μας. Παίζουμε για το Πρωτάθλημα, θέλουμε να το κατακτήσουμε και έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας.

Όχι, δεν θα άλλαζα κάτι αν άρχιζε ξανά ο αγώνας. Δεν καταλαβαίνω αυτές τις ερωτήσεις. Και να άλλαζα κάτι, δεν ξέρουμε τι θα είχε γίνει. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε τα πράγματα όταν ο αντίπαλος πίεσε την εστία μας. Δεν ξέρω αν είναι αδικία, αλλά είναι σίγουρα έλλειψη τύχης.

Όχι, προτιμώ να παίζω στην έδρα μας, με αυτό τον κόσμο και σε αυτό το γήπεδο. Μόνο με μία καταστροφή μπορείς να χάσεις σε αυτό το γήπεδο. Αυτό πάθαμε απόψε. Μία καταστροφή. Δεν είναι εύκολο να γίνει ξανά. Τώρα, παίζουμε εκτός έδρας το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πρέπει να το δεχτούμε και να το αντιμετωπίσουμε.

Δεν έχω ακριβή άποψη για τον τρόπο που δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Ξέρω μόνο πως κάτι έγινε μέσα στην περιοχή. Ο μόνος λόγος για να αναλύσουμε τη φάση αυτή είναι για να βελτιωθούμε".

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου