ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Preview 23ης αγωνιστικης SUPER LEAGUE (Κυριακη)

Preview 23ης αγωνιστικης SUPER LEAGUE (Κυριακη)

4/3/2012

 

Αστέρας Τρίπολης- Εργοτέλης (15:00 Νovasports2) 

Preview: Αστέρας Τρίπολης- Εργοτέλης (15:00 Νovasports2)
Στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται τον Εργοτέλη και ψάχνει ένα τρίποντο για να καταφέρει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά οι Κρητικοί με μια νίκη «ξεμπλέκουν» οριστικά από τα σενάρια παραμονής.
Αστέρας Τρίπολης:
Στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται τον Εργοτέλη ψάχνοντας ένα ακόμα τρίποντο μετά από τη νίκη στην Ξάνθη θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Ο Σάκης Τσιώλης δεν έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Μ
Οι μόνοι παίκτες που θα είναι εκτός είναι οι Χακόμπο και Αλβάρες, οι οποίοι έχουν προβλήματα τραυματισμών. Θέση θα πάρει κάτω από τα δοκάρια ο Μπαντής, ενώ οι Τσαμπούρης, Πιπίνης, Πουλίδο και Μπαρτολίνι θα είναι στην άμυνα.
Οι Χουανίτο, Ράγιος και Ουσέρο θα είναι στο άξονα, έχοντας στα άκρα τους Μπρέσκα και Φορμίκα, ενώ μπροστά θα είναι ο Σολάκης.
Η αποστολή:
Μανώλης Στεφανάκος, Γιώργος Μπαντής, Σάββας Τσαμπούρης, Τσίμο Ναβάρο, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Λαουτάρο Φορμίκα, Χρήστος Πιπίνης, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίδο, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Δημήτρης Κουρμπέλης, Χουανίτο, Φερνάντο Ουσέρο, Αντώνης Λαδάκης, Μάριο Μπρέσκα, Ράγιος, Ροζέριο Μάρτινς, Έγκον, Χούλι, Ηλίας Σολάκης και Εμμάνουελ Περόνε.
Εργοτέλης:
Να βάλει τέρμα στο αρνητικό σερί – μετρά έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη- θέλει ο Εργοτέλης, του οποίου το τέλος του πρωταθλήματος θα εξελιχτεί σε εφιάλτη αν συνεχίζει να απέχει από τις νίκες.
Η διακοπή του πρωταθλήματος βοήθησε τους τραυματίες να επιστρέψουν, με τον τεχνικό των Κρητικών, Νίκο Καραγεωργίου, να έχει μόνο μία απουσία στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αυτή του Γκεόργκε Σασιασβίλι.
Ο Γεωργιανός αμυντικός ταλαιπωρείται από τράβηγμα στο δικέφαλο και για αυτό δεν ταξίδεψε στην Τρίπολη. Τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Γιαλούσης.
Σε αντίθεση με τον Σασιασβίλι ο Σέρχιο Λεάλ, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό.
Η αποστολή: Πίρσον, Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Κυριακίδης, Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς, Μπέτο, Κουτσιανικούλης, Γιαλούσης, Ολίσε, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Καρέλης, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ, Ρέντζας, Δάρλας.

Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 

(17:15, Novasports3)

Preview: Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 3)
Δύο αντίπαλοι, ένας στόχος στο Καυτανζόγλειο. Δόξα Δράμας και ΠΑΣ Γιάννινα θέλουν τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι γνωρίζοντας πως εκτός τους τρεις βαθμούς, η ομάδα που θα επικρατήσει θα αποκτήσει και το ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει της επόμενης αναμέτρησής τους που στο μαγικό κόσμο της Σούπερ Λίγκας θα γίνει την επόμενη Τετάρτη!
Δόξα Δράμας

Δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις ακολουθούν για τη Δόξα Δράμας, η οποία έχει να αντιμετωπίσει εντός και εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι παίκτες της Ακριτικής ομάδας θα φιλοξενήσουν τους Γιαννιώτες στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής (4/3), ενώ τρεις μέρες μετά θα ταξιδέψουν στην έδρα του ΠΑΣ για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, με μοναδικό στόχο τις δύο νίκες που θα τους δώσουν ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.
Για την εντός έδρας αναμέτρηση ο τεχνικός της Δράμας, Μάκης Κατσαβάκης, δεν μπορεί να υπολογίσει στον τιμωρημένο Σέρεμετ, στον τραυματία Σοϊλέδη και στον ανέτοιμο Βάντερσον.
Στην αποστολή, τελικά, συμπεριλήφθηκαν οι Αμπουμπακάρι, Παπαδόπουλος και Ουέλινγκτον, οι οποίοι στις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδας συμμετείχαν κανονικά.
Οι 18 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι οι εξής: Ρόκα, Δαύκος, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Μπριλάκης, Ψυχογιός, Στεργιανός, Σικαλιάς, Λίμα, Αμπουμπακάρι, Ρούτσης, Παπαδόπουλος, Γελαδάρης, Αραβίδης, Κάπελ, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης, Γκαρακλίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη είδηση! Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ξεπέρασε το πρόβλημα στο πόδι που τον είχε κρατήσει μακριά από την χθεσινή προπόνηση και έτσι είδε το όνομά του να βρίσκεται στη λίστα με τους 18 παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη.
Στην αποστολή οι ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων είναι οι:
Κηπουρός, Φέγκρους, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Πατσατζόγλου, Ανδράλας, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα, Γεωργίου, Τζάνης και Μπακαγιόκο.
Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ζαμπρέλα, Σκούφαλης, Ταμπάσης και Γιάκος, καθώς και οι Οικονόμου, Ιωάννου.

 Λεβαδειακός- Κέρκυρα (15:00, Novasports 3)

Preview: Λεβαδειακός- Κέρκυρα (15:00, Novasports 3) 
Και το κυνήγι της σωτηρίας συνεχίζεται… Λεβαδειακός και Κέρκυρα παλεύουν να μείνουν στην κατηγορία και γνωρίζουν καλά πως οι μεταξύ τους αναμετρήσεις με αρχή αυτήν της 23ης αγωνιστικής (4/3) θα τους δώσει πολύτιμους βαθμούς και ελπίδες παραμονής.

Λεβαδειακός:

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνεχίζει τις διπλές αναμετρήσεις, καθώς στην 23η αγωνιστική θα υποδεχτεί την Κέρκυρα, ενώ τρείς μέρες (7/3) αργότερα θα ταξιδέψει στο νησί των Φαιάκων για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής.
Ο Έλληνας τεχνικός για το πρώτο παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίσει στους -πολύ σημαντικούς- Λισγάρα και Ναπολεόνι, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν.
Η αποστολή: Στρατηλάτης, Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Ζαουί, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόποβιτς.
Κέρκυρα:
Με δύο πολύ σημαντικές απουσίες –αλλά με πολύ καλή ψυχολογία, ύστερα από τις δύο νίκες κόντρα στη Δόξα Δράμας- η Κέρκυρα θα ταξιδέψει στην έδρα του Λεβαδειακού με σκοπό να πάρει το τρίποντο που θα της δώσει δύναμη να συνεχίσει το κυνήγι της παραμονής.
Ο τεχνικός των Φαιάκων, Χάβι Γκράθια, δεν μπορεί να υπολογίσει στους Αγρίτη και Βέντσελ, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα.
Ο Έλληνας επιθετικός ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Βέντσελ είναι ανέτοιμος, λόγω της άδειας – δύο εβδομάδων- που είχε πάρει
για να μεταβεί στην Γερμανία για τη γέννηση του παιδιού του.
Η αποστολή: Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Μαϊστόροβιτς, Ζιάμπαρης, Σακελλαρίου, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Γραμμόζης, Όσμαν, Χαμπλ, Ερίθε, Καλαντζής, Γιάντσης, Ιωάννου, Μαρτίν, Τσίγκας, Καραλής, Μίχος.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός (17:15, Νοvasports 1)


Εκτός από τον "αιώνιο" αντίπαλο ο ΟΦΗ έχει να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να φύγει από το Καραϊσκάκη... όρθιος. Αυτό έχει κοστίσει αρκετά στον Ολυμπιακό ο οποίος στο παιχνίδι της Κυριακής στο "Γεντί Κουλέ" πηγαίνει έχοντας την προσοχή των παικτών του στο μάξιμουμ με στόχο, φυσικά, τη νίκη.

Σε σχέση με κάθε άλλη φορά το έργο των παικτών του Βαλβέρδε όμως δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς οι Κρητικοί βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση και έχουν να λένε ότι η έδρα τους θυμίζει κάτι από το... φρούριο του παρελθόντος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προσοχή... Αυτοσυγκέντρωση... Μυαλό και... όπως πάντα ένα γρήγορο γκολ. Λίγο - πολύ αυτά λέει και ξαναλέει συνεχώς στους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε με στόχο να τους διατηρήσει σε εγρήγορση και να αποφύγουν τα λάθη που κόστισαν και στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Απουσίες λίγες, αλλά μια από αυτές είναι και η... καλή. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζεμπούρ ο οποίος έχει συμπληρώσει κίτρινες και στο παιχνίδι αυτό θα εκτίσει την ποινή.

Έτσι ο μεγαλύτερος προβληματισμός εντοπίζεται στην επίθεση. Ντιόγκο, πιθανότατα, ή επιλογή για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Τζεμπούρ. Λιγότερες πιθανότητες η χρήση του Μιραλάς στην κορυφή, αφού ο Ισπανός δύσκολα αλλάζει μια πετυχημένη συνταγή, πόσω μάλλον αν αυτή έχει τον Βέλγο στο άκρο της επίθεσης. Πιθανότατα στο άλλο άκρο θα βρεθεί ένας εκ των Καζίμ ή Αμπντούν.

Η ίδια επιτυχημένη συνταγή φέρνει στη μεσαία γραμμή τους Ορμπάιθ και Μανιάτη σε ρόλο αμυντικών χαφ και πιθανότατα τον Ιμπαγάσα μπροστά τους.

Στην άμυνα: Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος στο κέντρο. Τοροσίδης στο ένα άκρο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Χολέμπας στο άλλο άκρο, καθώς ο Μαρκάνο έχει ρίξει ρυθμούς στις τελευταίες προπονήσεις.

Κάτω από το τέρμα ο Μέγιερι, κάτι για το οποίο, τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι ο Βαλβέρδε δεν πονοκεφάλιασε καθόλου. Βλέπετε ο... ήρωας των αναμετρήσεων με τη Ρούμπιν, Ρόι Κάρολ είναι τραυματίας.

ΟΦΗ
Πως αλλάζει το κλίμα από την μια στιγμή στην άλλη; Εύκολα... Πολύ εύκολα. Παρά την καλή εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ, ο ΟΦΗ πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα γεμάτη εντάσεις.

Η απόλυση του φροντιστή της ομάδας, Μπάμπη Χαραλαμπάκη επειδή ζήτησε τα οφειλόμενα έφερε τα πάνω κάτω στην οικογένεια των Κρητικών και στο ματς με τον Ολυμπιακό θα φανεί αν όντως το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο τμήμα από την αρχή της σεζόν έχει χαλάσει.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να έχουμε και παράπλευρες απώλειες αφού δημιουργήθηκανμ εξ’αιτίας αυτού του γεγονότος, τάσεις φυγής στον Στάθη Ταυλαρίδη. Τελικά, το θέμα διευθετήθηκε, δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και ο έμπειρος αμυντικός θα πάρει την θέση του στο αρχικό σχήμα που σχεδιάζει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Δίπλα του, στα στόπερ θα βρίσκεται ο αρχηγός, Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και το ίδιο θέλει να κάνει και κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Άλλωστε εκείνος ήταν που είχε ισοφαρίσει για τον ΟΦΗ στο 2-2 του πρώτου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο δεξί άκρο της άμυνας που θα έχει τερματοφύλακα τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη λογικά θα ξεκινήσει ο Μπούρμπος ενώ στο αριστερό ίδιες πιθανότητες έχουν Πίτσος και Βάντο για να πάρουν φανέλα βασικού.

Βερόν και Ζόρντι Λόπεζ θα είναι τα αμυντικά χαφ ελλείψει του τιμωρημένου Κάλαϊτζιτς ενώ μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή θα είναι ο Χόρχε Λόπεθ.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα πάρει θέση ο Μίρνες Σίσιτς, στο αριστερό ο φορμαρισμένος Παπουλής και στην κορυφή ο Λεωνίδας Καμπάνταης, αφού ο Μάντζιος δεν είναι ακόμα έτοιμος 100% αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ίσως να πάρει χρόνο συμμετοχή στο ντέρμπι.

Aναλυτικά η αποστολή του ΟΦΗ:

Βεζυρίδης, Σαχσανίδης, Μπουρμπος, Γαλανόπουλος, Βάντο, Πίτσος, Μονιάκης, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Σόουζα, Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεθ, Μποντόρ, Ζορμπάς, Καμπάνταης, Μάντζιος, Παπουλής, Σίσιτς, Ουκάρ.


Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Preview: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)
Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ (Κυριακή 19:30, Nova) στο σημαντικότερο παιχνίδι της 23ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Χωρίς τους Μπουμσόνγκ, Λέτο, Σιμάο αλλά με τον Νίνη στην αποστολή για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του οι "πράσινοι", πολλά αγωνιστικά προβλήματα και για τον Μπόλονι από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει τον κόσμο του στο πλευρό του στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, με ικανοποίηση είδε τον Νίνη να είναι για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, έτοιμος να μπει στην αποστολή.
Ο Έλληνας μέσος προφανώς και δεν είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελε ο Πορτογάλος ώστε να είναι στο βασικό σχήμα αλλά δεν αποκλείεται να περάσει κάποια στιγμή στο ματς για να βρει ρυθμό...
Κάτι αντίστοιχο, δεν συνέβη –τελικά- με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, παρά τις εκτιμήσεις που υπήρχαν και για δική του συμμετοχή στην αποστολή. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έμεινε εκτός όπως και ο Λέτο.
Μαζί με τον Αργεντινό από τις κερκίδες θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι οι Ρούντολφ, Πετρόπουλος, Σεϊταρίδης, Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Ταμπάκης, Λαγός και Φουρλάνος, καθώς και ο τιμωρημένος Σιμάο.

ΠΑΟΚ:
Στην παραδοσιακά πιο αφιλόξενη έδρα του πρωταθλήματος -αν λάβει κανείς υπόψη του την προϊστορία- ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό που δεν θα έχει τον 12ο παίκτη στο πλευρό του (τιμωρημένο το ΟΑΚΑ). Ωστόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να σκέφτεται τις δικές του απουσίες, οι οποίες μόνο λίγες ή αμελητέες δεν είναι.
Το ότι συνήθισε χωρίς την παρουσία του εδώ και καιρό απόντος Ετο, δεν τον κάνει να αισθάνεται το ίδιο άνετα που έχασε και τον Σνάουτσνερ. Μοιραία ο κλήρος πέφτει στον Αποστολόπουλο που έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί και να τελειώσει αυτός βασικό τη σεζόν.
Εκτός μάχης ο Ιβιτς που δεν επανήλθε εγκαίρως, ο Κρέσιτς που ήταν ο τελευταίος που βγήκε νοκ-άουτ με θλάση (επανέρχεται ο Γλύκος), όπως επίσης και ο Κατσικάς (βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας). Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το ελληνικό στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από έντονο με 14 από τους 19 που απαρτίζουν να είναι Έλληνες και δη νεαροί!
Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έχει στο μυαλό το πώς θα πάρει εκδίκηση για το 1-3 του πρώτου γύρου, αλλά πως με τις υπάρχουσες λύσεις θα πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από τις τελευταίες δοκιμές του Ρουμάνου τεχνικού, προκύπτει ότι η ενδεκάδα (σε σύστημα 4-2-3-1) θα διαμορφωθεί ως εξής:
Με τερματοφύλακα τον Γλύκο, αριστερά στην άμυνα τον Λίνο, δεξιά τον Αποστολόπουλο, στόπερ το δίδυμο Τσιρίλο-Μαλεζά, αμυντικά χαφ τους Γκαρσία, Λάζαρ, πιο μπροστά τον Φωτάκη, στα άκρα τους Νιμανί, Σαλπιγγίδη και στην κορυφή τον Γιάννου κι όχι τον Αθανασιάδη -όπως συνήθως.
Η αποστολή: Γλύκος, Χαλκιάς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παναγιωτούδης, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Νιμανί.

Προϊστορία:
Συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού είναι η προϊστορία των αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Οι «πράσινοι» έχουν πανηγυρίσει 37 νίκες, ενώ 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν «αποδράσει» μόλις τέσσερις φορές με το διπλό.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου