ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Και τώρα πρόκριση στο ΣΕΦ

Και τώρα πρόκριση στο ΣΕΦ

Ο Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, αλλά δεν τα κατάφερε. Στόχος το 3-1 στο ΣΕΦ και η πρόκριση στο Final-4.
Δεν αλλάζει κάτι με την ήττα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ματς της προημιτελικής σειράς από την Σιένα. Οι ερυθρόλευκοι, έτσι και αλλιώς, αυτό που ήθελαν, δηλαδή το πολυπόθητο "break", το πήραν στην Τοσκάνη και επιστρέφουν στον Πειραιά ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Final-4 στο ΣΕΦ. Στόχος οι δύο νίκες στο Φάληρο και εφόσον το καταφέρουν η ομάδα θα "κλείσει" θέση για την Κωνσταντινούπολη. Και έχοντας την στήριξη των φιλάθλων τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πολύ δύσκολα θα χάσουν ματς στο "σπίτι" τους. Άλλωστε, μόνο από την "διαστημική" ΤΣΣΚΑ έχουν ηττηθεί φέτος, με τους Ρώσους, μάλιστα, να κερδίζουν με δυσκολία.
Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά στο δεύτερο παιχνίδι. Η Σιένα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε το προβάδισμα και ήταν καλύτερη στο παρκέ. Οι παίκτες της ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, ενώ στην άμυνα κατάφεραν να "μπλοκάρουν" ως ένα σημείο τόσο την ερυθρόλευκη ανάπτυξη, όσο και τον Βασίλη Σπανούλη,

Η Σιένα έδειχνε αποφασισμένη στο παρκέ για να κάνει το 1-1, ενώ οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να αποκτήσουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν με -16 και -15 πόντους, αλλά παρά το γεγονός αυτό, για ακόμη μία φορά, αυτή η ομάδα αποδεικνύει περίτρανα πως είναι πολύ "σκληρή" να πεθάνει. Χάνει δύσκολα και μάχεται έως το τέλος. Εκεί που την θεωρείς "τελειωμένη", βγάζει ενέργεια, αντεπιτίθεται, αντιδράει και φτάνει σε σημείο να "γυρνάει" ματς που δείχνουν χαμένα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και πίστεψε στην ανατροπή. Έβγαλε άμυνες, σημείωσε ορισμένα μεγάλα σουτ, μάζεψε και τα ριμπάουντ και από το -16 και το -15, βρέθηκε να χάνει το παιχνίδι στην τελευταία φάση. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία πικρία με τον τρόπο που ήρθε αυτή η ήττα. Διότι με το σκορ να είναι στο 81-80, ο  Ρακόσεβιτς να χάνει δύο βολές, με 7'' να μένουν για την λήξη του αγώνα. Ο Πρίντεζης πήρε το ριμπάουντ, αλλά στη συνέχεια το μυαλό του "θόλωσε", μπερδεύτηκε και δεν δοκίμασε είτε το να δώσει πάσα σε κάποιον συμπαίκτη του, είτε, τουλάχιστον, να σούταρε ο ίδιος έστω και από μακρινή απόσταση. Δυστυχώς ο ΜακΚάλεμπ του βούτηξε την μπάλα στην επίμαχη φάση και το ματς κάπου εκεί τελείωσε. Ολίγον άδοξα, διότι σου "κάθεται" καλύτερα το να ξέρεις  το ότι δοκίμασε ο παίκτης σου να πάρει το ματς με εκείνο το σουτ ή με εκείνη την πάσα (και ας το έχανε), και αλλιώς είναι το να βλέπεις την μπάλα να χάνεται μέσα από τα χέρα σου. Σαφώς και  ο Γιώργος Πρίντεζης έχει ευθύνη στην επίμαχη φάση, αλλά ποιος μπορεί πει κάτι για τον Έλληνα πάουερ-φόργουορντ; Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, έχει κάνεις φέτος πολύ καλά παιχνίδια, ενώ κόντρα στη Σιένα πέτυχε 20 και 15 πόντους αντίστοιχα, όντας ο ηγέτης των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, αλλά δεν τα κάταφερε. Η σειρά είναι στο 1-1 και τα πάντα θα κριθούν στο Φάληρο. Ο κόσμος θα πρέπει να δώσει βροντερό "παρών" στις εξέδρες του γηπέδου, να γεμίσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και να στηρίξει με δυναμικό τρόπο τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στον Ολυμπιακό, τώρα, θα πρέπει να ηρεμήσουν, να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν σωστά, ψυχολογικά, πνευματικά, αλλά και αγωνιστικά, ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Σίγουρα έχει μείνει μία πικρία για τον τρόπο που ήρθε η ήττα στο δεύτερο ματς από τους Ιταλούς, αλλά οι Πειραιώτες οφείλουν αυτό το παιχνίδι να το ξεχάσουν. Σαφώς και λέει πολλά πως στην κακή τους μέρα έχασαν στον πόντο 81-80, δείγμα του πείσματος, της μαχητικότητας και της υπομονής των ερυθρολεύκων. Δείγμα πως αυτή η ομάδα αρνείται να "πεθάνει". Στόχος το 3-1 στο ΣΕΦ. Να είστε όλοι εκεί!

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου