ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Φέτος... αποτελείωσέ τους!

Φέτος... αποτελείωσέ τους! 

23/3/2012

Φέτος... αποτελείωσέ τους!
Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στη Σιένα να σηκώσει κεφάλι και να «επιστρέψει» από το 0-1, όπως συνέβη πέρυσι, είναι ο Ολυμπιακός εν όψει του δεύτερου αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας στην Ιταλία (21:45, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο ζητούμενο την Τετάρτη, που ήταν μία νίκη στην «Παλαέστρα» και το πολυπόθητο break, αλλά δεν αρκούνται εκεί. Γνωρίζουν καλά πως θα χρειαστεί να κερδίσουν άλλες δύο φορές τους πρωταθλητές Ιταλίας για να κάνουν μία ακόμη υπέρβαση και να προκριθούν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης (όπου μάλλον περιμένει ήδη η Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά μετά το 2-0 επί της Ούνιξ Καζάν χθες). Και για να έχουν την πολυτέλεια ακόμη και της ήττας στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα, στοχεύουν να κερδίσουν ξανά τη Σιένα στο άντρο της. Γιατί όχι; Άλλωστε η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι είναι με την πλάτη στον τοίχο και εύθραυστη ψυχολογία, προσφέρεται δηλαδή για ένα ακόμη «χτύπημα».

Ο «Ντούντα» δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και δεν αναμένεται να αλλάξει τη συνταγή του, δηλαδή να πάει το παιχνίδι στη δύναμη και την ενέργεια, γνωρίζοντας πως η Σιένα είναι μεν περισσότερο ταλαντούχα και έμπειρη ομάδα, αλλά υστερεί σε δυνάμεις και ομαδικό πνεύμα του Ολυμπιακού. Σύμμαχος του Ολυμπιακού είναι και η προϊστορία, αφού το break στο πρώτο παιχνίδι μίας σειράς αγώνων στην Ευρωλίγκα έχει χαρίσει στην ομάδα που το πέτυχε την πρόκριση στις 10 από τις 13 περιπτώσεις που έχει σημειωθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Στις τάξεις της Σιένα υπάρχει απογοήτευση για την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά η πίστη για πρόκριση δεν χάθηκε. Οι Ιταλοί θεωρούν πως μπορούν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία τους, όταν έχασαν με διαφορά 48 πόντων στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΣΕΦ, αλλά πήραν τα τρία που ακολούθησαν και μαζί το εισιτήριο στο Final 4. Πέραν της δεδομένης απουσίας του Ριμάντας Καουκένας ως το τέλος της σεζόν, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Αντρέα Μικελόρι, που έλειπε από το πρώτο παιχνίδι. Σίγουρη πάντως είναι η παρουσία περίπου 8.000 φιλάθλων, που δεν έχουν αφήσει απούλητο εισιτήριο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία).

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου