ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα-Ρωσία 80-71 με μεγαλη εμφανιση(pics+videos)

Ελλάδα-Ρωσία 80-71με μεγαλη εμφανιση(pics+videos)


06/09/2013

Μεγάλη εμφάνιση, έστω κι αν στο τέλος έχασε τη συγκέντρωσή της, από την Ελλάδα η οποία επιβλήθηκε 80-71 της Ρωσίας, έκανε το "2 στα 2" και θα απολαύσει το ρεπό της Παρασκευής (6/9) από θέση ισχύος. Καθοριστικοί οι Περπέρογλου και Μαυροκεφαλίδης, διάστρεμμα ο Σπανούλης

Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε... Επικράτησε της Ρωσίας με 80-71, έκανε το "2 στα 2" και πλέον θα περιμένει τον αγώνα του Σαββάτου (7/9) με αντίπαλο την Τουρκία.
Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Σλούκας με 3/4 βολές έβαλε τους πόντους που χρειαζόταν η Ελλάδα μετά το 75-67 στο οποίο είχε μειώσει η Ρωσία με τον Σβεντ. Στα 6,9'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Ζήσης με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 80-71, καθώς το εύστοχο σουτ του Παπανικολάου στο τέλος δεν μέτρησε.
 
Μοναδικό μελανό σημείο της εμφάνισης η έλλειψη συγκέντρωσης στο τέλος που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Βασίλι Καράσεφ να μειώσουν. Ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε κουτσαίνοντας στο 31', όμως στη συνέχεια ξαναμπήκε στο παρκέ και αποχώρησε εκ νέου με ενοχλήσεις.
 

Την Παρασκευή η Ελλάδα θα έχει ρεπό, όπως και όλες οι ομάδες του ομίλου της, ενώ το Σάββατο το βράδυ (7/9, 10μ.μ.) θα αντιμετωπίσει την Τουρκία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Πρώτη νίκη από το 2005

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Ελλάδα μετά το 2005, όταν η εθνική είχε επικρατήσει της Ρωσίας στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Έκτοτε μετρούσε τέσσερις ήττες.

Ο πρωταγωνιστής
 
Μεστό επιθετικό παιχνίδι από τον Στράτο Περπέρογλου και εξαιρετικές αμυντικές εμπνεύσεις στο β' δεκάλεπτο όταν επέστρεψε η Ελλάδα και πήρε το προβάδισμα. Τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0 λάθη σε σχεδόν 19 λεπτά αγώνα.
 
Ο αριθμός της ημέρας
Τα 32 ριμπάουντ της Ελλάδας. Δούλεψαν καλά τα μπλοκ άουτ, οι διεθνείς έπαιξαν με ενέργεια και πάθος και κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 32 "σκουπίδια", εκ των οποίων τα 13 (!) επιθετικά που έδωσαν την ευκαιρία για δεύτερες επιθέσεις.
 
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στην καλή άμυνα της Ελλάδας που έπαιξε όπως έπρεπε στο β' δεκάλεπτο, επέβαλε το δικό της ρυθμό και έχτισε μια διαφορά που της επέτρεψε να βρίσκεται σε όλο το παιχνίδι σε θέση ισχύος.





Οι Σπανούλης, Μπράμος, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μπουρούσης ξεκίνησαν το παιχνίδι και μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα μέσα σε δυόμιση λεπτά πέτυχαν σερί 8-0 που τους έδωσε την ευκαιρία να προηγηθούν με 8-2. Ο Πρίντεζης πέτυχε τους 6 από τους 8 πόντους, ενώ η αντίδραση της Ελλάδας στην άμυνα ζώνης των Ρώσων ήταν αρκετά καλή. Πάντως, οι Ρώσοι αντέδρασαν με σερί 6-0, ενώ στα τρίποντα των Παπανικολάου και Καϊμακόγλου (11-8, 14-11), έδωσε απάντηση ο Φριντζόν από τα 6.75μ. (14-14). Τελικά, με σερί 7-0 οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 21-16.

Τα πέντε λάθη που είχε η Ελλάδα στο α' δεκάλεπτο προβλημάτιζαν τον Τρινκέρι που επέλεξε τους Σλούκα, Σπανούλη στα γκαρντ και τον Περπέρογλου στο "3". Ένα "γαλανόλευκο" ξέσπασμα (7-0), έφερε για πρώτη φορά την εθνική μπροστά στο σκορ (30-29), απόρροια της άμυνας ζώνης που έπαιζε. Οι Ρώσοι έπαιζαν έξυπνα στην επίθεση και ο Σοκόλοφ ισοφάρισε σε 32-32, παίρνοντας και το 3ο φάουλ του Μπουρούση. Πάντως, η αντίδραση της Ελλάδας ήταν καλή, καθώς ακολούθησε επιμέρους 9-2 με τον Περπέρογλου να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση και τον Φώτση να γράφει το 41-34 του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, η καλή άμυνα της Ελλάδας έδωσε το έναυσμα για νέο ξέσπασμα και με επιμέρους 9-2 οι διεθνείς ξέφυγαν με 50-36, εγκλωβίζοντας τους Ρώσους. Ακολούθησε νέο σερί και η Ελλάδα εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 πόντους (58-39) στο 26' με τον Παπανικολάου να ευστοχεί. Οι Ρώσοι μείωσαν σε 58-45, προκαλώντας την οργή του Τρινκέρι που κάλεσε τάιμ άουτ και τα' ψαλε στους παίκτες του. Τελικά η διαφορά παρέμεινε σταθερά πάνω από τους 10 και ο Καράσεφ μείωσε σε 62-47 στο 30'.

Ο Καϊμακόγλου επανέφερε τη διαφορά στους 17 (64-47), όμως στο 31' ο Σπανούλης αποχώρησε κουτσαίνοντας, καθώς παραπάτησε σε διεκδίκηση της μπάλας. Οι διεθνείς πάντως στο παρκέ έπαιζαν και γι' αυτόν. Ο Περπέρογλου ήταν εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση, ενώ με ένα καλάθι του Μαυροκεφαλίδη η διαφορά άγγιξε και τους 22 πόντους (71-49, 73-52). Η Ρωσία ούτε και τότε υποτάχθηκε, έτρεξε επιμέρους 16-2 και με τον Σβεντ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι μείωσε σε 75-67 στο 38'.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71

Δειτε τα highlights  της αναμετρησης
 Συνθεσεις

Ελλάδα (Τρινκέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 4, Ζήσης 5, Σπανούλης 11(2), Περπέρογλου 10, Φώτσης 3(1), Παπανικολάου 10(2), Μαυροκεφαλίδης 10, Καϊμακόγλου 11(1), Μπράμος, Πρίντεζης 9.

Ρωσία (Καράσεφ): Καράσεφ 10, Σοκόλοφ 7, Βαλίεφ 2, Φριντζόν 8(2), Κουλάγκιν 5, Σβεντ 17(1), Αντόνοφ 7(1), Μόνια 9(1), Κβοστόφ 6, Ζεβροσένκο.

Οι δηλωσεις  των παικτων μας και του προπονητη μας μετα την αναμετρηση

Καϊμακόγλου: "Το σημαντικό είναι η νίκη"

Ο Κώστας Καϊμακόγλου έδειξε ικανοποιημένος από τη νίκη επί των Ρώσων, ενώ τόνισε πως το μυαλό πλέον πρέπει να είναι μόνο στο ματς με τους Τούρκους. Τι είπε για τον Σπανούλη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ:
"Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Η Ρωσία παίζει με πολλές παγίδες. Στο δεύτερο ημίχρονο επιβάλαμε το ρυθμό μας και πήραμε μία διαφορά ασφαλείας, ενώ κρατήσαμε και την ψυχραιμία μας στο comeback των Ρώσων.
Κοιτάμε να ξεκουραστούμε τώρα και να συγκεντρωθούμε για το ματς με την Τουρκία. Μοναδικό μελανό σημείο είναι ο τραυματισμός του Σπανούλη, τον οποίο θέλουμε να επιστρέψει γρήγορα γιατί είναι ο ηγέτης μας.
Για τους Τούρκους είναι το τελευταίο τους χαρτί, οπότε αυτό πρέπει να είναι ένα έξτρα κίνητρο, να τους νικήσουμε για να τους βγάλουμε έξω".

Παπανικολάου: "Συγκεντρωμένοι σε ένα κρίσιμο σημειο του ματς"

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι η πολύ καλή παρουσία της Εθνικής στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδωσε ώθηση για τη νίκη επί της Ρωσίας, παράλληλα όμως παραδέχτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά.

"H ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη σε ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού στο τελείωμα του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, αν όχι όλο το δεκάλεπτο.
Αυτό ήταν που μας έδωσε τη διαφορά και την ώθηση για να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να πάρουμε μία διαφορά πολύ χρήσιμη που θα την κρατούσαμε μέχρι το τέλος", τόνισε με δηλώσεις που έκανε στη μεικτή ζώνη αμέσως μετά το τέλος του ματς με τη Ρωσία (80-71) ο Έλληνας φόργουορντ.
 
Σε ερώτηση δε για το αν οι παίκτες της Εθνικής είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, απάντησε:
"Στην αρχή του τρίτου ημιχρόνου είμαστε ευχαριστημένοι και οι παίκτες και οι προπονητές, βέβαια θα τα δούμε στο video αυτά.
Αυτό που φαίνεται βέβαια στο γυμνό μάτι είναι το τελείωμα του παιχνιδιού στο οποίο δεν υπήρχε καθόλου συγκέντρωση.
Δεν ήμασταν καθόλου προετοιμασμένοι στο να τελειώσουμε το παιχνίδι σωστά και αυτό είναι κρίμα".

Περπέρογλου: "Κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι"

Η Εθνική μας αυτό που θέλει είναι να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και να παίξει καλύτερο μπάσκετ σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου (Video).

Η Εθνική μας αυτό που θέλει είναι να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και να παίξει καλύτερο μπάσκετ σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου και όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Ρωσία.

Μεταξύ άλλων ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε:
"Υπάρχουν περίεργα αποτελέσματα, ομάδες που ήταν φαβορί χάνουν. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά, πολλοί αγώνες και δεν μπορείς να πεις πως υπάρχουν φαβορί.
Εμείς πρέπει να κοιτάμε μέρα με την ημέρα να είμαστε καλύτεροι, να βελτιωνόμαστε και να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε".


Τρινκέρι:Οι δηλωσεις ρου στην συνεντευξη Τυπου

Ο Αντρέα Τρινκέρι στάθηκε στη σημασία του αγώνα με την Τουρκία που ακολουθεί και αναφέρθηκε στην χαλάρωση των διεθνών στα τελευταία λεπτά της Ελλάδας κόντρα στη Ρωσία. Τι είπε για την απόφασή του να μην βάλει τον Μπουρούση στο β' ημίχρονο
Ο προπονητής της Ελλάδας, Αντρέα Τρινκέρι εξήγησε για ποιο λόγο επέλεξε να μην βάλει τον Γιάννη Μπουρούση στο β' ημίχρονο, στάθηκε στη χαλάρωση των διεθνών και είπε "θα δούμε" για την περιπτωση του Σπανούλη που τραυματίστηκε.

"Πρέπει να θυμόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Το τουρνουά είναι μεγάλο, γεμάτο στρες και σε κάποιες περιπτώσεις πάμε στο ρελαντί. Χαλαρώνουμε και δίνουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να μειώσουν από τους 20 στους 9. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, αλλά κατά βάθος το καταλαβαίνω", σχολίασε ο Αντρέα Τρινκέρι και συνέχισε:
"Είναι λάθος και θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να το διορθώσουμε. Θα πρέπει να παίζουμε περισσότερο με το χρονόμετρο. Η Ρωσία δεν μας έδωσε πολλούς στόχους. Ελέγξαμε το ματς σε ένα μεγάλο διάστημα, αλλά χαλαρώσαμε κι αυτό ήταν λάθος. Το κλειδί για αυτό το ματς ήταν να ελέγξουμε τα μακρινά σουτ της Ρωσίας και την πίεση των αντιπάλων".
Όσον αφορά στην απόφασή του ο Γιάννης Μπουρούσης να μην αγωνιστεί στο β' ημίχρονο είπε: "Χθες και σήμερα είχαμε μία πολύ καλή προσπάθεια από τον Μπουρούση, αλλά δεν μπορούσα να τον βάλω γιατί οι αντίπαλοι έπαιζαν μόνο με φόργουορντ και μας προκαλούσαν προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Γιάννης, που ήταν πολύ καλός χθες και σήμερα, δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος".
Σε ερώτηση για την συνέχεια της διοργάνωσης σχολίασε: "Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που είναι πρώτες μαζί μας είναι η Φινλανδία και η Τουρκία. Ο όμιλός μας είναι λίγο περίεργος και δεν μας έχει εξασφαλιστεί τίποτα. Το παιχνίδι με την Τουρκία θα είναι σημαντικό", ενώ για τον τραυματία Βασίλη Σπανούλη: "Δεν έχω ιδέα ακόμη. Είναι το πόδι του στον πάγο, θα δούμε αργότερα".
Πάντως, ο Ιταλός προπονητής δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με βάση την εικόνα της Ελλάδα και σχολίασε: "Με άριστα το 10, της βάζω 6", δείχνοντας πως περιμένει πολλά περισσότερα από τους διεθνείς.
Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράμος υπογράμμισε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ρωσία είναι καλή ομάδα. Η διαφορά έγινε με τον τρόπο που τελειώσαμε το δεύτερο δεκάλεπτο κι αρχίσαμε το τρίτο. Η Ρωσία τελείωσε δυνατά τον αγώνα, αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Μπορούμε να μάθουμε από κάποια πράγματα που έγιναν σήμερα για να μην τα επαναλάβουμε στη συνέχεια, καθώς το τουρνουά είναι μεγάλο".


Δηλωσεις Καράσεφ: "Είχαμε πρόβλημα με τους ψηλούς μας"

Ο Βασίλι Καράσεφ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του στο παιχνίδι με την Ελλάδα στους ψηλούς και στην άσχημη εικόνα που έδειξε στο β' δεκάλεπτο
Η Ρωσία αντιμετώπισε πρόβλημα με αντίπαλο την Ελλάδα στη ρακέτα και ο Βασίλι Καράσεφ στάθηκε σε αυτό το σημείο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
Παράλληλα, ο Ρώσος κόουτς χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης:
"Αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά και με πολλούς νέους παίκτες. Κλείσαμε αρνητικά το πρώτο μέρος κι αρχίσαμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε πρόβλημα με τους σέντερ μας, καθώς ο Σαβρασένκο τραυματίστηκε".
Τέλος, ο Αλεξέι Σβεντ υπογράμμισε: "Παίξαμε καλά απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, αλλά στο φινάλε της δεύτερης και στην αρχή της τρίτης περιόδου δεν ήμασταν καλοί και η Ελλάδα ξέφυγε".

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου