ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τα αποτελεσματα των χτεσινων αναμετρησεων του Eurobasket (videos)

 Τα αποτελεσματα των χτεσινων αναμετρησεων του Eurobasket (videos)

07/09/2013

Ήττα των Σέρβων από τα Σκοπια

Έστω και καθυστερημένα η ΠΓΔΜ έκανε "σεφτέ" στο Ευρωμπάσκετ, μετά την εύκολη νίκη της με 89-75 επί της Σερβίας. Νταμπλ νταμπλ ο Άντιτς, ασταμάτητος με 27 πόντους ο ΜακΚάλεμπ
Με την... τρίτη πέτυχε η ΠΓΔΜ την πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ, καθώς επικράτησε με 89-75 της Σερβίας και την υποχρέωσε σε ήττα.
Πρόκειται για μία νίκη που έφερε τα πάνω κάτω στον όμιλο, καθώς οι τρεις πρώτες ομάδες ισοβαθμούν στις 2 νίκες και οι υπόλοιπες τρεις με 1 νίκη.

Οι Σκοπιανοί θα αντιμετωπίσουν την Βοσνία την Κυριακή (8/9), όμως πολλά θα κριθούν από τον αγώνα τους με τη Λετονία στο φινάλε της α' φάσης.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Μπο ΜακΚάλεμπ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, τελειώνοντας το παιχνίδι με 27 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής. Είχε 5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 11/13 βολές, μάζεψε 3 ριμπάουντ κι έκανε 2 κλεψίματα.

Ο αριθμός της ημέρας:
Τα 48 ριμπάουντ των Σκοπιανών τα λένε όλα. Οι Σέρβοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στη ρακέτα, δεν έμπαιναν και τα σουτ απ' έξω (7/25), οπότε ήταν έως ένα βαθμό αναμενόμενη η ήττα.

Που κρίθηκε ο αγώνας
Στη δίψα των Σκοπιανών να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. Φάνηκε να την θέλουν περισσότερο και έδειξαν από πολύ νωρίς τη διάθεσή τους να "καθαρίσουν" το παιχνίδι, πετυχαίνοντας μάλιστα 29 πόντους στο α' δεκάλεπτο!

 Ο αγώνας
Απίστευτο επιθετικά δεκάλεπτο για την ΠΓΔΜ η οποία προηγήθηκε με 16-7, πριν ο Ιλιέφσκι γράψει το 29-17 του α' δεκαλέπτου με τρίποντο. Την ίδια ώρα οι Σέρβοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα αμυντικά κι έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει και με το δίδυμο των ΜακΚάλεμπ, Ιλιέφσκι να είναι ασταμάτητο (27π. συνολικά) οι Σκοπιανοί ολοκλήρωσαν το α' ημίχρονο έχοντας διαφορά 16 πόντων (48-32). Το μόλις 8,3% στα τρίποντα των Σέρβων (1/12), τα έλεγε όλα...
Η διαφορά στο γ' δεκάλεπτο άγγιξε δυσθεώρητα ύψη με τον Άντιτς να την εκτοξεύει στους 26 πόντους (70-44). Το μόνο που κατάφεραν οι Σέρβοι ήταν να μειώσουν σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα στο τέλος, παίρνοντας πόντους από τους Άντζουσιτς και Μπιέλιτσα.

Tα highlights της αναμετρησης
Highlights F.Y.R.M.-Serbia EuroBasket 2013 από kouvanos  

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 48-32, 70-45, 89-75
ΠΓΔΜ (Πίπαν): Ιλιέφσκι 16(4/5τρ), ΜακΚάλεμπ 27(2), Β.Στογιανόφσκι 7(1), Ντ.Στογιανόφσκι 8(6ρ), Μπρτσκοφ, Γκετσέφσκι 9(1), Άντιτς 16(1/9τρ, 14ρ, 3ασ), Σαμαρντζίνσκι 6(5ρ)
Σερβία (Ίβκοβιτς): Νέντοβιτς 11, Μίτσιτς 3(1), Μπογκντάνοβιτς 6(1), Μπιέλιτσα 13(1τρ, 8ρ), Μάρκοβιτς 9(1), Κάλινιτς, Γκάγκιτς, Νεν.Κρστιτς 9(11ρ), Άντζουσιτς 19(3), Κάτιτς 4, Στίματς 1

"Καθάρισε" ο Ματσιούλις με τρίποντο-μαχαιριά

Δεύτερη νίκη για τη Λιθουανία που μπορεί να ίδρωσε αλλά έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Λετονίας με σκορ 67-59, χάρη σε τρίποντο-μαχαιριά του Ματσιούλις στο 37'
Η Λετονία πάλεψε σκληρά για την 3η της νίκη στο Ευρωμπάσκετ, όμως στο τέλος υποτάχθηκε στη Λιθουανία η οποία επιβλήθηκε στο τέλος με 67-59.
Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας έπαιξε με τη φωτιά αλλά στο τέλος πήρε τη δεύτερη νίκη της, κόντρα στους Λετονούς που αποδεικνύονται "πολύ σκληροί για να πεθάνουν".
Οι τελευταίοι πάλεψαν μέχρι τέλους να παραμείνουν μέσα στο παιχνίδι, χάρη στη σκληρή τους άμυνα αλλά η Λιθουανία βρήκε λύσεις στην επίθεση στα κρίσιμα σημεία.

Ο πρωταγωνιστής
Νταμπλ νταμπλ από τον Γιόνας  Βαλαντσιούνας ο οποίος είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 24 λεπτά συμμετοχής. 3/5 δίποντα και 5/8 βολές για τον 21χρονο άσο των Λιθουανών.

Ο αριθμός της ημέρας
Τα 48 ριμπάουντ των Λιθουανών οι οποίοι ήταν κυρίαρχοι, καθώς οι Λετονοί μάζεψαν μόλις 26 "σκουπίδια". Πάντως αν έλειπαν τα 18 λάθη σίγουρα θα μπορούσαν να κερδίσουν ευκολότερα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο τρίποντο του Ματσιούλις που μπήκε περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος κι έδωσε βαθιά ανάσα στους Λιθουανούς. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Στρέλνιεκς είχε χάσει σουτ έξω από τα 6.75μ. σε μία φάση που η μπάλα μπήκε και βγήκε από τη στεφάνη.

Ο αγώνας
Παρ' ότι η Λετονία έδειξε μεγαλύτερη ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα, η Λιθουανία βρέθηκε να προηγείται με 22-17 στο τέλος του α' δεκαλέπτου. Η τεράστια διαφορά των ριμπάουντ (23-13) έγερνε την πλάστιγγα υπέρ της "Λιέτουβα" η οποία με βαρύ πυροβολικό τον Βαλαντσιούνας (9π., 6ρ.) κατάφερε να φύγει για τα αποδυτήρια στο +8 (31-39). Η ομάδα του Καζλάουσκας αν και σουταρε με 60% στις βολές είχε 57,1% στα δίποντα (12/21).

Η Λιθουανία είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ, σούταρε καλύτερα αλλά οι Λετονοί με όπλο την επιμονή τους, ισοφάρισαν σε 45-45 στο 26'. Παρά την σκυλίσια τους άμυνα, οι Λετονοί δεν πέρασαν μπροστά στο σκορ, καθώς το τρίποντο του Στρέλνιεκς μπήκε και βγήκε. Ο Γιόνας Ματσιούλις στη συνέχεια δεν συγχώρεσε έξω από τα 6.75μ. και ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι γράφοντας το 52-59. Το τελικό 67-59 έγραψε ο Κούκσικς με τρίποντο μετά από λέι απ που ζήτησαν οι Λετονοί, με στόχο να μειώσουν τη διαφορά.
 Tα highlights της αναμετρησης 

Highlights Λετονία-Λιθουανία από savvato

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 31-39, 45-52, 59-67
Λετονία (Μπαγκάτσκις): Μέγιερς 2, Μέγερις 2, Φρεϊμάνις 3(1), Μπλουμς 11(3), Μπέρζινς, Μπέρτανς 4, Κούκσικς 13(3), Σκέλε 1, Γιανισένοκς 11(1), Στέλνιεκς 7, Μπέρζινς 4, Σελάκοβς 1.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Μοτεγιούνας 9, Καλνιέτις 9, Κουζμίνσκας 2, Λαβρίνοβιτς 9(1), Ματσιούλις 9(3), Ντελινινκάιτις 9(1), Σεϊμπούτις 2, Κλέιζα 7, Πότσιους, Βαλαντσιούνας 11.

Μοτεγιούνας: "Πολύ σημαντική νίκη για εμάς"

Ο Ντονάτας Μοτεγιούνας μίλησε από πλευράς Λιθουανών, σχολιάζοντας: "Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και πραγματικά δεν παίξαμε καλή άμυνα, αλλά μία νίκη είναι νίκη και η συγκεκριμένη ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Θα μας βοηθήσει να ανέβουμε στην βαθμολογία, αλλά δεν πιστεύω ότι κάναμε το παιχνίδι που ήθελε να δει ο προπονητής μας".
Από την πλευρά του ο Ρίχαρντς Κούκσικς σχολίασε: "Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι , γιατί ζούμε ο ένας πολύ κοντά στον άλλο. Ήταν σαν να παίζουμε με τους αδερφούς μας".

Οι Ουκρανοί νίκησαν και τους Γερμανούς

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Ουκρανία του Μάικ Φρατέλο που επικράτησε και της Γερμανίας με 88-83 κι έκανε το "3 στα 3" στο Ευρωμπάσκετ
Η Ουκρανία εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στο Ευρωμπάσκετ! Μετά το Ισραήλ και το Βέλγιο, η Ουκρανία επικράτησε με 88-83 της Γερμανίας και παραμένει αήττητη στη διοργάνωση.
Ο Σέρχι Γκλαντίρ οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη, έχοντας άξιους συμπαραστάτες του τους Τζέτερ και Νατιάζχο.
Μεγάλο όπλο για τους Ουκρανούς το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, απ' όπου κατάφεραν να πετύχουν 14 πόντους.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Σέρχι Γκλαντίρ ήταν απλά ασταμάτητος. Τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ, ευστοχώντας στα 5 από τα 10 τρίποντα που επιχείρησε.

Ο αριθμός της ημέρας
Η Ουκρανία πήρε ένα παιχνίδι με πολύ υψηλό σκορ (88-83), κάνοντας μόλις 6 λάθη συνολικά. Από την άλλη τα 13 των Γερμανών δεν ήταν πάρα πολλά αλλά ήταν αρκετά για να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Μάικ Φρατέλο.

Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στην επίθεση φωτιά των Ουκρανών και κυρίως της τριάδας. Γκλαντίρ, Τζέτερ και Νατιάζχο που ήταν ασταμάτητοι και αποτέλεσαν το βαρύ πυροβολικό για την ομάδα του.

Ο αγώνας:
Εντυπωσιακό ξεκίνημα από τη Γερμανία στο παιχνίδι που προηγήθηκε με 10-2 και 13-4, ωστόσο απάντησαν οι φιλοξενούμενοι και ροκάνισαν τη διαφορά μειώνοντας σε 16-15 στο τέλος του α' δεκαλέπτου. Με ένα επιμέρους 17-5 στα τελευταία 7 λεπτά του β' δεκαλέπτου, η Ουκρανία κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ και να φύγει για τα αποδυτήρια στο +9 (30-39). Τα 8 λάθη των Γερμανών ήταν αρκετά για να δώσουν το προβάδισμα στους Ουκρανούς. Οι Τζέτερ και Γκλαντίρ πέτυχαν από 8 πόντους οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα τους.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους και στη γ' περίοδο και αφού προηγήθηκαν με 62-47, χαλάρωσαν κάπως δίνοντας την ευκαιρία στους Γερμανούς να μειώσουν. Παρ΄ότι τα "πάντσερ" μείωσαν στο καλάθι (64-66) και πήραν το προβάδισμα με τον Γκίφεϊ (74-73), η Ουκρανία με τα σουτ του Τζέτερ κατάφερε να φτάσει στην τελική επικράτηση.
  Tα highlights της αναμετρησης

Highlights: Γερμανία-Ουκρανία από savvato

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-39, 57-64, 83-88

Γερμανία: Κινγκ, Τζίφεϊ 16, Γάντνερ 5, Ζβίνερ 8, Σαφάρτζικ 22, Τάντα, Στάιγκερ 3, Πλέις 3, Μπένζινγκ 18, Ντόρεθ, Σέιφερθ, Τσίρμπες 8.
Ουκρανία: Πουστοζβόνοφ, Τζετέρ 19, Μίσουλα 5, Γκλαντίρ 25, Λίποβι 2, Νατιάζκο 16, Ζαμπιρτσένκο 4, Κορνιένκο, Ζαϊτσεφ 6, Κράβτσοφ 8.

Τζέτερ: "Θέλαμε πολύ να νικήσουμε"

Ο Πόου Τζέτερ ανέφερε: "Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον. Όταν πατήσαμε στο παρκέ ήταν και για τις δύο ομάδες το τρίτο παιχνίδι. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε και τα καταφέραμε. Θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο και τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τη Γαλλία".
Από την πλευρά των Γερμανών, ο Μπέντζινγκ δήλωσε: "Στο τέλος η Ουκρανία έκανε κάποια πράγματα καλύτερα από εμάς και νίκησε. Πέτυχαν δύσκολα καλάθια, πήραν ριμπάουντ και άξιζαν τη νίκη".

Έκαναν... σεφτέ οι Βόσνιοι

Η Βοσνία σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ, καθώς επικράτησε του Μαυροβουνίου με 76-70.

Η Βοσνία παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (στο 31' βρισκόταν πίσω με 12 πόντους 61-49) έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο με 76-70.
Αυτή ήταν και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα των Βόσνιων στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ το Μαυροβούνιο μέτραγε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πλέον η ομάδα του Άτσο Πέτροβιτς διατήρησε με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Μίρζα Τελέτοβιτς σημείωσε 18 πόντους, όμως μία καλή εμφάνιση από τον σούπερ σταρ της Βοσνίας ήταν αναμενόμενη. Μεγάλος πρωταγωνιστής, λοιπόν για τους Βόσνιους ήταν Γκόρντιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους, έχοντας 4/6 δίποντα και 3/3 τρίποντα. Παράλληλα, μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ είχε και 4 ασίστ.

Ο αριθμός της ημέρας
Η Βοσνία ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9/21 τρίποντα, ένα ποσοστό που άγγιξε το 42,9%.

Που κρίθηκε το ματς
Απέμεναν 3:56'' πριν το τέλος του αγώνα, όταν ο Γκόρντιτς έδωσε το προβάδισμα στη Βοσνία με 66-65. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Βόσνιοι έδωσαν και την... ψυχή τους για να διατηρήσουν το προβάδισμα που τους έδωσε και τη νίκη.

Ο αγώνας
Το Μαυροβούνιο προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως οι Βόσνιοι με τρίποντα του Μίρζα Τελέτοβιτς δεν επέτρεψαν στους Μαυροβούνιους να αποσπαστούν στο σκορ. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 17-13 για να συνεχίσουν οι δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά. Στη συνέχεια, το Μαυροβούνιο διατήρησε το προβάδισμα του, κλείνοντας το ημίχρονο στο 37-34.
Στην τρίτη περίοδο, το Μαυροβούνιο, αύξησε την διαφορά του από τη Βοσνία, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με 59-49. Στα τελευταία δέκα λεπτά, όμως οι Βόσνιοι έκαναν την ολική επαναφορά και πήραν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.

  Tα highlights της αναμετρησης

Highlights Μαυροβούνιο-Βοσνία από savvato

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-34, 59-49, 70-76.

Μαυροβούνιο (Παβίσεβιτς): Βούτσεβιτς 6, Σέχοβιτς 5(1), Πόποβιτς 9(1), Σ. Σέχοβιτς 6(2), Σέκουλιτς 4, Ιβάνοβιτς 5(1), Μ. Μπιέλιτσα 6, Ράις 13(1), Ντουμπίγιεβιτς 16(2).
Βοσνία (Πέτροβιτς): Μάσιτς, Στιπάνοβιτς 4, Σουτάλο 13(3), Ράιτ 2, Μπάβτσιτς, Γκόρντιτς 17(3), Κικάνοβιτς 9, Τελέτοβιτς 18(3), Πέρσιτς, Τζέντοβιτς 13.

 Πέτροβιτς: "Θετική ενέργεια από τον Γκόρντιτς"
"Ο Γκόρντιτς ήρθε την κατάλληλη στιγμή και μας έδωσε την θετική ενέργεια του στο παρκέ για να φτάσουμε στη νίκη", είπε ο Άτσο Πέτροβιτς. Από την πλευρά του, Νιχάντ Τζέντοβιτς ανέφερε: "Τι μπορούμε να πούμε; Αυτό είναι το μπάσκετ που παίζουμε. Κάποιες φορές μοιάζει ότι δεν έχουμε σύστημα, αλλά ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε".

Γαλλία-Ισραήλ 82-63

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία για τη Γαλλία η οποία επιβλήθηκε με 82-63 του Ισραήλ, προσφέροντας και θέαμα κατά διαστήματα
Στο ρελαντί η Γαλλία, έπαιξε όσο χρειάστηκε και επικράτησε 82-63 του Ισραήλ για την 3η αγωνιστική ημέρα του Ευρωμπάσκετ.
Έτσι, διπλασίασε τις νίκες της και άφησε για τα καλά πίσω της την ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Γερμανία.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Τόνι Πάρκερ έκανε μεστό παιχνίδι με αντίπαλο το Ισραήλ, πετυχαίνοντας 12 πόντους, μαζεύοντας 2 ριμπάουντ και δίνοντας 7 ασίστ! Ο σούπερ σταρ των Γάλλων ήταν εξαιρετικός, όμως πρώτος σκόρερ ήταν ο Αζίνσα με 13 πόντους.

Ο αριθμός της ημέρας
Το σχεδόν απόλυτο των Ισραηλινών στις βολές (93% με 13/14) δεν τους ήταν αρκετό. Έμειναν από νωρίς να ακολουθούν στο σκορ και να μην μπορούν να αντισταθούν στις άγριες διαθέσεις των Γάλλων.

Που κρίθηκε το ματς
Στη διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Η Γαλλία δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης αυτούς από τους Ισραηλινούς κι έφτασε πολύ εύκολα στην τελική επικράτησε.

Ο αγώνας:
Με τον Αζίνσα να πετυχαίνει τους 10 από τους 12 πόντους της Γαλλίας, οι τρικολόρ προηγήθηκαν με 12-3 στο πεντάλεπτο, παίζοντας με ενέργεια. Κάποια χαμένα σουτ και διαδοχικά λάθη δεν τους επέτρεψε να μεγαλώσουν τη διαφορά κι έτσι βρέθηκαν στο +6(20-14) στο 10'. Με τον Ελιγιάχου να παίρνει επιθέσεις, το Ισραήλ μείωσε σε 20-18, ωστόσο με 6 συνεχόμενους πόντους του Πάρκερ, η Γαλλία ολοκλήρωσε το ημίχρονο με το σκορ στο 38-29, έχοντας καλύτερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες (57,1% στα διπ., 43% στα τριπ.).
Ένα γρήγορο 10-0 στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ήταν αρκετό για να ξεφύγει ακόμα περισσότερο η Γαλλία (48-29) και να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Το επιμέρους 27-14 ήταν απόρροια της καλής επιθετικής εικόνας των "τρικολόρ" που δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στο Ισραήλ.
 Tα highlights της αναμετρησης

Highlights Γαλλία-Ισραήλ από savvato

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-29, 65-43, 82-63
 
Γαλλία (Κολέ): Λοβερνιέ 3, Μπατούμ 9(1), Ντιό 4, Πετρό 10, Καουντί 4, Πάρκερ 12(1), Ερτέλ 5(1), Πιετρούς 1, Ντε Κολό 8, Ντιαό 8, Αζίνσα 13, Ζελαμπάλ 5(1).
Ισραήλ (Σίβεκ): Λίμοναντ 9, Νισίμ 5(1), Χανόκι, Ελιγιάχου 14, Κάσπι 14(2), Πνίνι 2, Οχαγιόν, Χαλπερίν 5, Κοζικάρο 4, Γκριν 4, Καντίρ 6.


Κολέ: "Η κυριαρχία μας ήταν εμφανής"

Ευχαριστημένος έμεινε ο Βενσάν Κολέ ο οποίος υπογράμμισε: "Το κλειδί ήταν να βάλουμε την μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου η κυριαρχία μας ήταν εμφανής. Ήταν αρκετά έξυπνοι για να κρύψουν την αδυναμίας, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσεις αυτό και να ποστάρεις τους αντιπάλους. Κάθε φορά που το κάναμε τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Δυστυχώς για λίγο δεν το κάναμε στο β' ημίχρονο, το ξεχάσαμε. Όταν ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε μέσα, βρήκαμε καλές λύσεις".
Από την πλευρά του ο Αρίκ Σίβεκ επισήμανε: "Είμαστε στο 0-3 αλλά έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια κι αν τα κερδίσουμε, μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είμαστε έτοιμοι πνευματικά γι' αυτά τα παιχνίδια".

Βέλγιο - Μεγάλη Βρετανία 76-71

Δεύτερη νίκη για το Βέλγιο που επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας με 76-71, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.
Το Βέλγιο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία, φτάνοντας στη νίκη με 76-71.
Οι Βέλγοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα ματς, όπου οι Βρετανοί έδειχναν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στη νίκη πήραν το θετικό αποτέλεσμα και έκαναν το 2/3 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.

Ο πρωταγωνιστής
Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ερβέλ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους, ενώ παράλληλα μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Ο αριθμός της ημέρας
Εννέα μόλις οι ασίστ για τη Μεγάλη Βρετανία που δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στο Βέλγιο.

Που κρίθηκε το ματς
Το καλάθι του Ερβέλ 4:16'' πριν το τέλος έδωσε το προβάδισμα στους Βέλγους απέναντι στους Βρετανούς, οι οποίοι έφτασαν και στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας
Οι Βέλγοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ξεφεύγοντας από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι Βρετανοί, πάντως, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν το μεγάλο όνομα στο ρόστερ τους, αλλά παίζουν με πάθος μείωσαν και έκλεισαν την πρώτη περίοδο, στο -6 (23-17). Τα πράγματα, όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξαν. Η Μεγάλη Βρετανία ανέβασε την απόδοση της, πίεσε, σημείωσε καθοριστικά σουτ και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων.
Στην τρίτη περίοδο, το Βέλγιο ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να ελέγξει τον ματς. Με αυτόν τον τρόπο το 30' βρήκε τις δύο ομάδες στο 55-55, ενώ το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους Βέλγους νικητές με 76-71, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη τους στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 Tα highlights της αναμετρησης

Hilghlights Βέλγιο-Μ. Βρετανία από savvato  


Τα δεκάλεπτα: 23-17, 33-38, 55-55, 76-71.

Βέλγιο (Κάστελς): Μουρς 11, Βαν Ρόσομ 12(1), Μπέχιν 7, Ερβέλ 10, Μουέμα, Τάμπου, Μούγια 6(1), Μουκούμπου 13(4), Ντε Ζέεβ 2, Μασότ 15.
Μεγάλη Βρετανία (Πράντι): Ατσάρα 12(1), Λόρενς 11(1), Βαν Όστρουμ 6, Σάλιβαν 4, Μάρεϊ, Χέσον 12, Κλαρκ 19(3), Αντεγκμπόγιε, Μπόατενγκ 2, Τζόνσον 5(1).

Ερβέλ: "Δεν τα παρατάμε ποτέ"

Στην καλή άμυνα στο β' ημίχρονο στάθηκε ο Αξέλ Ερβέλ μετά το τέλος του αγώνα: "Δεν τα παρατάμε ποτέ. Παλέψαμε για 40 λεπτά, το ίδιο έκαναν κι οι άλλοι, αλλά η προσέγγισή μας ήταν καλύτερη στο β' ημίχρονο. Κάποιοι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, μας έδωσαν ενέργεια. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και ο χαρακτήρας μας σε συνδυασμό με την ενέργεια βγήκαν προς τα έξω. Πρέπει να παίζουμε αυτό το μπάσκετ κάθε φορά".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου