ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το βιογραφικο του Χιου Ντάλας

Το βιογραφικο του Χιου Ντάλας

 30/07/2014

 Αυτος λοιπον θα ειναι ο νεος αρχικουμανταδορος η αρχιδιαιτητης της Spuper League αν θελετε..ομοφωνη η επιλογη του , γιατο λοιπον ΜΗΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ το λαμογιο που φερατε και παπαριες Μαριτσα μου...ΟΛΟΙ συμφωνησαν να ειναι αυτος το μεγαλο αφεντικο και οταν λεμε ΟΛΟΙ εννοουμε ΟΛΟΙ...

Απο κει και υστερα θα φανει επι χορτου αν θα παρει στα σοβαρα την δουλεια του , η οτι ηρθε για να τα κονομησει και εις βαρος ποιανου...εγω προσωπικα αλλα και ολοι οι οπαδοι του Ολυμπιακου αλλα και ολοι οι υγιεις οπαδοι ολων των ομαδων αυτο ευχονται,ας ελπιζουμε οτι θα πανε ολα κατευχην.

Διαβαστε το πολυ ενδιαφερον βιογραφικο του που οφειλουμε να ομολογησουμε οτι ειναι αξιοπροσεκτο αλλα δεν υπαρχει ουτε καν μομφη για χρηματισμους η στημενα κλπ. Ιδωμεν...

Ο Σκοτσέζος Χιου Ντάλας θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής της Super League. Διαβάστε για την ταραχώδη καριέρα του. Η αιμορραγία έπειτα από κέρματα που δέχθηκε στο Old Firm (1999), η παραδοχή για λάθος καταλογισμό πέναλτι στους Ισπανούς, η οργή των Τούρκων, το χέρι του Φρινγκς και το προκλητικό mail στον Πάπα!

Το 1982, ο Χιου Ντάλας διηύθυνε το πρώτο ματς της καριέρας του. Άσημος διαιτητής ορίστηκε στην αναμέτρηση της Μάδεργουελ  Μπρίτζγουορκς με την Βικτόρια AFC.
Το 1997 η δημοτικότητα του Χιου Ντάλας είχε φτάσει στο ύψη. Το κύρος του ωστόσο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς στο ματς ανάμεσα στην Ισπανία και την Τσεχία στο πλαίσιο των Προκριματικών του Μουντιάλ παραδέχθηκε πως καταλόγισε πέναλτι υπέρ της "φούρια ρόχα" το οποίο δε υπήρχε.
Η κυνική ομολογία του εξόργισε ακόμη περισσότερο τους Τσέχους που απέτυχαν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας (1998).
Ο Ντάλας πάντως έδωσε κανονικά το παρών στο Μουντιάλ, όπως είχε κάνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996), αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου UEFA ένα χρόνο αργότερα (1999).
Στη Σκωτία εξακολουθούσε να θεωρείται κορυφαία σφυρίχτρα. Το 1999 διηύθυνε το "Οld Firm" σε ένα ιστορικό από κάθε άποψη ντέρμπι, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως "το παιχνίδι της ντροπής".

  Απέβαλε τρεις ποδοσφαιριστές, δύο για τη Σέλτικ, έναν για τη Ρέιντζερς, εισέβαλαν τέσσερις οπαδοί στο γήπεδο, ενώ δέχθηκε κέρμα στο κεφάλι που του προκάλεσε αιμορραγία.
Το ματς διεκόπη για αρκετά λεπτά προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Σκωτσέζο διαιτητή. Με το που συνεχίστηκε καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ρέιντζερς
Μέσα σε αυτό το πολεμικό σκηνικό η Ρέιντζερς "άλωσε" το "Σέλτικ Παρκ" υπερισχύοντας με 3-0 κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα. Ο Χιου Ντάλας μετά το ματς δέχθηκε απειλές για την ζωή του, ενώ οπαδοί της Σέλτικ έσπασαν τα παράθυρα του σπιτιού του.

  Το ηθικό του, όχι μόνο δεν κάμφθηκε αλλά συνέχισε να σφυρίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Στο Euro 2000, χρειάστηκε την προστασία της αστυνομίας έπειτα από ένα αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε υπέρ της Ισπανίας στον αγώνα με την Τουρκία.
Ένα χρόνο αργότερα ήταν το θύμα επίθεσης με ρίψη κερμάτων από οπαδούς της Μίλαν στο "Σαν Σίρο" στην αναμέτρηση με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια καθώς υπέδειξε δύο αμφισβητούμενα πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα.
Στο Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας (2002) και της Ιαπωνίας, ο Φρινγκς στο ματς της Γερμανίας με τις ΗΠΑ απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή με το χέρι, όμως ο Ντάλας δεν υποδεικνύει την παράβαση.
Ακόμη και ο μεγάλος Πελέ έκανε λόγο για σφαγή! Όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά ήταν 4ος διαιτητής στον μεγάλο τελικό.

  Ο Ντάλας αποσύρθηκε το Μάιο του 2005. Αμέσως μετά έγινε παρατηρητής διαιτησίας αρχικά του Σκωτσέζικου πρωταθλήματος και στη συνέχεια της UEFA.
Από τον Ιούνιο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2010, ο Ντάλας ήταν υπεύθυνος διαιτησίας στην Σκωτσέζικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέχρι που η Καθολική Εκκλησία της Σκωτίας απαίτησε την απομάκρυνσή του μετά από ένα "χυδαίο" mail  στο οποίο αναφερόταν στον Πάπα.
Ο Ντάλας κατηγορήθηκε πως έστειλε από το γραφείο του στο Χάμπντεν mail μέσω του οποίου καυτηρίαζε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, λόγω του θέματος της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου μέσα σε Καθολική εκκλησία.

  Όπως ανέφερε ο Τύπος της Σκωτίας υπήρχε η εικόνα ενός παιδιού το οποίο κρατούσε από το χέρι ένα ενήλικο και προσπαθούσε να περάσει το δρόμο. Εκεί υπήρχε η επιγραφή “Προσοχή”, ενώ χωρίς να είναι απολύτως ευδιάκριτο συνέχισε λέγοντας: “Έρχεται ο Πάπας”.
Ο Σκωτσέζος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πιερλουίτζι Κολίνα εργάστηκε και ως σχολιαστής αγώνων, ενώ κατείχε και τη δική του κατασκευαστική εταιρεία μέχρι που αυτή πέρασε σε καθεστώς χρεωκοπίας το 2002.

Δείτε το video από το ιστορικό Old Firm (1999) όπου ο Χιου Ντάλας δέχθηκε κέρματα και το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά.

 

 

 

 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου