ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Επιασε δουλεια ο Ρανιέρι...

Επιασε δουλεια ο Ρανιέρι...

28/07/2014
 
 Υπέγραψε το συμβόλαιο του και έπιασε αμέσως δουλειά ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Σειρά επαφών είχε ο Ιταλός τεχνικός σχετικά με οργανωτικά θέματα της Εθνικής. Ποιος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του.

Τα πάντα όλα ο Ρανιέρι...
Τις πρώτες μέρες της παρουσίας του, ο Κλαούντιο Ρανιέρι συζήτησε με τον Γιώργο Σαρρή και τα υπόλοιπα στελέχη της ομοσπονδίας για τις πρώτες σκέψεις του σχετικά με την οργάνωση και την στελέχωση της «γαλανόλευκης». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει αφήσει εν λευκώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα χέρια του Ιταλού. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για το ρόστερ και δεν σκοπεύει να αλλάξει την φιλοσοφία της «γαλανόλευκης», την στιγμή που η πρόθεση του είναι να υπάρχει μια ενιαία αγωνιστική ταυτότητα σε όλες τις Εθνικές ομάδες.


Ο πρώην προπονητής της Μονακό θα έχει τρεις συνεργάτες στον πάγκο. Τον βοηθό του, τον γυμναστή και τον προπονητή τερματοφυλάκων. Ο άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Γάλλος, Κριστιάν Νταμιάνο, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ρανιέρι στην Πάρμα, την Γιουβέντους, την Ρόμα και την Ίντερ.

Τα άλλα δύο πρόσωπα θα γίνουν γνωστά προσεχώς, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι να μη υπάρξει κάποιος Έλληνας στο τεχνικό τιμ. Όλα δείχνουν ότι δεν θα προταθεί στον Λεωνίδα Βόκολο, πόστο στο προπονητικό επιτελείο του Κλαούντιο Ρανιέρι. Να θυμίσουμε, ότι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος ήταν ο συντονιστής του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων.

Εξάλλου, ειλημμένη είναι η απόφαση της ΕΠΟ να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Τάκη Φύσσα. Ουσιαστικά, η ομοσπονδία θέλει να καταργήσει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Έτσι λοιπόν, ο Τάκης Φύσσας θα αποτελέσει παρελθόν από την Εθνική μετά από μια πετυχημένη εξαετή παρουσία στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή της «γαλανόλευκης». Να αναφέρουμε ότι οι συμβάσεις του Λεωνίδα Βόκολου και του Τάκη Φύσσα με την ΕΠΟ ολοκληρώνονται τέλος Ιουλίου.

Το μοναδικό όνομα που μπορεί να πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για να αναλάβει πόστο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι του Γιώργου Καραγκούνη. Να βρίσκεται ο «τυπάρας» κοντά στον προπονητή και τους παίκτες, δηλαδή πιθανότατα να καλύψει θέση τιμ μάνατζερ στην Εθνική. Από την Βραζιλία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στον ρέκορντμαν συμμετοχών της «γαλανόλευκης» για να αναλάβει πόστο στην Εθνική ωστόσο ο ίδιος δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο, ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι επιθυμία του είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Στο μεταξύ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι συναντήθηκε με το προσωπικό της ΕΠΟ που εργάζεται για τις Εθνικές ομάδες, είδε το ξενοδοχείο που καταλύει η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Βουλιαγμένη και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις των ελληνικών συλλόγων. Μάλιστα, ο 62χρονος τεχνικός θα δει τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης, Ατρόμητος – Σεράγεβο και Ολυμπιακός – Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ προτίθεται να παρακολουθήσει όλες τις ελληνικές ομάδες προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Όσον αφορά το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων θα λειτουργήσει και τη φετινή περίοδο με τον ίδιο τρόπο, όμως από τη σεζόν 2015-2016 είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί το γαλλικό μοντέλο, το οποίο έχει δουλέψει ο βοηθός του Ρανιέρι, Κριστιάν Νταμιάνο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου