ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης

Το ρόστερ του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε πριν καν μπει ο Αύγουστος, ικανοποίηση για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, με τους Πειραιώτες, πάντως, να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης αν και εφόσον υπάρξει κάποια καλή περίπτωση παίκτη.
Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη φέτος στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι, πριν καν μπει ο Αύγουστος, έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν (2014-2015), κινούμενοι γρήγορα και σε αρκετές περιπτώσεις αθόρυβα στις μεταγραφικές τους κινήσεις.



Οι Πειραιώτες, αφού κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού της περασμένης σεζόν, ανανεώνοντας τις συνεργασίες τους με τους Μπράιαντ Ντάνστον, Ματ Λοτζέσκι, Μπρεντ Πέτγουεϊ και Σέντρικ Σίμονς (αποχώρησαν οι Περπέρογλου, Λο, Κόλινς, Μπέγκιτς, Σερμαντίνι), ενίσχυσαν το ρόστερ με τους Όλιβερ Λαφαγιέτ (30 ετών, πλέι-μέικερ, από Βαλένθια), Οθέλο Χάντερ (28 ετών, σέντερ από Σιένα) και Τέρελ Ντάρντεν (33 ετών, γκαρντ-φόργουορντ από Ρεάλ Μαδρίτης). Οι ερυθρόλευκοι είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα ενίσχυση, έχοντας εμπιστοσύνη στις επιλογές τους. Τονίζουν πως πήραν τρεις έμπειρους παίκτες, με αρκετές παραστάσεις τόσο σε επίπεδο Euroleague, όσο και σε δυνατά πρωταθλήματα, αγωνιζόμενοι σε Ισπανία και Ιταλία (και όχι μόνο).

Επιλογές με χαμηλό ρίσκο και θεωρούν πως και οι τρεις Αμερικανοί έχουν τις ικανότητες, αλλά και τον χαρακτήρα, ώστε να "δέσουν" με το σύνολο, αλλά και να ταιριάξουν στην φιλοσοφία της ομάδας. Ο καθένας έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο να αναλάβει στο ρόστερ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να καταλήξει σε εκείνους εξέτασε εξονυχιστικά αρκετές περιπτώσεις αθλητών, τόσο εκείνες που είχε ξεχωρίσει στην λίστα του, όσο και αυτές που προτάθηκαν στον Ολυμπιακό και εκτιμά πως αυτούς που διάλεξε συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Ο Έλληνας τεχνικός είναι ευχαριστημένος με το "οπλοστάσιο" που έχει στα χέρια του και θεωρεί πως στη νέα σεζόν θα παρουσιαστούν καλύτεροι και οι τέσσερις Αμερικανοί που ήρθαν πέρσι στο ρόστερ του (Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σίμονς), έχοντας αποκτήσει πλέον εμπειρία σε επίπεδο Euroleague (δεν είχαν ξαναπαίξει στη διοργάνωση).

Όπως αναφέραμε, το ρόστερ του Ολυμπιακού ουσιαστικά ολοκληρώθηκε ενόψει της νέας σεζόν, διαθέτοντας 16 παίκτες (Πέτγουεϊ, Λαφαγιέτ, Ντάνστον, Σπανούλης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Χάντερ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Χριστοδούλου, Καββαδάς). Οι Πειραιώτες, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση και άλλου παίκτη, εφόσον προκύψει κάποια καλή περίπτωση. Είτε αποκτώντας κάποιον νεαρό και ταλαντούχο Έλληνα μπασκετμπολίστα, έχοντας το βλέμμα τους στο μέλλον, είτε παίκτη από το εξωτερικό. Αλλιώς, το ρόστερ θα μείνει ως έχει, το οποίο χαρακτηρίζεται γεμάτο, καθώς υπάρχουν τρεις παίκτες σε κάθε θέση από τον "άσο" έως το "πέντε".

Όσον αφορά την υπόθεση του Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος εκφράζει την δυσαρέστηση του για το γεγονός πως παρέμενε στον Ολυμπιακό (τόσο επειδή θα έχει περιορισμένο ρόλο, όσο και επειδή είχε την αίσθηση πως θα τον αποδέσμευαν, έχοντας βρει ομάδα με καλά λεφτά στην Τουρκία), οι ερυθρόλευκοι τονίζουν πως ο αθλητής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα και τη νέα σεζόν θα χρησιμοποιείται μοναχά στα ευρωπαϊκά ματς. Θα έχει τον ρόλο του τρίτου-τέταρτου σέντερ στο ρόστερ, αλλά και του... έβδομου ξένου, καθώς το όριο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι στους έξι. Οι ερυθρόλευκοι επισημαίνουν πως αν ο Αμερικανός σέντερ θέλει να αποχωρήσει, τότε θα πρέπει να φέρει επίσημη πρόταση στη διοίκηση ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο παραχώρησης του σε άλλον σύλλογο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου