ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει διαρκώς!

Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει διαρκώς!

28/07/2014

Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει διαρκώς!
Πριν από σχεδόν ένα χρόνο ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό, στην Αγγλία, τη Λίβερπουλ. Ήταν 3 Αυγούστου του 2012+1, στο "Άνφιλντ", όταν οι πρωταθλητές ηττήθηκαν 2-0 από τη Λίβερπουλ. Σε μια αναμέτρηση που είχαν υποπέσει σε αρκετά λάθη.
Πέρασαν από τότε 12 μήνες και οι "ερυθρόλευκοι" με τους "reds" αναμετρήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά στο Soldier Field, στο Σικάγο. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι νικηφόρο για τη Λίβερπουλ, που επικράτησε 1-0.

Πως αγωνίστηκαν πέρσι και φέτος…
Αλλά η διαφορά ανάμεσα στην εικόνα των ομάδων στα δύο αυτά ματς χαώδης. Η Λίβερπουλ ουσιαστικά είχε ελάχιστες αλλαγές στην ενδεκάδα της, σε σχέση με το αρχικό σχήμα του περσινού φιλικού στο Άνφιλντ. Τότε είχαν ξεκινήσει οι Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ, Άγκερ, Λούκας, Άλεν, Τζέραρντ, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ, Άσπας, ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας επί αμερικανικού εδάφους οι Τζόουνς, Τζόνσον, Σκρτελ, Τουρέ, Ενρίκε, Τζέραρντ, Χέντερσον, Καν, Στέρλνγκ, Μάρκοβιτς, Στάριτζ.
Σε ό,τι αφορά τον Θρύλο… Πέρσι το αρχικό σχήμα εκείνου του ματς αποτελούσαν οι Μέγιερι, Σαλίνο, Σιόβας, Μετζανί, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου, ενώ στο ματς του Soldier Field ο Μίτσελ επέλεξε για να ξεκινήσουν τους Μέγιερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλο, Σιόβα, Αμπιντάλ, Εντινγκά, Μανιάτη, Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Σαβιόλα και Διαμαντάκο.

Η ανοδική πορεία του Θρύλου!
Συνεπώς η εικόνα των ομάδων σε αυτά τα δύο ματς είναι ασφαλές κριτήριο σύγκρισης σε ό,τι αφορά την αγωνιστική τους πρόοδο μέσα σε αυτό το χρόνο, υπό την έννοια ότι δεν έχουν αλλάξει προπονητές. Από τη μια ο Μπρένταν Ρότζερς και από την άλλη ο Μίτσελ, που ήταν και πέρσι στους πάγκους των δύο συλλόγων.
Η διαφορά, όμως, είναι μία. Στο "Άνφιλντ", πέρσι, ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί μεγάλη πίεση, με τον Μέγιερι να έχει πάρα πολύ δουλειά εκείνο το απόγευμα. Οι "reds" είχαν κάνει πολλές ευκαιρίες και ο Θρύλος λιγοστές.
Ένα χρόνο μετά, στο φιλικό στο Σικάγο, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν και την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ματς και τις περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες. Η Λίβερπουλ το ακριβώς αντίθετο. Λιγοστές.
Κι αυτό λέει πολλά! Ο Ολυμπιακός καθημερινά προοδεύει, γίνεται καλύτερος, όλο και μεγαλώνει. Πλέον έχει καταξιωθεί στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα ως ένα μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης.

Τα καλύτερα έρχονται!
Αυτό που μετράει, πάνω από όλα, είναι πως έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζεται έναν σέντερ φορ και έναν εξτρέμ για να ολοκληρωθεί το παζλ! Και τότε θα κάνει… όργια μέσα στο γήπεδο.
Θα είναι σε θέση να κοντράρει στα ίσα τα σπουδαιότερα κλαμπ της Ευρώπης και να διεκδικεί επί ίσοις όροις προκρίσεις στα προημιτελικά, γιατί όχι και πιο μακριά, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που θέλουν όλοι οι Γαύροι είναι προ των πυλών… Γιατί αυτή η ομάδα είναι ικανή για να φτάσει πάρα πολύ ψηλά!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου