ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη πέρασε, πρώτη να μείνει…

 
02/09/2014
 
 Η Εθνική ήταν έκοψε πρώτη εισιτήριο για τους «16». Ο πρώτος στόχος επετεύχθη μετά το 3/3 κι ακολουθεί αυτός της πρωτιάς στον δεύτερο όμιλο. Επόμενο εμπόδιο, μετά το σημερινό ρεπό, η πεισμωμένη Κροατία

Πρώτη πέρασε, πρώτη να μείνει…
Εκεί που οι άλλοι παραπάτησαν, εκείνη έκανε περίπατο. Εκεί που οι άλλοι ήταν αλαζόνες και χαλαροί, εκείνη ήταν συγκεντρωμένη και σοβαρή. Εκεί που οι άλλοι ακόμη δεν γνωρίζουν αν η 5η Σεπτεμβρίου θα τους βρει στη Μαδρίτη ή σπίτια τους, εκείνη έχει κάνει ήδη κρατήσεις για μετακίνηση και διαμονή στην ισπανική πρωτεύουσα. Η Εθνική έκανε και με το παραπάνω το καθήκον της στο πρώτο τριήμερο του Μουντομπάσκετ, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς…
Φυσικά και κανείς δεν πανηγυρίζει για το 3/3. Δεν είναι δα και κανένας εθνικός θρίαμβος οι νίκες επί των αφελών Σενεγαλέζων, των κοντορεβιθούληδων Φιλιππινέζων και των ελλιπών Πορτορικανών. Όταν όμως οι βασικοί ανταγωνιστές, Κροατία και Αργεντινή, είτε την πάτησαν, είτε απέφυγαν για λίγα εκατοστά την μπανανόφλουδα, η Εθνική μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη που όχι μόνο δεν στραβοπάτησε, αλλά έδειξε να πατά γερά στα πόδια της.

Αυτό περιμέναμε από την ομάδα μας. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Σοβαρότητα, σεβασμό σε κάθε αντίπαλο και… να σου η πρόκριση στους «16». Αφού εξασφαλίστηκε, λοιπόν, το «ζην» και η Ελλάδα έκανε πρώτη χρονικά από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης check in στα νοκ άουτ, ο πήχης ανεβαίνει για να έρθει το «ευ ζην».

Ότι η Εθνική δεν έχασε ή δεν ταλαιπωρήθηκε από Φιλιππινέζους ή Σενεγαλέζους ανάλογα με Κροάτες και Αργεντινούς, δεν της εξασφαλίζει τη νίκη επί των τελευταίων. Τα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου, Τετάρτη (21:00) και Πέμπτη (23:00) αντίστοιχα, θα κρίνουν την τελική κατάταξη στον όμιλο και θα διαμορφώσουν ανάλογα το δρόμο της στη δεύτερη φάση. Ακόμη δεν έχει καν εξασφαλιστεί η αποφυγή της τέταρτης θέσης, που κατά πάσα πιθανότητα οδηγεί στο πανύψηλο έως απροσπέλαστο εμπόδιο της οικοδέσποινας Ισπανίας στους «16». Γι’ αυτό και τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι κομβικής σημασίας για την Εθνική, που αφού εξασφάλισε πρώτη την παρουσία της στα νοκ άουτ, θέλει να είναι και πρώτη στον όμιλό της. Και ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει κομπιουτεράκια και υπολογισμούς είναι να κάνει το 5/5.

Το σημερινό ρεπό θαρρείς πως έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Για να ξεκουραστούν οι παίκτες και να προετοιμαστούν για τις δύο μεγάλες μάχες που ακολουθούν. Η Κροατία δεν θα είναι εύκολη λεία και δεν ξεγελούν κανέναν η νίκη με αγκομαχητά επί των Φιλιππίνων και το κάζο από τη Σενεγάλη. Ειδικά, δε, μετά τη χθεσινή «σφαλιάρα» θα επιδιώξει να αντιδράσει. «Αν δούμε τις μονάδες τους με τις δικές μας μία προς μία, η Κροατία είναι καλύτερη ομάδα. Αν όμως με ρωτήσετε αν μπορούμε να τους κερδίσουμε, θα πω φυσικά ναι», είπε ο Φώτης Κατσικάρης δίνοντας το στίγμα.

Ώρα να τους το αποδείξουμε, λοιπόν…

Στο μεταξύ, την Τρίτη υπάρχει δράση μόνο σε τρίτο και τέταρτο όμιλο.

Γ’ Όμιλος
16:00 Ουκρανία-Τουρκία
18:30 ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία
22:30 Φινλανδία-Δομινικανή Δημοκρατία
Βαθμολογία: ΗΠΑ 2-0, Δομινικανή Δημοκρατία 1-1, Τουρκία 1-1, Φινλανδία 1-1, Ουκρανία 1-1, Νέα Ζηλανδία 0-2.

Δ’ Όμιλος
14:30 Ανγκόλα-Μεξικό
18:30 Αυστραλία-Λιθουανία
21:00 Νότιος Κορέα-Σλοβενία
Βαθμολογία: Λιθουανία 2-0, Σλοβενία 2-0, Αυστραλία 1-1, Ανγκόλα 1-1, Μεξικό 0-2, Νότιος Κορέα 0-2.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου