ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Με το φτωχο μου το μυαλο...

Με το φτωχο μου το μυαλο...

03/09/2014

 Πολλα γραφτηκαν αφορμης δοθεισης των πωλησεων παικτων απο την ΠΑΕ Ολυμπιακος,διευκρινιζοντας παντα γιατι καποιοι το ξεχνανε και θυμουνται οτι θελουν ,και οτι και να τους πεις εχουν ηδη διαμορφωσει αποψη.

Αλλο η διαφορετικη αποψη ομως και αλλο η ισοπεδωση των παντων.

Δεν λεω,κι εγω θα ηθελα 4-5 πολυ μεγαλα ονοματα οπως αυτα που βλεπω στο σημερινο δημοσιευμα του Sport 24 που για μενα λογω του οτι ανηκει στους αλλοθρησκους ψυχη και σωματι το θεωρω το δημοσιευμα εκ του πονηρουχωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι εγκυρο και καλα θα εκανε ομως ο αρθρογραφος να μας εγραφε τα καλα και τα κακα των ελευθερων,μην μου πει κανεις πως δεν βρισκονται ε?...ετσι το θεωρω εκ του πονηρου για να μας παρουσιασει οτι υπαρχουν και ελευθεροι παικτες μωρε...γιατι δεν παιρνει δυο-τρεις ο τσιγκουνης Μαρινακης που τα τσεπωσε?

Και παρουσιαζει μερικα ονοματα μεγαλα και βαρυγδουπα τα μισα πο αυτα,που σε αλλη εποχη δεν θα ειχαν προλαβει να μεινουν ελευθεροι...θα τους ειχε ηδη ανανεωσει τα συμβολαια η ομαδα τους η θα τους ειχε πουλησει...και θα τους ειχαν αρπαξει εναντι αδρας αμοιβης οι αλλες μεγαλες ομαδες.

Τα βλεπουν οι συγγαυροι,που εχουν παραπονο απο κουνιας ακομα και τον Ροναλντινιο να ειχε παρει θα ελεγαν ποιον μας εφερε μωρε? αυτον που εμεινε ελευθερος και δεν τον επαιρνε κανεις? οπως και με τον Ριβαλντο τα ιδια ελεγαν...

Δεν ειναι δυνατον να αναφερθω σε ολα τα ονοματα του ρεπορταζ..αλλα θα σταθω σε ενα και μονο...του Ροναλντινιο.

Σε αλλη εποχη θα επεφταν στα ποδια του εκατομυρι ευρω χωρις δευτερη σκεψη,οι εποχες αυτες ομως τελειωσαν και οι ομαδες δεν αγοραζουν πλεον μονο ονοματα,αλλα και παικτες που δεν εχουνουτε βεντετισμους ουτε ασωτη ζωη,ουτε να καθονται πανω στο συμβολαιο τους και να λες μετα τι παλτο εφαγα? Χρειαζονται παικτες νεους,φιλοδοξους,με παθος για διακριση και αυτο το κανουν πια οι περισσοτερες ομαδες της Ευρωπης.Εξαιρεση αποτελουν οι 4-5 πολυ μεγαλες ομαδες που ριχνουν πακτολο εκατομυριων καθε φορα.Κανει ομως δεν προτιμησε να παρει τον...ελευθερο Ροναλντινιο...και μην μου πει κανεις πως εννοω πως δεν κανει για τον Ολυμπιακο? η οτι μας πεφτει λιγος?οχι βεβαια,παιχτουρα ηταν και ειναι..αλλα οχι με τις αντοχες που ειχε καποτε,στην Σουπερλιγκα οκ, στην Ευρωπη οι νεοι και φιλοδοξοι πιτσιρικαδες θα τον περναγαν σαν σταματημενο,γιατι οι καταχρησεις τον εφτασαν να ειναι ελευθερος και να μην τον εχει ζητησει κανενα μεγαλο club μεχρι στιγμης,και αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα τον ζητησει καποια ομαδα.

Επισης δεν εννοω οτι δεν θα ηθελα ενα μεγαλο φορ στην ομαδα...αλλα οταν λεμε ενα ονομα πρεπει πριν να το εχουμε σκεφτει καλα πριν ανοιξουμε το στομα μας.Τελος παντων αυτος ειναι ο Ολυμπιακος αυτους τους παικτες εχει που δεν ειναι αμελητεοι...με αυτους θα παιξουμε ,ολοι στο ιερο οπαδικο καθηκον,βλεποντας παντα και τα χαλια οχι μονο των Ελληνικων ομαδων αλλα και καποιων Ευρωπαικων.Μην τσιμπατε λοιπον στα δημοσιευματα χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν πρεπει και να σκεφτεστε κιολας,αλλα να σκεφτεστε πολυ και σωστα...

Ιδου και το δημοσιευμα...

Οι Ελληνες και ξενοι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές

Ποιος είπε ότι οι μεταγραφές τελείωσαν; Κυκλοφορούν αρκετοί ελεύθεροι ποδοσφαιριστές.Υπάρχουν ομάδες που δεν θα ήθελαν Ροναλντίνιο, Βαλντές ή Σιμάο; Σας παρουσιάζουμε τους Έλληνες και ξένους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.
Μπορεί οι περισσότερες ομάδες να πρόλαβαν να κλείσουν τα ρόστερ τους εντός προθεσμίας, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος για να μπαλώσουν και τις τελευταίες τρύπες.

Τερματοφύλακες

Στη θέση του τερματοφύλακα, οι επιλογές δεν είναι πολλές. Φιγουράρει το όνομα του Βίκτορ Βαλδές που είχε συμφωνήσει προφορικά με τη Μονακό μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα, αλλά κόπηκε στις ιατρικές εξετάσεις των "μονεγάσκων". Θέλει βαρύ πορτοφόλι για να τον πείσεις, αλλά αν συνυπολογιστεί και ο τραυματισμός του έχει αρκετό καιρό να αγωνιστεί και δεν έχει βρει αυτό που ψάχνει. Τα περιθώρια στενεύουν. Ο Τίμ Βίζε έκανε σπουδαία καριέρα ως τερματοφύλακας της Βέρντερ Βρέμης. Την τελευταία διετία, ήταν στη Χόφενχαιμ. Είναι σε ηλικία 32 ετών, προπονείται κανονικά και δεν έχει σκοπό να κρεμάσει τα γάντια του, όπως δήλωσε την τελευταία εβδομάδα στη "Bild". Μεγάλο όνομα και ο Μάρκο Αμέλια, αλλά αυτό δεν τον βοήθησε να βρει ομάδα. Την τελευταία τετραετία βρισκόταν στη Μίλαν.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και Έλληνες. Ο Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος έφυγε από τον Ατρόμητο, αναζητά την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. Δεν είναι ο μόνος, αφού σε αυτή την κατηγορία μπαίνει και ο Γιάννης Σιδεράκης.

 

Κεντρικοί αμυντικοί

Κάποτε από τους καλύτερους αμυντικούς της Πριμέρα Ντιβισιόν. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε το όνομά του, ο Πάμπλο Ιμπάνιεθ, αλλά όταν πήρε το δρόμο για την Αγγλία, πήρε και την κάτω βόλτα. Δε στέριωσε σε Γουέστ Μπρομ και Μπέρμιχαμ. Είναι 33 ετών, και δε θα έχει πρόβλημα το ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόμοια περίπτωση είναι και ο Τάιτους Μπράμπλ. Έχοντας αξιοπρεπή παρουσία σε Νιούκαστλ, Γουίγκαν και Σάντερλαντ, στα 33 του ψάχνει ομάδα, εκτός Νησιού από ο,τι φαίνεται. Ότι δηλαδή και ο Έιντονι Γκάρντνερ στην ίδια ηλικία, και με παρουσία σε σε Τότεναμ, Έβερτον, Χάλ και Κρίσταλ Πάλας (μεταξύ άλλων), πλέον η τιμή του έχει πέσει αισθητά.

  Ίσως η καλύτερη περίπτωση από άποψη αξίας στην αγορά. Ο Ντιέγκο Λουγκάνο έμεινε ελεύθερος από επιλογή, αλλά δε βρήκε αυτό που ήθελε. Αρχηγός της εθνικής Ουρουγουάης σε ηλικία 33 ετών και με το βιογραφικό του, υπερπλήρες (Φενέρ, ΠΣΖ, Μάλαγα, Γουέστ Μπρομ). Προσθέστε στη λίστα και τον Μοντιμπό Ντιακιτέ, ο οποίος την τελευταία μέρα των μεταγραφών έμεινε ελεύθερος από τη Σάντερλαντ, όπως και τον Τζόσεφ Γιόμπο. Ο Τσέζαρε Νατάλι είναι άλλη μία επιλογή αν και έχει μεγαλώσει αρκετά (35). Στην ίδια ηλικία και ο Αντρέ Ντίας που έπαιζε στη Λάτσιο.
Θέλετε και πλάγια μπακ; Ρέτο Τσίγκλερ η λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ελβετός έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους και την τελευταία μέρα των μεταγραφών υπήρχαν μέχρι και σενάρια για τον Ολυμπιακό. Όσο για παίκτη που καλύπτει περισσότερες θέσεις η απάντηση ακούει στο όνομα Κριστιάν Σαπουνάρου.

  Δεν είναι λίγες οι ομάδες που κοίταξαν την περίπτωση του Λευτέρη Σακελλαρίου από τη Super League. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βρει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του έχοντας περάσει στο παρελθόν από ΠΑΟΚ και Κέρκυρα μεταξύ άλλων. Ελεύθερος και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, όσον αφορά τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Υπάρχει κι άλλος Έλληνας αμυντικός που παραμένει χωρίς ομάδα. Ο λόγος για τον Γιάννη Κοντοέ. Συνδέθηκε έντονα με 1-2 ομάδες της Super League, αλλά ως τώρα δεν έχει υπογράψει πουθενά.

 

Μέσοι


  Στους μέσους πρώτα θα αναφερθούμε στα δικά μας ελεύθερα παιδιά. Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης δεν δεσμεύονται από κάποιο συμβόλαιο και περιμένουν υπομονετικά την πρόταση που θα έρθει στα χέρια τους. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την Πάρμα και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όπως και δύο ακόμη παίκτες που ήταν σε ομάδες του εξωτερικού. Ο λόγος για τον Σωτήρη Μπαλάφα, που μετά την εμπειρία της Ουκρανίας ζυγίζει τα δεδομένα για την επόμενη κίνησή του και τον Στέλιο Ηλιάδη, ο οποίος αποφάσισε να φύγει από την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.
Υπάρχει ένα ακόμη... δικό μας παιδί, ο Κοστίν Λαζάρ, ο οποίος αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, αλλά κι ένας παίκτης που έχει γραφτεί αρκετές φορές για ελληνικές ομάδες, ο Κρίστιαν Πόουλσεν. Επίσης, ο Ζερμέιν Πέναντ έχει πραγματοποιήσει μία ταραχώδη καριέρα. Δεν είναι το ταλέντο, αλλά η προσαρμοστικότητα στην οποία υπολείπεται. Άρσεναλ, Μπέρμιχαμ, Λίβερπουλ, Σαραγόσα, Στόουκ και Γουλβς μία από τις πολλές ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί. Είναι 31 ετών.

  Ελεύθερος (προσφάτως) από τη Γουέστ Χαμ, κυκλοφορεί και ο Αλού Ντιαρά. Πλούσια καριέρα στη Γαλλία. Αμυντικός μέσος με μεγάλη εμπειρία στο Σαμπιονά και διεθνείς παραστάσεις. Και ο Μαχαμαντού Ντιαρά, ο άλλοτε παίκτης του ΟΦΗ, χωρίς ομάδα.  Και φυσικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνομα από τον Ροναλντίνιο. Μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει, δηλαδή. Βιρτουόζος υπάρχει και άλλος, ο Σιμάο Σαμπρόζα, ο οποίος έχει παίξει σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης μεταξύ άλλων.

 

Επιθετικοί

Ο Νικολά Ανελκά είναι ένας ακόμη ελεύθερος κατ' επιλογήν. Βρέθηκε κάποια στιγμή κοντά στην Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Όλοι τον γνωρίζουν και από τη καλή και από την ανάποδη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Ρούντολφ Σκάτσελ είναι επίσης ελεύθερος, ψάχνοντας το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Και ο Άγγελος Χαριστέας παραμένει ελεύθερος στο μεταγραφικό παζάρι.
Υπάρχουν και οι Κριστιάν Νέμεθ και Νέρι Καστίγιο. Γνώριμός μας και ο Κριστιάν Μπολάνιος, τον οποίο αντιμετώπισε η Εθνική μας στο Μουντιάλ.
Τέλος, υπάρχουν κι άλλα ονόματα που δεν περνούν απαρατήρητα. Ο Ίνοσεν Εμεγκάρα είναι ένα εξ αυτών έχοντας καλή καριέρα σε Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία. Όνομα με βαρύ βιογραφικό και ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος ήταν και στην αποστολή της Πορτογαλίας για το Μουντιάλ.

 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου