ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν χάνει πριν τις ευρωπαϊκές πρεμιέρες του

Δεν χάνει πριν τις ευρωπαϊκές πρεμιέρες του


14/09/2014

Ο Θρύλος έχει προχωρήσει αήττητος στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, πριν από πρεμιέρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι διαρκής, καθώς η ομάδα μας διακρίνεται πάντα στην Ελλάδα, κατακτώντας, ως επί το πλείστον, τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτό έχει ως συνέπεια να παίζει… Τετάρτη-Κυριακή (ή… Τρίτη-Σάββατο) και να έχει συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Πόσο εύκολο είναι για μία ομάδα, όμως, να συνεχίζει απτόητη και χωρίς να χάνει, στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της, όταν μόλις λίγες ημέρες μετά ακολουθεί ευρωπαϊκό παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός μας τα καταφέρνει μια χαρά, αφού στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος που έδωσε πριν από ευρωπαϊκή πρεμιέρα (είτε UEFA Champions League είτε UEFA Europa League) δεν γνώρισε την ήττα, ενώ παράλληλα κέρδισε τα 3 από τα πέντε αυτά ματς. Και πιο πίσω να πάμε, όμως, θα δούμε πως η… παράδοση συνεχίζεται. Ωστόσο, τα πέντε αυτά παιχνίδια πρωταθλήματος, είναι χαρακτηριστικά και ικανά να μας δείξουν ότι πριν από ευρωπαϊκή πρεμιέρα ο Ολυμπιακός δεν χάνει, διατηρώντας την προσήλωσή του στον εγχώριο στόχο, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα, εν προκειμένω.
Θα αρχίσουμε την αναδρομή μας από το παλαιότερο ματς και θα προχωρήσουμε προς το πιο πρόσφατο. Μιλάμε, δηλαδή, για το παιχνίδι της περιόδου 2007-08, κατά το οποίο ο Θρύλος φιλοξενήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στις 2 Σεπτεμβρίου 2007. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο ματς, έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, ενώ χαρακτηριστικό στιγμιότυπο έχει παραμείνει η ντρίμπλα-ζαλάδα του Λούα Λούα στον Μάτος, στέλνοντας τον παίκτη του ΠΑΟ να… κουτουλήσει πάνω στον Καραγκούνη. Η νίκη δεν ήρθε εντέλει, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 και προχώρησε για να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο, στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League.



Την αμέσως επόμενη χρονιά, δηλαδή τη σεζόν 2008-09, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, αλλά έδωσε το παρών σε εκείνους του Κυπέλλου UEFA, τότε. Πρώτο ματς ήταν απέναντι στη Νόρτζελαντ και αμέσως πριν από αυτό, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου (όπως απόψε μάλιστα) η ομάδα μας έπαιξε στην Ξάνθη, απέναντι στην τοπική Skoda. Σε ένα δύσκολο ματς, με πολλές κίτρινες κάρτες και αρκετά σκληρό παιχνίδι, η ομάδα μας επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Ντιόγκο και πέρασε νικηφόρα από την έδρα των Ακριτών. Στη συνέχεια έπαιξε με αντίπαλο τη Νόρτζελαντ, την οποία και κέρδισε, για το Κύπελλο UEFA.



Τη σεζόν 2009-10 ο Ολυμπιακός μας βρέθηκε ξανά στα μεγάλα σαλόνια του UEFA Champions League και πριν παίξει την πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο την Άλκμααρ, στο Καραϊσκάκη, είχε ξανά ματς πρωταθλήματος. Αντίπαλος αυτή τη φορά ήταν η Καβάλα, την οποία η ομάδα μας υποδέχθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, στις 12 Σεπτεμβρίου 2009. Το παιχνίδι δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό, καθώς όπως και με τον ΠΑΟ το 2007, έμεινε στο 0-0. Μπορεί η ομάδα μας να μην έχασε, αλλά έχασε… έδαφος, καθώς η νίκη είναι πάντα ο πρωταρχικός στόχος. Μετά το 0-0 αυτό με τους «αργοναύτες» ο Θρύλος κέρδισε 1-0 την ολλανδική ομάδα και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του UEFA Champions League!



Πριν δύο χρόνια ο Θρύλος έμπαινε ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας πριν παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας. Τη σεζόν 2012-13, πριν το πρώτο ματς του UEFA Champions League, με αντίπαλο τη Σάλκε, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στα Ιωάννινα, για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΠΑΣ. Δύσκολο παιχνίδι στο γήπεδο «οι Ζωσιμάδες», με την ομάδα μας όμως να φεύγει νικήτρια με σκορ 2-1, χάρη σε γκολ των Μήτρογλου και Τζιμπούρ! Η νίκη ήταν σημαντική καθώς ακολουθούσε δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπως και τώρα, μετά το αποψινό ματς με τον ΟΦΗ. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα και το να μπορεί ο Θρύλος να επικεντρώνεται σε έναν-έναν στόχο, παίρνοντας αποτελέσματα και προχωρώντας στον επόμενο στόχο, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αυτή η ομάδα είναι Θρύλος!



Και πέρυσι, όμως, τη σεζόν 2013-14, η ευρωπαϊκή περιπέτεια, η οποία έκανε υπερήφανη όλη την «ερυθρόλευκη» οικογένεια, άρχιζε μετά από παιχνίδι πρωταθλήματος. Εντός έδρας αυτή τη φορά, με αντίπαλο ξανά την Ξάνθη. Και τότε, όπως και το 2008, ο Θρύλος νίκησε τους Ακρίτες. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, στο Καραϊσκάκη, ο Σαβιόλα ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ. Πολύ νωρίς μάλιστα. Ακολούθησε η «καταιγίδα» Κώστας Μήτρογλου και μετά από ένα φανταστικό χατ τρικ, ήρθε το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό μας! Ένα σκορ που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και ποια άξιζε τη νίκη. Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός ετοιμάστηκε για την πρώτη του ευρωπαϊκή υποχρέωση, όπως πρέπει να κάνει ξανά τώρα, αφού πρώτα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Στόχος είναι η ομάδα να συνεχίζει όπως τις δύο προηγούμενες σεζόν, 2012-13 και 2013-14, με νίκες και ολοένα και καλύτερη μπάλα!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου