ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Super League:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

Super League:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

14/09/2014

Αρκετά και ενδιαφέρονται παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Εκτός από τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην έδρα της Καλλονής, ο Ατρόμητος θέλει να κάνει το «3 στα 3» με τον Παναιτωλικό και ο φορμαρισμένος ΠΑΣ υποδέχεται την Skoda Ξάνθη στα Γιάννενα.

«Μάχες» σε όλη την επικράτεια
Χωρίς αμφιβολία την προσοχή κλέβει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή, όπου οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να μείνουν κοντά στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που κέρδισαν εντός έδρας ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, αντίστοιχα.

Νωρίτερα, όμως, υπάρχουν και άλλα σημαντικά παιχνίδια.


Στις 16:00 έχουμε το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να θέλουν να αποδράσουν με το… τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια να ασχοληθούν με την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Μπεσίκτας στην Τουρκία.

Στις 18:15 έχουμε τρεις αγώνες, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Περιστέρι και τα Γιάννενα, όπου ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενούν Παναιτωλικό και Skoda Ξάνθη, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά μακριά από την έδρα τους.

Στις 19:30 είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στον Εργοτέλη που εκπροσωπεί το Ηράκλειο και τον Πλατανιά από τα Χανιά που θέλουν και οι δύο να αποδείξουν ποιος είναι το αφεντικό του νησιού.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο (13/9)

Βέροια-Κέρκυρα 2-1

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League παραμένει η Βέροια, η οποία συνεχίζει με το απόλυτο των νικών, καθώς λύγισε και την αντίσταση της Κέρκυρας, σημειώνοντας ανατροπή (2-1).

Δεν το κουνάει…
Τι και αν ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς το παιχνίδι για αυτήν, καθώς δέχθηκε γκολ από τον Χαβίτο μόλις στα 40 δευτερόλεπτα;

Η Βέροια αντέδρασε σωστά, αν και χρειάστηκε λίγο χρόνο για να πάρει… μπροστά ύστερα από το «κρύο» ντους και το τέλος της τρίτης αγωνιστικής θα την βρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, είτε μόνη ή και με συγκάτοικο (Ατρόμητο).

Η «βασίλισσα του Βορρά» μετά από τη νίκη με 3-2 επί της Ξάνθης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το μεγάλο «διπλό» (0-1) επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας. Τα δύο τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν ο Κάμπορα (29’), που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μαραγκού και αυτό του Ντουμίτρου που είναι ένα από τα καλύτερα τέρματα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Στο 90’+1’ ο Γκόμες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη, αλλά υποδείχθηκε φάουλ εις βάρος του.

Το ματς

Συνήθως οι γηπεδούχοι πιέζουν για να ξεκινήσουν με γκολ στο παιχνίδι, αλλά στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας συνέβη το αντίθετο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν αμέσως, καθώς σκόραρε ο Χαβίτο ύστερα από 42 δευτερόλεπτα παιχνιδιού, μετά το γύρισμα του Βεργώνη, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια την πολύ κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας. Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο άργησε να αντιδράσει και η αντίπαλος της δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

inner

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση η Βέροια, αλλά το τέρμα που πέτυχε ο Κάμπορα (29') ήρθε χωρίς να ιδρώσει, καθώς έκανε τραγικό διώξιμο ο Μαραγκός.

inner

Από εκεί και πέρα και μέχρι την ανάπαυλα το ματς ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο καλά η Βέροια, η οποία γενικότερα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης μετά το όχι και τόσο καλό πρώτο ημίχρονο. Κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της στο 57' όταν ο Κάμπορα μοίρασε στον Ντουμίτρου, που έκανε τρομερή κίνηση, αδειάζοντας τον Μαραγκό με πιρουέτα, ενώ στο τέλος τελείωσε ιδανικά την φάση. Οι λίγες αξιοσημείωτες φάσεις ήταν για την ομάδα του Γκρανέρο που παραλίγο να σκοράρει με τον Μπαργκάν στο 68’, ενώ στο 81’ ο ίδιος παίκτης πλαγιοκόπησε από τα αριστερά, αλλά ο Ντουμίτρου από υπερβάλλοντα αλτρουισμό δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Σέτκους, καθώς άφησε την μπάλα για συμπαίκτη του, που ήταν αρκετά μακριά όμως.

inner

Η τελευταία στιγμή ήταν για την Κέρκυρα, με τον Γκόμες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη στο 90’+1’, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε, γιατί «σφυρίχτηκε» φάουλ εις βάρος του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ρ. Μπράβο (79'Όστοϊτς), Καλί, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Βεργώνης, Βάσκες, Γεωργιάδης (60’ Μπαργκάν), Ντουμίτρου, Καλτσάς, Κάμπορα (71' Μπατιόν).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Τζινάρ, Παυλίδης, Κάταλα, Κατίδης.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Κανακούδης, Μαραγκός, Βενέτης, Ναγιάρ, Καϊκούτ, Ρόχας (63' Ανδρεόπουλος), Γκόμες, Καρντόσο, Χαβίτο, Μπόρχα (79 'Κοντός).

Στον πάγκο για τους «Φαίακες» οι Κουτζαβασίλης, Ζορμπάς, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Ντιόγκο.

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος, βοηθοί οι Δημήτρης Τάτσης, Θανάσης Γιάχος
4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0

Ένας σοβαρός και κυρίαρχος ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Νίκη Βόλου, επικρατώντας με άνεση 3-0 στην άδεια Τούμπα. Αθανασιάδης, Περέιρα και Μακ οι σκόρερ του. Πλήγμα με Τζαβέλλα.

Κομμένα τ’ αστεία
Ο ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται. Και ούτε προτίθεται ν’ απωλέσει άλλους βαθμούς στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Νίκης Βόλου.

Ο Αθανασιάδης (22') ξεκίνησε να κάνει... απόσβεση του νέου συμβολαίου, ο Περέιρα (47') σημείωσε ένα ακόμα τέρμα με τα «ασπρόμαυρα» και ο Μακ (80') από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Πλήγμα με τον Τζαβέλλα, ο οποίος αντικαστάθηκε στο ημίχρονο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση β' βαθμού στον αριστερό προσαγωγό.

Άπαντες πλέον συγκεντρώνονται στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ την ερχόμενη Πέμπτη.

Το ματς:

Για άλλο ένα εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος οι κερκίδες της Τούμπας ήταν άδειες. Αυτή τη φορά όμως οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη φρόντισαν να διώξουν την «παγωμάρα» των κενών καθισμάτων, δείχνοντας από την αρχή ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να διακινδυνέψουν τη νίκη μέσα στο σπίτι τους -όπως συνέβη με την Καλλονή στην πρεμιέρα.

Από τα πρώτα λεπτά μετέφεραν την δράση στο 1/3 του γηπέδου, με τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν προσπαθώντας να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους. Επιτιθέμενοι κυρίως από το δεξί άκρο δημιούργησαν αρκετές φορές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Κυρίως με τον Στέφανο Αθανασιάδη που έμοιαζε αγχωμένος να πετύχει ένα γκολ ξεκινώντας με το καλησπέρα να… εξαργυρώνει το νέο του συμβόλαιο. Και έπειτα από τρεις στιγμές που τα τερτίπια της μπάλας δεν του το επέτρεψαν, εν τέλει κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάκη.

inner

Το πείσμα του Κλάους και η καθολική υπεροχή των ασπρόμαυρων επιβραβεύτηκαν. Όμως άξιζαν τουλάχιστον ένα ακόμα τέρμα βάσει της εμφάνισής τους. Και το πέτυχαν με την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια. Ο Περέιρα "τρύπησε" την άμυνα της Νίκης Βόλου και με κοντινή προβολή έστειλε ξανά την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει Ταμπάκη.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ό,τι έπρεπε να κάνει και στην πρεμιέρα με την Καλλονή. Να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες το ματς. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακ δέκα λεπτά πριν από το φινάλε, ήρθε απλά να διαμορφώσει το τελικό 3-0 στον δείκτη του σκορ.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Τζαβέλλας (46’ λ.τρ. Κατσικάς), Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Τζιόλης (76’ Μάρτενς), Κάτσε, Σαλπιγγίδης (64’ Τζανδάρης), Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουλούρης.

Νίκη Βόλου (Βίλιαν Φλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος (24’ λ.τρ. Μαχλελής), Αργύρης, Ίβενς, Μέτσε, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (51’ Σταμπολζίεφ), Σκούρτης (83' Κορέτα).

Στον πάγκο: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Κυζιρίδης, Ροτζέριο.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας),
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Πασχάλης (Ηπείρου)
4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Γήπεδο: Τούμπα

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

Το αυτογκόλ του Αντελέγιε απλοποίησε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι φόρτσαραν όσο χρειάστηκε ενόψει Ατλέτικο, και έφτασαν στο εύκολο 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ.

Όσο… γκάζι έπρεπε!
Την… στιγμή που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός τα έβρισκε δύσκολα απέναντι στον ΟΦΗ, ο Αντελεγιέ έδωσε τη λύση. Με ένα αυτογκολ – μπαλοθιά στο 22ο λεπτό ο άσος των Κρητικών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια και έκαμψε κάθε αντίσταση που είχαν προβάλει οι Κρητικοί.

Η συνέχεια ήταν εύκολη για τον Ολυμπιακό! Οι παίκτες του Μίτσελ ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ, τη δεύτερη τους στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Ντουρμάζ στο 44’ και ο Τσόρι στο 54ο λεπτό τα άλλα γκολ του Ολυμπιακού. Δοκάρι είχε ο Μπενίτες στο 63ο λεπτό.

Ο Μίτσελ βρήκε την ευκαιρία μετά το τρίτο τέρμα των παικτών να δώσει ανάσες στους Αφελάι και Τσόρι Ντομίνκες ενόψει Ατλέτικο.

Αρκετά καλός ήταν ο Μιλιβόγιεβιτς στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα των Πειραιωτών. Εξαιρετικός για τον Κρητικούς ο τερματοφύλακας τους, Λόρια ο οποίος διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός είχε ένα μέρος του μυαλού του στην… Ατλέτικο και ο… Γκατούζο στο πώς θα καλύψει τους χώρους προς την εστία της ομάδας του για να περιορίσει τους κινδύνους για τον Λορία.

Αν τα κατάφερε; Ναι… Διατήρησε το 3-5-2, έδωσε ξεκάθαρες εντολές στους παίκτες να δίνουν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους και όλοι αν δεν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους να είναι στο δικό τους… μισό και πίσω από την μπάλα.

Αποτέλεσμα αυτού; Ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα και με δυσκολία να φτάνει στην εστία του Λορία.

inner

Τι θα έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός; Οι παίκτες του να αλλάξουν γρήγορα τη μπάλα για «σπάσουν» την άμυνα του ΟΦΗ και να φτάσουν απέναντι στον Λόρια. Ο Ολυμπιακός πίεζε, δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει τον ΟΦΗ και το πλάνο του Γκατούζο έδειχνε να έχει αποτέλεσμα.

Ο Γκατούζο όμως υπολόγιζε χωρίς τον… Αντελεγιέ! Ο άσος του ΟΦΗ σε μια προσπάθειά του να κόψει τη μπάλα σε σέντρα του Μαζουάκου στάθηκε άτυχος. Η μπάλα πήρε… τρελή πορεία, ύψος και φάλτσα, και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός στο 22ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ!

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ έδειξε να έχει στο μυαλό λίγο περισσότερο την επίθεση. Συνέχισαν οι παίκτες του να κλείνουν τους χώρους αλλά να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους, κυκλοφόρησε τη μπάλα και οι παίκτες του ήταν περισσότερο απειλητικοί για τον Λορια.

Η πίεση αυτή όμως κάποια στιγμή απέφερε… καρπούς για τους παίκτες του Μίτσελ. Ο Λόρια σε μια από τις φάση στην εστία του δεν εκτίμησε σωστά, έκανε την έξοδο αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» τη φάση. Η μπάλα έφτασε στον Ντουρμάζ ο οποίος πλάσαρε σωστά και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στο 44ο λεπτό.

inner

Περισσότερο ορεξάτοι οι παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο 45λεπτο έφταναν περισσότερο εύκολα στην εστία του Λόρια. Ο Κασάμι άρχισε να… δοκιμάζει το πόδι του από μακριά, υποχρεώνοντας στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε εξαιρετικές επεμβάσεις. Στο σουτ του Τσόρι όμως ο Λόρια δεν είχε… απάντηση. Ο Αργεντινός με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ΟΦΗ για τρίτη φορά (54’).

inner

Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν και αυτό που αναζητούσε ο Μίτσελ για να κάνει τις αλλαγές του ενόψει… Ατλέτικο. Ο Ισπανός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου για να αποκτήσει ρυθμό, ενώ τους Τσόρι και Αφελάι για να πάρουν... ανάσες.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να φτάνει στην εστία του Λόρια, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει και άλλο τέρμα.

Ωστόσο είχε τις… στιγμές. Καλύτερη αυτή στο 63ο λεπτό με τον Μπενίτες να αποφεύγει όμορφα τον αμυντικό και στο πλασέ του να σημαδεύει το δοκάρι. Στη φάση αυτή θα μπορούσε να έχει βγάλει την πάσα στον Μήτρογλου που ήταν μόνος του δίπλα.


Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (68’Μπουχαλάκης), Ντουρμάζ, Τσόρι (57’ Μπενίτες), Κασάμι, Διαμαντάκος (55’ Μήτρογλου), Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Σαλίνο.

Στον πάγκο : Μέγιερι, Μήτρογλου, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Γιαννούλης, Μπενίτες.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούσο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (61’ Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κλέιτον (61’ Φερούζ), Λαμπρόπουλος, Μειτέ, Περογαμβράκης (78’ Ροβίθης), Στάθης, Μακρής.

Στον πάγκο : Αγριμάκης, Φερούζ, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Καλαϊτζιτς, Μαραθιανός, Φάζος

Κυριακή (14/9)

16.00: Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Βλάσσης (Λασιθίου)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

18.15: Ατρόμητος-Παναιτωλικός (Novasports 2)
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος: Αμπάρκιολης (Καβάλας)

18.15: Λεβαδειακός-Πανθρακικός (Novasports 3)
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

18.15: ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη (Novasports 4)
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

20.30: Καλλονή-Παναθηναϊκός (Novasports 1)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)
4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Δευτέρα (15/9)

19.30: Εργοτέλης-Πλατανιάς (Novasports 1)
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας).


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου